Η μουσική είναι αφορμή και λόγος γιορτής για κάθε μέρα και στιγμή στην ζωή του ανθρώπου.

 

Προς τιμήν της τέχνης αυτής θεσμοθετήθηκε πρώτη φορά στην Γαλλία, το 1982, από τον Υπουργό Πολιτισμού Jack Lang, μία ημέρα ειδικά αφιερωμένη σε αυτήν, η 21η Ιουνίου – το θερινό ηλιοστάσιο.

Η Ημέρα Μουσικής, από την Γαλλία έφτασε στην Ελλάδα με πρωτοβουλία της μεγάλης κυρίας των τεχνών, Μελίνας Μερκούρη, την ίδια περίοδο όπου τιμήθηκε η Αθήνα ως η πρώτη Πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης. Και έτσι, η Αθήνα έγινε η πρώτη πόλη εκτός Γαλλίας που γιόρτασε την Ημέρα Μουσικής.

Κάθε 21 Ιούνη λοιπόν, επαγγελματίες και μη μουσικοί, ξεχύνονται στους δρόμους και τα σοκάκια – σε κάθε μέρος που μπορεί να χωρέσει λίγη ακόμη μουσική – για να γιορτάσουμε όλοι μαζί την τέχνη εκείνη που κάνει τις μέρες μας πιο ευχάριστες.

 

Η ημέρα αυτή, για τον ΜΟΥΣΙΚΟ ΙΑΝΟ σηματοδοτεί μία ευτυχή συγκυρία˙ μαζί με την γιορτή για την Ευρωπαϊκή Ημέρα Μουσικής, καθώς κλείνει τέσσερα (4) χρόνια παρουσίας του κοντά στο Αθηναϊκό κοινό.

Για αυτόν τον λόγο, για ένα τριήμερο, τις ημέρες 20, 21, 22 Ιούνη, ο ΜΟΥΣΙΚΟΣ ΙΑΝΟΣ κάνει την μουσική πιο προσιτή προσφέροντας εκπτώσεις έως 15% στους φίλους του. Με βινύλια, CD, DVD, βιβλία και περιοδικά μουσική με ρεπερτόριο από ροκ, όπερα μέχρι ρεμπέτικο και μελοποιημένη ποίηση, η Μουσική είναι παρούσα στον ΙΑΝΟ σε όλο της το φάσμα.

Ελάτε να γιορτάσουμε μαζί!

Η μουσική μας περιμένει!

 

Περισσότερες πληροφορίες για την Ευρωπαική Ημέρα Μουσικής εδώ: http://www.europeanmusicday.gr/