Ο Γιάνης Βαρουφάκης, καθηγητής Οικονομικής Θεωρίας και πρώην Υπουργός Οικονομικών, κυκλοφορεί το νέο του βιβλίο, από τις εκδόσεις Πατάκη, με τίτλο «Ανίκητοι ηττημένοι. Για μια Ελληνική Άνοιξη μετά από ατελείωτους μνημονιακούς χειμώνες».


Πρόκειται για ένα νέο βιβλίο που εξιστορεί το πως οι Ανίκητοι - ηττημένοι ξεπέρασαν τους φόβους και το κατεστημένο και έφεραν την «Ελληνική Άνοιξη» του 2015. Μπορεί άραγε ένας λαός να αποδράσει από τη  χρεο-δουλοπαροικία; Μπορεί να φέρει την Άνοιξη ακόμη και σε ολόκληρη τη γηραιά ήπειρο;

Αυτά και ακόμη περισσότερα οικονομικά και πολιτικά ερωτήματα μπορούν να βρουν απαντήσεις μέσα από το νέο βιβλίο του Γιάνη Βαρουφάκη.

 

 

 

Το νέο βιβλίο του Γιάνη Βαρουφάκη ρίχνει φως στη μεθοδικότητα με την οποία ηττήθηκε η «Ελληνική Άνοιξη», με παράπλευρη απώλεια την απαξίωση και σταδιακή αποδόμηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

 

Αφιερωμένο σε όσους πασχίζουν για τον έντιμο, λογικό συμβιβασμό, αλλά προτιμούν να ισοπεδωθούν παρά να καταλήξουν συμβιβασμένοι. Το βιβλίο του Γιάνη Βαρουφάκη έχει τουλάχιστον τρεις αναγνώσεις:

· Χρονικό των γεγονότων του 2015, όταν οι δανειστές της χώρας ρίσκαραν την ακεραιότητα της Ευρώπης για να αναπαραγάγουν την άνομη εξουσία τους, επεκτείνοντας στο διηνεκές τη γενικευμένη πτώχευση της ελληνικής κοινωνίας.

·  Εξιστόρηση ενός ακόμα «επεισοδίου» της ελληνικής ιστορίας, όπου η διάσπαση του εσωτερικού μετώπου έφερε την ήττα.

·  Καταγραφή συναρπαστικών συζητήσεων με ανθρώπους που καθορίζουν τις τύχες μας, π.χ. τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, την Κριστίν Λαγκάρντ, τον Μάριο Ντράγκι, τον Εμμανουέλ Μακρόν, τον Μπάρακ Ομπάμα.