Δέκα χρόνια πέρασαν από τη γέννηση του tvxs, ενός μέσου που ξεκίνησε βάζοντας το στοίχημα της αξιόπιστης και ανεξάρτητης ενημέρωσης. Δέκα χρόνια κατά τα οποία έδωσε τη δημοσιογραφική μάχη για να παραμείνει «Fake News Free».

 

Τα γενέθλια πέρα από υπενθύμιση «ηλικίας» και «σοφίας» είναι και μια καλή αφορμή για νέα ξεκινήματα αλλά και για μια γιορτή.

 

Με αφορμή λοιπόν τα 10α γενέθλιά του αποφάσισε να ανοίξει τον δημόσιο διάλογο για τα Fake News, που απειλούν όχι μόνο την ενημέρωση αλλά και τη Δημοκρατία, και να απονείμει για πρώτη φορά τα «Βραβεία Πινόκιο 2018» στις πιο χαρακτηριστικές περιπτώσεις fake news της δεκαετίας.

 

Οι κατηγορίες των βραβείων είναι δύο: η καλύτερη ελληνική fake είδηση και η καλύτερη ξένη fake είδηση. Σε κάθε κατηγορία θα απονεμηθούν δύο βραβεία: το βραβείο της κριτικής επιτροπής που θα αποτελείται από μία ομάδα δημοσιογράφων και ανθρώπων των social media, και το βραβείο του κοινού.

 

Η απονομή θα γίνει στις 8 Δεκεμβρίου στο ImpactHubAthens, σε μια μεγάλη εκδήλωση αφιερωμένη στα Fake News, κατά την οποία πολιτικοί και δημοσιογράφοι θα μιλήσουν για το θέμα, ειδήμονες του διαδικτύου θα παρουσιάσουν τα εργαλεία αντιμετώπισης του φαινομένου, θα προβληθούν σχετικά ντοκιμαντέρ και η βραδιά θα κλείσει με ένα μεγάλο πάρτι με DJ – έκπληξη!

 

Μπορείτε να βοηθήσετε στα βραβεία «Πινόκιο 2018» και να γίνετε και εσείς μέρος της γιορτής αυτής του Tvxs

 

Ψηφίστε εδώ

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε εδώ