Άλλη μία σημαντική διάκριση για τον καλλιτεχνικό χώρο και την Ελλάδα, έρχεται με τη βράβευση του σκηνοθέτη Σωτήρη Τσαφούλια στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Εθνών στην Ιταλία.

Ανάμεσα στις μεγάλες προσωπικότητες που βραβεύτηκαν με το βραβείο “Premio delle Nazioni” ήταν ο Gerard Depardieu, η Carole Bouquet, ενώ τιμητικό βραβείο απονεμήθηκε στη Gina Lollobrigida για το σύνολο της καριέρας της.

Ο Σωτήρης Τσαφούλιας κατάφερε να κερδισει το κινηματογραφικό κοινό με τις σκηνοθετικές του γνώσεις και ιδέες πάνω στην σωστή δομή ενός σύγχρονου θρίλερ.

Λίγα λόγια για την ταινία:

Ένας δικηγόρος, ένας δικαστής, ένας γιατρός, ένας οδηγός και ο συνεπιβάτης ενός πολυτελούς αυτοκινήτου δολοφονούνται. Ο Δημήτρης Λαΐνης, βοηθός καθηγητή́ εγκληματολογίας, αναλαμβάνει να λύσει το μυστήριο που κρύβεται πίσω από́ τους πέντε φόνους, οι οποίοι συνδέονται μεταξύ τους ξεκάθαρα, και βίαια. Αναπάντεχοι σύμμαχοι του Λαΐνη στο να ξεμπλέξει το πολύπλοκο και επικίνδυνο αυτό κουβάρι, η θεωρία του Πυθαγόρα, κι ένας καθηγητής μαθηματικών.

Στις αίθουσες κυκλοφόρησε τον Ιανουάριο του 2017 και από τότε κατάφερε να αποσπάσει αρκετά βραβεία όπως από την Ελληνική Ακαδημία κινηματογράφου, για τα καλύτερα ειδικά εφέ αλλά και κινηματογραφικής καινοτομίας