Ο R. L. Stine, ο πολυγραφότατος Αμερικανός συγγραφέας παιδικών βιβλίων τρόμου, επιστρέφει εκδοτικά στην Ελλάδα μετά από πολλά χρόνια απουσίας. Ο Stine είναι ο συγγραφέας της δημοφιλούς σειράς Ανατριχίλες, αλλά και συγγραφέας συνολικά περισσότερων των τριακοσίων βιβλίων. Το τελευταίο του βιβλίο ονομάζεται Πρώτη μέρα στο νέο σχολείο... για πάντα, και κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ψυχογιός.

   Ο Άρτι ακούει το ξυπνητήρι να χτυπάει, πέφτει στο πάτωμα, και η μητέρα του του υπενθυμίζει πως αυτή είναι η πρώτη του μέρα στο νέο σχολείο. Τα πράγματα όμως γρήγορα βγαίνουν εκτός ελέγχου: ο μικρός αδερφός του Άρτι του εκτοξεύει σιρόπι στα μαλλιά, στη διαδρομή για το σχολείο ένα φορτηγό του καταβρέχει το παντελόνι έτσι που μοιάζει να έχει κατουρηθεί πάνω του, μπλέκει άθελά του με τον πιο δημοφιλή μαθητή του σχολείου, ο διευθυντής του σχολείου τον βάζει στο μάτι, ενώ τα κάνει θάλασσα και με τη Σέλι, την κοπέλα με τα γκριζοπράσινα μάτια, τη μοναδική που του τείνει χείρα βοηθείας στο καινούργιο περιβάλλον.

  Οι κακοτυχίες του Άρτι δεν έχουν τελειωμό, ωστόσο θα κορυφωθούν στο αραχνιασμένο υπόγειο του σχολείου, όταν η δασκάλα θα τον στείλει για να ανεβάσει μερικά βιβλία Φυσικής. Αυτό που αποδεικνύεται όμως είναι πως όταν τα βάσανα μοιάζουν να τελειώνουν, ο Άρτι ξυπνάει στο κρεβάτι του –ή στο πάτωμα–, και ζει την κάθε μέρα που κυλάει, ίδια κι απαράλλαχτη με την προηγούμενη. Ο Άρτι είναι μπλεγμένος σε ένα παιχνίδι του χρόνου, σε μια αιώνια τρομακτική επιστροφή στα ίδια· η εφιαλτική μέρα της μαρμότας του Άρτι περιλαμβάνει ταφόπλακες, ζόμπι, γιγαντιαίους σκορπιούς, βγαλμένα όλα από υπερβολικές ταινίες τρόμου που ισορροπούν ανάμεσα στο γέλιο και στον τρόμο. Το τέλος του βιβλίου είναι σίγουρα συναρπαστικό, θα γοητεύσει τους μικρότερους, και θα κάνει τους πιο μεγάλους να χαμογελάσουν με το καθηλωτικό συγγραφικό εύρημα.

 
: ianosradio spot composed by Anemos Group 2