Αθήνα - ΣΤΑΔΙΟΥ 24
 

Ο Γιώργος Καραμπελιάς θα συνομιλήσει με τον  Ανδρέα Κυράνη, αρχιτέκτονα - πρόεδρο ΙΝΕΠΑ (Ινστιτούτο Ενδογενούς Παραγωγικής Ανασυγκρότησης) με θέμα: "Η Παραγωγική Ανασυγκρότηση ως η μοναδική απάντηση στην κρίση".

 Είσοδος ελεύθερη

Η εκδήλωση θα προβάλλεται ζωντανά και στο ianos.gr

Λίγα λόγια για τον Ανδρέα Κυράνη

Ο Ανδρέας Κυράνης γεννήθηκε στον Πειραιά το 1956

1979                        

Πτυχίο Αρχιτεκτονικής Σχολής ΕΜΠ 

1981-1983                

Μεταπτυχιακές Σπουδές στο εργαστήριο Αρχιτεκτονικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με καθηγητή τον Δημήτρη Φατούρο και θέμα  Μύθος Παραμύθι και Αρχιτεκτονική    

1977-1999                

Εγχείρημα σχεδιασμού παραγωγής και διάθεσης σύγχρονου ελληνικού προϊόντος design.     

Συνιδρυτικό μέλος της ομάδας ΚΑΤΟΙΚΕΙΝ και μέτοχος των ΚΑΤΟΙΚΕΙΝ ΕΠΕ και ΝΈΟ ΚΑΤΟΙΚΕΙΝ ΕΠΕ με έδρα την Αθήνα και δίκτυο 25 εμπορικών καταστημάτων σε όλη την Ελλάδα αντικείμενο η σχεδίαση -κατασκευή - παραγωγή -και διάθεση  αντικειμένων, επίπλων και χωροκατασκευών

1983 -1997             

Βιοτεχνική δραστηριότητα στα πλαίσια της ΚΑΤΟΙΚΕΙΝ με αντικείμενο κατασκευές από μέταλλο, ξύλο και ταπετσαρισμένα υφάσματα με χρήση νέων τεχνολογιών.

1999 -σήμερα        

Αποκλειστική ενασχόληση με αρχιτεκτονικές μελέτες και διαχείριση έργου     

στα πλαίσια του αρχιτεκτονικού γραφείου Ανδρέας Κυράνης αρχιτέκτονες με έδρα την Αθήνα    

Από τις 29 Φεβρουαρίου 2016 είναι πρόεδρος του ΙΝΕΠΑ (endogenis.blogspot.gr)

Λίγα λόγια για τις «Συναντήσεις Κορυφής»:

Ο Γιώργος Καραμπελιάς συζητά με προσωπικότητες και διανοητές της Ελλάδας αλλά και του ευρωπαϊκού χώρου για τα μεγάλα θεωρητικά, γεωπολιτικά και πολιτισμικά προβλήματα της εποχής μας. Βρισκόμαστε σε μια κομβική στιγμή κρίσης και διερώτησης για το μέλλον όχι μόνον του πολιτισμού αλλά και της ίδιας της παρουσίας του ανθρώπου στον πλανήτη, την οποία έρχεται να υπογραμμίσει η παγκόσμια οικολογική κρίση, και η επέκταση της τεχνοφύσης, ενώ ο ελληνισμός αντιμετωπίζει κρίση υπαρκτικού χαρακτήρα. Βρισκόμαστε  σ’ ένα ιστορικό σταυροδρόμι, από τη μία πλευρά του οποίου υπάρχει μια καθοδική σπείρα, και από την άλλη η ανάταξή του. Ερχόμαστε μπροστά σε αυτό το ιστορικό αίτημα, σε αυτή την κυριολεκτική τιτανομαχία, γυμνοί, με ηγεσίες ανίκανες, πνευματικούς ανθρώπους ενσωματωμένους, ένα λαϊκό σώμα αλλοιωμένο και πλαδαρό. Απέναντι στο απόλυτο αδιέξοδο του αλλοτριωμένου εκσυγχρονισμού και της διαρκούς φυγής,θα πρέπει να επιστρατεύσουμε όλες μας τις δυνάμεις, για να κάνουμε επιτέλους πρότυπο του αναγκαίου εκσυγχρονισμού μας την ίδια την δική μας παράδοση και ταυτότητα. Αυτό που έκαναν όλα τα έθνη και όλοι οι λαοί που θέλουν να είναι ελεύθεροι, αυτεξούσιοι και δημιουργικοί.

 
: Sonia Theodoridou - Parole Mai Dette