Είναι  αλήθεια ότι κάθε χρόνο ο Αϊ-Βασίλης λίγο πριν αλλάξει η χρονιά μοιράζει τα δώρα του σε όλα τα παιδιά του κόσμου. Όχι όμως και φέτος. Όχι στο δικό μας παραμύθι.

Αγαπητοί άνθρωποι, κάθε Πρωτοχρονιά σας μοιράζω δώρα. Αυτό το κάνω γιατί επιθυμώ η πρώτη μέρα κάθε χρόνου να είναι γεμάτη αγάπη που θα σας συντροφεύει σε ολόκληρη τη χρονιά. Εσείς όμως, χρόνια τώρα, ενώ με περιμένετε με ανυπομονησία, αφού πάρετε τα δώρα αμέσως με ξεχνάτε! Όλο τον υπόλοιπο χρόνο σας βλέπω να μαλώνετε, να κοροϊδεύετε, να λέτε ψέματα, να ζηλεύετε, να χτυπάτε ο ένας τον άλλον, να πολεμάτε ο ένας τον άλλον. Ξεχνάτε κι εμένα και την Αγάπη! Τι αξία έχουν τα δώρα, αν δεν αγαπάμε ο ένας τον άλλον;

Αυτά, είναι κάποια από τα λόγια που έγραψε ο Αϊ-Βασίλης στο γράμμα που αποφάσισε να στείλει στους ανθρώπους. Ένα γράμμα, αντί για το καθιερωμένο δώρο των γιορτών.

Τι συνέβη τελικά με το γράμμα; Με τα δώρα των παιδιών; Με τη νεραΪδούλα της Αγάπης που εμφανίστηκε ξαφνικά στη μέση του παραμυθιού;  Η αστερόσκονη μπορεί να κάνει θαύματα ή μήπως όχι;

 Αυτά και πολλά άλλα ερωτήματα θα σας απαντηθούν μόλις ανοίξετε τις σελίδες αυτού του βιβλίου. Ένα βιβλίο βγαλμένο μέσα από την μαγεία της αγάπης, του ονείρου και της πίστης. Ένα βιβλίο- ζαχαρωτό που αναβλύζει άρωμα γλυκιάς βανίλιας με νότες μπαχαρικών.

Λέξεις, κεντημένες από σταγόνες αγάπης, συνθέτουν ένα μαργαριταρένιο κολιέ που εκπέμπει  κύματα αισιοδοξίας σε όποιον αναγνώστη το φορέσει.

Εικόνες ζωγραφισμένες από μια ζεστή αγκαλιά, ένα γλυκό χάδι, το χάδι της νεραϊδονονάς.. Μιας νεραϊνονάς, η οποία κρατάει σφιχτά στις παλάμες της σαν φυλαχτό όλα τα χρώματα του παραδείσου.

Ένας τέτοιος παράδεισος θα ανοιχτεί μπροστά σας μόλις ξεφυλλίσετε το βιβλίο της Δόξας Κωτσαλίδου και ταξιδέψετε μαζί με τη νεραϊδούλα της Χαράς στον λαμπερό κόσμο των Χριστουγέννων.

Να θυμάσαι πάντα ότι οι θεοί είναι με τους τολμηρούς. Τόλμησε να πιστέψεις στο όνειρο και ίσως η νεραϊδούλα του παραμυθιού μας ρίξει και σε εσένα λίγη αστερόσκονη και σου χαρίσει  μια νέα χρονιά ακριβώς όπως την έχεις ονειρευτεί.

Της Κατερίνας Καραβαγγέλη.

 
: Dany Brillant - Mais que veux-tu que je fasse