Λίγο πριν εμφανιστεί στη σκηνή του ΙΑΝΟΥ , η Μόρφω Τσαιρέλη απαντά σε πέντε γρήγορες και απλές ερωτήσεις  που μας επιτρέπουν όμως να την γνωρίσουμε καλύτερα.

Ποιό είναι το βιβλίο που σας άλλαξε τη ζωή και σας στιγμάτισε για πάντα;

To αγαπημένο μου βιβλίο-μυθιστόρημα που μου έρχεται αυθόρμητα στο μυαλό, αφορά στο «ΑΡΩΜΑ» του ΠΑΤΡΙΚ ΖΙΣΚΙΝΤ. Πρόκειται για ένα τρομακτικό παραμύθι-θρίλερ με μια φιλοσοφική διάθεση και -με αφορμή την ανθρώπινη ερωτική φαντασίωση- την ανάγκη του ανθρώπου για αποδοχή που φτάνει στα όρια της  εμμονής και παράνοιας, του εγκλήματος και τέλος της λύτρωσης.

 Αποτέλεσμα εικόνας για το αρωμα

Ποιός  είναι ο καλλιτέχνης που επηρέασε τη δουλειά σας και με ποιον τρόπο;

Ο πιο σημαντικός καλλιτέχνης που ευτυχώς είναι και έλληνας είναι ο Μάνος Χατζιδάκις. Από τα παιδικά μου χρόνια, σφράγισε τη αισθητική μου μουσικά, αργότερα ως τραγουδίστρια, είχα την ευκαιρία πολλές φορές να εκφραστώ μέσα από τα τραγούδια του και τώρα που έχω διαβάσει όλα του βιβλία ,ποιήματα, συνεντεύξεις νιώθω απόλυτη σύνδεση και με το πνεύμα του και με το λόγο του και με τη μουσική του.

Αποτέλεσμα εικόνας για χατζιδακις

 Με τρεις λέξεις ή με μια φράση  πώς θα περιγράφατε τη ζωή σας

Γηράσκω αεί διδασκόμενη!

 Αποτέλεσμα εικόνας για μορφω τσαιρελη

Ποιος είναι ο αγαπημένος σας δίσκος;

Οι ΔΕΚΑΠΕΝΤΕ ΕΣΠΕΡΙΝΟΙ του Μάνου Χατζιδάκι…δεν κουράζομαι ποτέ να τον ακούω…και κάθε φορά ανακαλύπτω κι άλλες αρμονίες ,άλλα συναισθήματα μέσα μου…

 

Τι εύχεστε  για το 2017 και τι επιθυμείτε να συμβεί τη νέα χρονιά;

Εύχομαι,όχι μόνο για μένα, για όλους τους έλληνες, για όλους τους ανθρώπους, προσωπική και ουσιαστική ειρήνη, συμφιλίωση με τον εαυτό μας, και κατανόηση για το ποιοι θέλουμε να είμαστε. Η νέα χρονιά ας χαράξει νέους ορίζοντες  εντός και εκτός μας.

 

Για τα 32 χρόνια του ΙΑΝΟΥ, θα ευχηθώ να συνεχίσει  το σοβαρό πολιτιστικό του έργο, ακούραστα και ουσιαστικά. Είχα τη χαρά να βρεθώ σαν καλλιτέχνης σε μουσικές βραδιές, αλλά και σαν ακροάτρια σε παρουσιάσεις βιβλίων, εικαστικών ,αφιερωμάτων και άλλων πολιτιστικών εκδηλώσεων και θεωρώ ότι αξίζουν στο χώρο και στο θεσμό που καθιέρωσε, όλα τα εύσημα!