Η ιστορία μας ξεκινάει με την μικρή Βαρσαβούλα μας - ναι, ναι καλά ακούσατε, Βαρσαβούλα, είχε βλέπετε γιαγιά Σμυρνιά- να ετοιμάζεται για το μάθημα μπαλέτου. Μόνο που αυτή την φορά το μάθημα δεν θα κυλήσει ως συνήθως με πολλές πιρουέτες, χαχανητά και χαμόγελα που φωτίζουν ολάκερη την αίθουσα. Σήμερα θα συμβεί κάτι αναπάντεχο. Η Αμαλία, η φίλη της μικρής μας πρωταγωνίστριας, την ώρα που κάνει μια υπέροχη διπλή  στροφή, ξαφνικά, μπαμ! Χάνει τις αισθήσεις της και βρίσκεται φαρδιά πλατιά στο ξύλινο πάτωμα. Τι συνέβη άραγε στο μικρό κορίτσι και λιποθύμησε; Πώς αντέδρασαν οι φίλες της από την σχολή μπαλέτου; Θα αλλάξει η καθημερινότητά της μετά από αυτό το δυσάρεστο γεγονός; Και αν ναι, πώς..;

Οι απαντήσεις στα ερωτήματα αυτά κρύβονται μέσα στις σελίδες αυτού του βιβλίου που με τόση αγάπη έγραψε η δικιά μας Έλενα Αρτζανίδου, αφιερώνοντας το σε όλα τα παιδιά με τα πιο σπάνια ονόματα. Διαβάζοντας τον τίτλο του βιβλίου θα νόμιζε κανείς ότι πρόκειται για ένα βιβλίο που πραγματεύεται το θέμα της σωστής διατροφής των παιδιών. Όμως όχι! Η Έλενα Αρτζανίδου καταφέρνει να « μαγειρέψει» την σπουδαιότητα που έχει η καλή διατροφή στην υγεία των παιδιών με την σπουδαιότητα που έχει η φιλία στη ζωή όλων μας.

Μέσα από την ιστορία αυτών των δύο κοριτσιών, θα κατανοήσουν καλύτερα τα παιδιά τη σημασία της προσφοράς, την έννοια της πραγματικής φιλίας  και τον ρόλο των «καλών τροφών» στον οργανισμό μας και θα θυμηθούν οι μεγάλοι την αξία του να ονειρεύεσαι. Τα δύο κορίτσια μας δεν θα σταματήσουν λεπτό να ονειρεύονται, γι’ αυτό και όταν τελειώσεις το βιβλίο θα έχεις την αίσθηση ότι το όνειρο τους θα πραγματοποιηθεί. Με αυτή την γλυκιά γεύση σε αφήνει το βιβλίο.. Ότι αν κάτι μπορείς να το ονειρευτείς, τότε μπορείς και να το κάνεις..

 

Της Κατερίνας Καραβαγγέλη.