Η Έλσα είναι εφτά χρονών. Σχεδόν οκτώ. Δεν μπορεί κανείς να έχει απαιτήσεις από ένα παιδί που είναι εφτά χρονών και δεν είναι ακόμα οκτώ. Η γιαγιά της είναι 77 χρονών και είναι τρελή. Κάνει ότι της έρθει στο μυαλό χωρίς να υπολογίζει τίποτα και κανένα. Ο μόνος άνθρωπος που έχει νόημα στην ζωή της είναι η Έλσα. Όλα γι' αυτήν. Τα πάντα. Την προστατεύει, τη διασκεδάζει. Είναι η καλύτερη και μοναδική φίλη της Έλσας.
 
Οι δύο φίλες έχουν δημιουργήσει τον δικό τους φανταστικό κόσμο των έξι βασιλείων και ζουν μέσω αυτών στον δικό τους φανταστικό κόσμο. Ζουν εκεί όπως θέλουν και κάνουν ότι θέλουν χωρίς να δίνουν λογαριασμό σε κανέναν και για τίποτα.
Στην πολυκατοικία που μένουν ζουν πολλοί και διαφορετικοί άνθρωποι μεταξύ τους. Ο καθένας έχει την δική του ζωή και δεν ενδιαφέρεται για τον άλλο. Είναι όμως η αλήθεια αυτή ή συμβαίνει κάτι άλλο στην πραγματικότητα;
 
Η γιαγιά της Έλσας είναι 77 χρονών. Είναι μεγάλη.. δυστυχώς.. Τα τελευταία νέα από τον γιατρό δεν είναι και τόσο ευχάριστα. Δυστυχώς πεθαίνει.. Οι τελευταίες μέρες της είναι μέσα στο νοσοκομείο και δίπλα της είναι πάντα η αγαπημένη της. Πεθαίνει.. Αφήνει μόνη της την Έλσα. Της κάνει όμως το μεγαλύτερο δώρο απ' όλα. Ένα μοναδικό κυνήγι θησαυρού!
 
Η περιπέτεια ξεκινάει βρίσκοντας την πρώτη επιστολή. Πρέπει να την παραδώσει η ίδια χωρίς δυστυχώς να μάθει το περιεχόμενο της. Παραδίδει τη δεύτερη, την τρίτη και όλες έχουν κάτι κοινό. Η γιαγιά της ζητάει συγνώμη από τους ανθρώπους που έχει συγκρουστεί και τους ζητάει να προσέχουν τον θησαυρό της, την Έλσα. 
Μετά από όλο αυτό το κυνήγι η 'Ελσα καταλαβαίνει ότι όλοι οι άνθρωποι της πολυκατοικίας της συνδέονται ο ένας με τον άλλο είτε φιλικά, είτε συγγενικά είτε ερωτικά. Το πιο σπουδαίο είναι ότι όλους τους είχε γνωρίσει και βοηθήσει στο παρελθόν η γιαγιά της. Μα ποια ήταν πραγματικά; Ήταν ένας άγγελος ή μια τρελή;
Την είχε γνωρίσει ποτέ πραγματικά ή έβλεπε μόνο αυτό που  ήθελε εκείνη να δει; Μήπως μόλις τώρα την γνώρισε;
Εσείς έχετε γνωρίσει ποτέ πραγματικά την γιαγιά σας; Για δείτε το λιγάκι..
 
 
Από τις εκδόσεις ΚΕΔΡΟΣ