Η Σχολή Ψυχολογίας του Mediterranean College Αθήνας διοργανώνει workshop με θέμα «Προσεγγίζοντας ψυχοδυναμικά τον "Μαύρο κύκνο"». Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2019, (18.00-21.00), στον κινηματογράφο ΤΡΙΑΝΟΝ (Κοδριγκτώνος 21, πολύ κοντά στις εγκαταστάσεις του Κολλεγίου) με εισηγήτρια την κα Μαρία Σπανού, Κοινωνική Λειτουργό -Κοινωνιολόγο, Επιστημονικά Υπεύθυνη Οικοτροφείου Επανένταξη και Προστατευόμενου Διαμερίσματος της Μ.Κ.Ο «Αποστολή».

 

Στόχος του workshop είναι να προσεγγίσει με ψυχοδυναμική ματιά τη βραβευμένη με Όσκαρ ταινία «Μαύρος κύκνος» (Black Swan) σε σκηνοθεσία Darren Aronofsky.

 

Η εκδήλωση θα ξεκινήσει με την προβολή της ταινίας (διάρκειας 108 λεπτών), την έναρξη της οποίας θα προλογίσει η Δρ. Ελένη Λούπου, Ακαδημαϊκή Υπεύθυνη μεταπτυχιακών προγραμμάτων της Σχολής Ψυχολογίας του Mediterranean College.

 

Την προβολή θα ακολουθήσει ανάλυση της ταινίας μέσω της ψυχοδυναμικής προσέγγισης. Η ταινία θα αποτελέσει μελέτη περίπτωσης μιας ψυχωσικής κοπέλας από τη στιγμή της έκλυσής της και μετά. Θα ακολουθήσουν ερωτήσεις και συζήτηση από το κοινό.

 

Την εκδήλωση μπορούν να παρακολουθήσουν:

  • Φοιτητές και Απόφοιτοι προγραμμάτων Ψυχολογίας
  • Επαγγελματίες ψυχικής υγείας, δραματοθεραπευτές, εικαστικοί θεραπευτές
  • Ευρύτερο κοινό για λόγους προσωπικής ενημέρωσης

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι, το  Professional Diploma στην Ψυχοδυναµική Ψυχοθεραπεία που προσφέρει ο Τομέας  Συμβουλευτικής – Ψυχολογίας του Mediterranean Professional Studies (το Κ.Δ.Β.Μ.2 του Mediterranean College) είναι μονοετής επαγγελματική πιστοποίηση με διδασκαλία στα Ελληνικά, σχεδιασμένη στα πρότυπα των µεγαλύτερων ψυχαναλυτικών εκπαιδευτικών προγραµµάτων  της Μ. Βρετανίας. Καλύπτει ένα ευρύ φάσμα ψυχοδυναμικών ψυχοθεραπειών, αποσκοπώντας σε ολοκληρωμένη θεωρητική γνώση των εφαρμογών τους σε διαφορετικά πλαίσια. Περιλαμβάνει παιχνίδια ρόλων με χρήση μονόδρομου καθρέπτη & σουίτας παρατήρησης.

 

Ενημερωθείτε σήμερα για τα αναγνωρισμένα και πρόσφατα ανανεωμένα Bachelor’s και Master’s που προσφέρονται από Σχολή Ψυχολογίας του MediterraneanCollege, σε συνεργασία με το TOP30 UniversityofDerby. 

 

Η παρακολούθηση της εκδήλωσης προϋποθέτει τη δήλωση συμμετοχής

Για να δηλώσετε συμμετοχή πατήστε ΕΔΩ ή καλέστε στο 210 8899600

Στους συμμετέχοντες θα δοθεί Βεβαίωση Παρακολούθησης

 

MEDITERRANEAN COLLEGE

ΑΘΗΝΑ: Πατησίων 107 & Πελλήνης 8, 210 8899600

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Εγνατία 2-4,  2310 287779 / 2310 547708

www.medcollege.edu.gr