"Όλοι μας από κάποια στιγμή και ύστερα, προσπαθούμε στη ζωή να βρούμε τον σύντροφό μας, για να συμπληρώσει ο ένας τον άλλο και, από ένστικτο, να διαιωνίσει το ανθρώπινο είδος. Αυτή η σχέση λοιπόν αρσενικού και θηλυκού, που είναι και η μοναδική σχέση που παράγει ζωή, κινδυνεύει καθημερινά από μια παρερμηνεία. Η παρερμηνεία είναι ότι νομίζουμε ότι είμαστε όμοιοι ενώ είμαστε διαφορετικοί. Ίσοι ναι, όμοιοι όχι.

Εκεί ξεκινάει αυτός ο σημερινός πόλεμος του αρσενικού και του θηλυκού. Ο Rob Becker με το έργο του κάνει μια βουτιά στο παρελθόν, φτάνοντας στον πρωτόγονο, και ξεκινάει μια διαδρομή από τη σπηλιά της προϊστορίας στο σύγχρονο κλιματιζόμενο σπίτι.

Εγώ ως Γιώργος Παρτσάλακης, έχοντας διανύσει πολλά χιλιόμετρα και στη σκηνή και στη ζωή, κάθε βράδυ προσπαθώ να ξεκινήσω από τον πρωτόγονο και τη συμπεριφορά του και να φτάσω στη δική μου σημερινή συμπεριφορά.

Όλη αυτή η διαδρομή για μένα έχει ένα τεράστιο ενδιαφέρον. Συμβαίνουν πράγματα με απίστευτο χιούμορ, με τρυφερότητα, με ανθρωπιά και με κατανόηση, με αποτέλεσμα να συνειδητοποιώ εγώ και πιστεύω, καθώς και όλοι εσείς στην πλατεία, ότι ο άνδρας και η γυναίκα είναι διαφορετικοί, αλλά παρ’ όλες τις διαφορές πρέπει να είναι μαζί ευτυχισμένοι, γιατί είναι πλασμένοι για να είναι μαζί. 

Όλοι μας έχουμε μέσα μας τον Caveman –γιατί αυτή είναι η ρίζα μας–, και εγώ προσπαθώ κάθε βράδυ να γίνω ο Caveman και γι' αυτό νιώθω καλά! "


Γιώργος Παρτσαλάκης

Αθήνα, 13/10/2014

 

 

 

Ο Γιώργος Παρτσαλάκης παίρνει τη σκυτάλη του Caveman στο θέατρο CORONET και μας συστήνει τη δική του εκδοχή.

Ο μοναδικός σύγχρονος «άνθρωπος των σπηλαίων», το έργο του Rob Becker, έχει δημιουργήσει απανταχού φανατικούς θαυμαστές. Πριν μερικά χρόνια υπολογίζονταν στα 10.000.000. Σήμερα δεν μπορούν να υπολογιστούν, αυξάνονται με ραγδαίο ρυθμό και η Cavemanomania έχει κατακτήσει όλο τον κόσμο.

Ο Γιώργος Παρτσαλάκης, ένας από τους πιο έμπειρους κωμικούς μας, είναι η εγγύηση για την επιτυχία και για τη νέα θεατρική περίοδο. Ο Caveman εξακολουθεί να κρατά την πρωτιά ως την μακροβιότερη σόλο κωμωδία στην ιστορία του Broadway, μια πρωτιά που την κατέκτησε και στη Αθήνα αλλά και σε κάθε πόλη που παίζεται. Τελικά, έχει αποδειχθεί ότι ο μοναδικός αντίπαλος του Caveman είναι ο ίδιος του ο εαυτός…

INFO

CORONET

Φρύνης 11 και Υμηττού, Παγκράτι, Τηλέφωνα : 2107012123 και 2107012511

 

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ : Μετάφραση : Ερατώ Τάττη, Σκηνοθεσία: Βλαδίμηρος Κυριακίδης, Βοηθός Σκηνοθέτη: Κωνσταντίνος Κυριακού, Διασκευή: Αναστασία Παπαστάθη, Σκηνικά – κοστούμια : Ειρήνη Παγώνη, Μουσική: Πάνος Φορτούνας, Παραγωγή : Θέατρο Coronet & Mogul Τheater.

ΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΩΡΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ:

Παρασκευή : 21.15 Σάββατο : 21.15 Κυριακή : 20.00

Γενική Είσοδος: 15 Ευρώ

ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 2 ώρες με το διάλειμμα