Η πολυβραβευμένη συγγραφέας και πιστή συνεργάτιδα του ΙΑΝΟΥ, Ρέα Γαλανάκη, τον μήνα Ιούνιο, θα παραβρεθεί σε δύο ιδιαίτερες συναντήσεις για να μιλήσει για το μυθιστορηματικό είδος μαζί με αξιόλογους συνομιλητές και φυσικά, με το κοινό!

Στις 9 Ιουνίου, στις 7:30 μ.μ., με την υποστήριξη του Επίτιμου Προξενείου της Κολομβίας στην Αθήνα και υπό την αιγίδα της Πρεσβείας της Ισπανίας, Κολομβίας και της Εταιρείας Συγγραφέων, η Ρέα Γαλανάκη θα μιλήσει για το πιο επίκαιρο λογοτεχνικό είδος – το μυθιστόρημα – στον Πύργο Βιβλίων του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Επίσης, στις 11 Ιουνίου, λαμβάνει την σκυτάλη λόγου από τον επιμελητή εκδόσεων και αρθρογράφο Παντελή Μπουκάλα, και μας μιλά για το λογοτεχνικό είδος του μυθιστορήματος.

Και δεν θα μπορούσε να αναλάβει κάποιος άλλος αυτόν τον ρόλο, καθώς η πολυγραφότατη Ρέα Γαλανάκη έχει τιμηθεί, μεταξύ άλλων, δύο φορές με το Κρατικό Βραβείο Λογοτεχνίας, το Βραβείο «Νίκος Καζαντζάκης» του Δήμου Ηρακλείου Κρήτης, το Βραβείο Αναγνωστών του Εθνικού Κέντρου Βιβλίου και το Βραβείο Πεζογραφίας Κώστα και Ελένης Ουράνη από την Ακαδημία Αθηνών.

Θυμίζουμε ότι η Ρέα Γαλανάκη επιμελείται το σεμινάριο «Μυθιστόρημα - Κλειδιά και αντικλείδια» του ΙΑΝΟΥ, που πραγματοποιείται κάθε Φθινόπωρο και Άνοιξη στα εργαστήρια βιβλίου του ΙΑΝΟΥ.

Περισσότερες πληροφορίες για τα σεμινάρια εδώ

Η γραφή της Ρέας Γαλανάκη, φρέσκια και πρωτοπόρα, έχει πετύχει να αγγίξει τον ελληνικό κοινό με το ξεχωριστό ύφος και την οξυδερκή χρήση του λόγου. Στα έργα της, μπορεί να συνομιλήσει κανείς με όλους τους ανθρώπους που συναντώνται στην ελληνική κοινωνία και να γίνει μάρτυρας των καίριων κοινωνικών φαινομένων που ζει ο άνθρωπος της σύγχρονης Ελλάδας. Η συγγραφέας, αφοσιωμένη πάντα στον λογοτεχνικό κόσμο που χτίζει κάθε φορά, παρακολουθεί στενά και ερευνά κάθε τι πριν το αποτυπώσει επί χάρτου.

Η επιδραστικότητα της γραφής της Γαλανάκη, αναγνωρίζεται όχι μόνο στην χώρα μας, μα και στο εξωτερικό καθότι τα έργα της έχουν μεταφραστεί σε δεκαπέντε γλώσσες, όπως τα αγγλικά, γαλλικά, γερμανικά, σουηδικά, ,κινέζικα, αραβικά. Επιπρόσθετα, το μυθιστόρημά της «Ο Βίος του Ισμαήλ Φερίκ» αποτελεί το πρώτο ελληνικό μυθιστόρημα που έχει ενταχθεί από την UNESCO στην UNESCO Collection of Representative Works.

 

Το καλοκαίρι προμηνύεται γεμάτο από Λογοτεχνία!

 
: Silje Nergaard - Theres Trouble Brewing