Αν πιστεύτε ότι τα παραμύθια είναι αυστηρά παιδική υπόθεση πλανάσθε πλάνην οικτράν. Ο κόσμος των παραμυθιών μπορεί να αποδειχθεί μια λυτρωτική διέξοδος στα καθημερινά, σύνθετα και μη, προβλήματα. Πίσω από τις μάγισσες, τους δράκους, τα ζώα και όλα τα σύμβολα, κρύβεται μια αλληγορία, που αν κανείς την αποκωδικοποιήσει θα βρει αμέτρητες λύσεις.

Αυτό ακριβώς έκανε και ο Οντίν Ντουπεϊρόν, ο ευφυής συγγραφέας από το Μεξικό, στο παραμύθι του για όλες τις ηλικίες από τις εκδόσεις Καλέντη, με τίτλο Και το παραμύθι δεν τελείωσε: Η ζωή δεν τελειώνει… ώσπου να τελειώσει.

Χρησιμοποιεί όλα αυτά τα γνώριμα στοιχεία που συνιστούν συνήθως ένα παραμύθι, τον πρίγκιπα, τη πριγκίπισσα, το δράκο, τη μάγισσα, για να μιλήσει για το νόημα της ζωής, να φιλοσοφήσει πάνω στο πως εξελίσσεται και φυσικά για το τέλος της. Είναι πολύ σημαντικό ότι ο συγγραφέας επικεντρώνει κατά πολύ το ενδιαφέρον του στην αυτογνωσία, ανυψώνοντάς τη σε ύψιστη αρετή. Όλα αυτά τα πετυχαίνει μέσα από διαλόγους του ίδιου με τους φανταστικούς του ήρωες, στους οποίους δίνει την ευκαιρία να διαμορφώσουν μόνοι τους την ευκαιρία.

Ένα βιβλίο έξυπνο και ευρηματικό, που κάνει τον αναγνώστη να γελά και την ίδια στιγμή να συγκινείται ή να προβληματίζεται. Έχει πουλήσει περισσότερα από 200.000 αντίτυπα στη χώρα του, ενώ έχει αποσπάσει εξαιρετικές κριτικές σε όλη την Ευρώπη. Διαβάστε το αυτό το σαββατοκύριακο και ξεκινήστε την εβδομάδα σας με μια άλλη κοσμοθεωρία. Είναι σίγουρο ότι θα έρθετε αντιμέτωποι με αρκετές υπαρξιακές σας φοβίες, τις οποίες όμως θα καταφέρετε να εξετάσετε υπό άλλο πρίσμα… και όλα αυτά με ένα παραμύθι!

 
: Jimmy Smith - Jingle Bells