x
NEW IANOS E-SHOP
Δείτε το νέο site του ΙΑΝΟΥ
 

2 Οκτωβρίου 2018
Εκτύπωση
 

Ο καιρός άρχισε να κρυώνει, η ημέρα να μικραίνει και η διάθεση μας για δραστηριότητες σε εσωτερικούς και ζεστούς χώρους να αυξάνεται!

Τι καλύτερο λοιπόν από μια έκθεση με ιδιαίτερο χαρακτήρα και διάχυτο ταλέντο που στεγάζεται σε ένα χώρο άκρως φιλότεχνο και οικείο;

 

Στην IANOS ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΕΧΝΗΣ, έχοντας από την πρώτη χρονιά της λειτουργίας της συνδέσει οργανικά τον εκθεσιακό προγραμματισμό της με το βιβλίο, τους συγγραφείς και τους υπαρκτούς ή επινοημένους κόσμους τους, ξεκινά δυναμικά το εκθεσιακό πρόγραμμα της νέας ακαδημαϊκής χρονιάς, σχεδιάζοντας και υλοποιώντας το εικαστικό αφιέρωμα με τίτλο «ΒΙΒΛΙΟΦΙΛΙΑ».

 

Η Έκθεση ανοίγει επίσημα τις γυάλινες πόρτες της στο κοινό σήμερα, Τρίτη 2 Οκτωβρίου στις 20:30 και θα παραμείνει στην αίθουσα Τέχνης του ΙΑΝΟΥ μέχρι το Σάββατο 3 Νοεμβρίου. Την καλλιτεχνική διεύθυνση έχει η Μικρή Άρκτος και την επιμέλεια η Ίρις Κρητικού.

 

Το βιβλίο ως σύμβολο και ως συλλεκτικό ή μαγικό αντικείμενο, το βιβλίο ως πυκνό τοπίο γραφής και εικόνας, το βιβλίο ως αναφορά στην παιδική μνήμη και ως δια βίου ενεργοποιημένος χάρτης του νου, το βιβλίο ως ανεξάντλητο πεδίο γνώσεων και ως αυτοτελές σύμπαν, το βιβλίο ως αλάνθαστος σύντροφος και ως παρηγοριά, το βιβλίο ως ημερολόγιο, ως κατάστιχο και ως αλληγορία, αποτελεί το επίκεντρο και την αποκλειστική θεματική της πρώτης έκθεσης της νέας ακαδημαϊκής χρονιάς. Η έκθεση περιλαμβάνει έργα ζωγραφικής, γλυπτικής καθώς και κατασκευές μικρών και μεσαίων διαστάσεων με αντικείμενο το βιβλίο και την πολυδιάστατη έννοια της Βιβλιοφιλίας. 

 

Συμμετέχουν: Ελένη Αγγέλου, Νεκτάριος Αποσπόρης, Ανδρέας Γεωργιάδης, Στρατηγούλα Γιαννικοπούλου, Πέννυ Γκέκα, Ειρήνη Γκόνου, Δικαία Δεσποτάκη, Γιάννης Ευθυμιάδης, Αλεξία Ευσταθοπούλου, Λένα Ζευγαρίδου, Σταυρούλα Καζιάλε, Βάσω Καλουδιώτη, Μάρκος Καμπάνης, Έλενα Κιρκιλή, Βίκυ Κολιπετσά, Τατιάνα Κοντούλη, Αγγελική Λόη, Μαρία Μανουρά, Λυδία Μαργαρώνη, Γεύσω Παπαδάκη, Απόστολος Παπαγεωργίου, Κατερίνα Ροδοπούλου, Έφη Σδούκου, Μαρίνα Στελλάτου, Βάσω Τρίγκα, Αθηνά Χατζή.

 

«Τι όμορφο που είναι ένα βιβλίο, που επινοήθηκε για να πιάνεται στο χέρι, ακόμη και στο κρεβάτι, ακόμη και μέσα σε μία βάρκα, ακόμη και εκεί όπου δεν υπάρχουν ηλεκτρικές πρίζες, ακόμη κι αν έχει αποφορτιστεί κάθε μπαταρία και αντέχει τα σημάδια και τα τσαλακώματα, μπορεί να αφεθεί να πέσει καταγής ή να παρατηθεί ανοιγμένο στο στήθος ή στα γόνατα όταν μας παίρνει ο ύπνος, μπαίνει στην τσέπη, φθείρεται, καταγράφει την ένταση, την επιμονή ή τον ρυθμό των αναγνώσεών μας, μας υπενθυμίζει (αν φαίνεται πολύ καινούργιο ή άκοπο) ότι δεν το διαβάσαμε ακόμη…».

Ουμπέρτο Έκο

 

Καλλιτεχνική διεύθυνση: Μικρή Άρκτος

Επιμέλεια: Ίρις Κρητικού

Εγκαίνια: Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2018, 20.30 μ.μ.

Διάρκεια έκθεσης: 2 Οκτωβρίου - 3 Νοεμβρίου 2018

 

 
: Neil Young - I Am A Child