Η ανακύκλωση τα τελευταία χρόνια αποτελεί μια αγαπημένη συνήθεια, που ελπίζουμε μελλοντικά να γίνει αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας όλων μας. Δειλά-δειλά ξεκίνησε από ανακύκλωση πλαστικού, γυαλιού, αλουμινίου, χαρτιού και όσο περνούσε ο καιρός κάθε υλικό που για εμάς αποτελούσε «άχρηστο βάρος» στην ουσία για το περιβάλλον ήταν πολύτιμος πόρος.

 

Έτσι δεν μπορούσαμε παρά να σας συστήσουμε ένα νέο project ανακύκλωσης από την Birdland, «Η δεύτερη ζωής μιας αφίσας». Η Birdland είναι μια Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση που δραστηριοποιείται στον τομέα της επικοινωνίας.

Στόχος της είναι να μειώσει την περιβαλλοντική επιβάρυνση που προκαλούν τα απόβλητα της επαγγελματικής αφισοκόλλησης, αυξάνοντας παράλληλα την ανακύκλωση του χαρτιού.

Σε συνεργασία με άλλους φορείς Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας, σχεδιάσανε, δημιουργήσανε και τοποθέτησαν σε επιλεγμένους χώρους στην Αθήνα, ειδικά διαμορφωμένους κάδους ανακύκλωσης χαρτιού, που σχεδίασε και κατασκεύασε η κολεκτίβα Ludd ειδικά για το project. Σε αυτούς θα συλλέγεται χαρτί από παλιές αφίσες εκδηλώσεων, καθώς και όλο το άχρηστο χαρτί. Το συνεργείο της Birdland αναλαμβάνει να αδειάζει τον κάδο, χρησιμοποιώντας το ειδικά διαμορφωμένο ηλεκτρικό ποδήλατό, ένα μέσο που μειώνει ακόμα περισσότερο το περιβαλλοντικό μας αποτύπωμα.

Καταβάλουν προσπάθεια, οι αφίσες να μην αφήνονται στην τύχη τους αλλά, αφού ολοκληρώσουν τον στόχο τους, να συλλέγονται (στο μέτρο του δυνατού) με ευθύνη και φροντίδα προς όλους.

 

Το εγχείρημα αποτελεί προϊόν συνεργασίας μεταξύ πέντε διαφορετικών συνεργατικών εγχειρημάτων. Εκτός από τη Birdland είναι η Ludd, το Ροκάνι, το Dock και η 4share.

Για να πετύχει το project όμως δεν χρειάζεται μόνο η συνεργασία της Birdland με τους χώρους πολιτισμού και ψυχαγωγίας. Χρειάζεται η προσπάθεια όλων μας!

 

Σχετικό βίντεο εδώ

Περισσότερες πληροφορίες εδώ

Περισσότερες πληροφορίες για την Birdland εδώ

 
: Billy Bragg & Wilco - Eisler On The Go