Η Αλυσίδα Πολιτισμού IANOS στηρίζει την πρωτοβουλία του Τεχνικού Επιμελητήριου Ελλάδας | Τμήμα Κεντρικής Μακεδονίας (ΤΕΕ/ΤΚΜ ) για τη συλλογή υπογραφών υποστήριξης της πρότασης της Υπηρεσίας Αρχιτεκτονικού του Δήμου Θεσσαλονίκης, για την ανάπλαση της αδιαμόρφωτης περιοχής πάνω από τον ναό του Αγίου Δημητρίου και την ονοματοδοσία «Πλατεία Ερνέστου Εμπράρ».

 Η ρυμοτομία της Θεσσαλονίκης φέρει τη σφραγίδα του Ερνέστο Εμπράρ (1875-1933) ο οποίος εργάστηκε για την εξεύρεση πρωτοποριακών λύσεων, εστιάζοντας πάντοτε στο μέλλον. Οραματίστηκε γραμμή Μετρό, την Αριστοτέλους στην σημερινή της μορφή, το Δάσος του Σέιχ-Σου, τον σχεδιασμό της Πανεπιστημιούπολης, την προστασία της Άνω Πόλης, την ιεραρχική οργάνωση της πόλης, του οδικού δικτύου, η διασταύρωση  του μνημειακού άξονα της Αριστοτέλους με τι ς αγορές (Βλάλη, Βατικιώτη, Καπάνι, Άθωνος) και πολλά ακόμα.

 Μια ματιά κι ένας περίπατος στη Θεσσαλονίκη αρκεί για να ανακαλύψει ο οποιοσδήποτε το στίγμα του Εμπράρ στη συμπρωτεύουσα. Με την στήριξη αυτής της πρωτοβουλίας αναδεικνύουμε το παρελθόν της πόλης.

 «Εμβληματική ενέργεια για την προσωπικότητα του Εμπράρ»

Πρόξενος της Γαλλίας στη Θεσσαλονίκη, Philippe Ray

 

Αναλυτικές πληροφορίες στο :https://www.inewsgr.com/333/teetkm-dialexi-gia-to-schedio-tou-1917-kai-syllogi-ypografon-gia-tin-onomatodosia-plateias-se-plateia-ernestou-ebrar.htm

 Αποτέλεσμα εικόνας για θεσσαλονικη