ΜΙΑ ΓΑΛΛΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Συγγραφέας: ΛΕ ΜΠΑΡΟΝ ΣΙΜΟΝ

Εκδότης: ΚΑΚΤΟΣ

Γράψτε πρώτος μια αξιολόγηση για αυτό το προϊόν

Υπότιτλος - ΝΕΟΦΙΛΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΚΕΝΤΡΙΣΜΟΣ
Περίληψη - «Το βιβλίο της Σιμόν Λε Μπαρόν [...] προτείνει ως εναλλακτικό τρόπο ζωής την αναβίωση και πραγμάτωση των ανθρωπιστικών αξιών, εστιάζοντας στον νεοφιλελληνικό ανθρωποκεντρισμό, υπό την έννοια της πεποίθησης που υποστηρίζει: "Πρώτα ο άνθρωπος κι έπειτα οι αριθμοί". Το γεγονός πως η φωνή αυτή υψώνεται από άνθρωπο ξένης ιθαγένειας - αλλά ελληνόφωνης φιλοσοφ......

Αρχική Τιμή: 8.48 €

Τιμή Web: 5.85 (Κέρδος: 2.63 €)

Άμεσα διαθέσιμο. Αποστολή εντός 1-3 εργάσιμων ημερών.

Δωρεάν μεταφορικά

Για αγορές άνω των 25 €

Δωρεάν αντικαταβολή

Για αγορές άνω των 25 €

Άμεση παράδοση

Σε όλη την Ελλάδα

ΛΕ ΜΠΑΡΟΝ ΣΙΜΟΝ

Συγγραφέας
ΛΕ ΜΠΑΡΟΝ ΣΙΜΟΝ
Γεννημένη στην BREST της Γαλλίας, (1952) σπούδασε γλωσσολογία και είναι εξειδικευμένη καθηγήτρια της γαλλικής γλώσσας για τους αλλοδαπούς. Τον Απρίλιο του 2011 απευθύνει τις ευχές της για το Πάσχα στον ελληνικό λαό. Εκεί γεννιέται, εκ μέρους της, η ιδέα του «Νεοφιλελληνισμού». Το καλοκαίρι του 2012, απευθύνεται στην Ουνέσκο με αίτημα την εγγραφή του Ελληνισμού στην άυλη παγκόσμια κληρονομιά,.Είναι, επίσης, μέλος της οργάνωσης AgoraInternational.Webography, για την ανάδειξη και επικαιροποίηση του έργου του Κορνήλιου Καστοριάδη και συντάκτρια για την GreekAmericanNewsAgency. Έγραψε το πρώτο της βιβλίο στα ελληνικά "Μία Γαλλίδα για την Ελλάδα" που παρουσιάστηκε τον Ιούνιο 2013 στις εκδόσεις Κάκτος. Την 21η Απριλίου 2014, ίδρυσε το πρώτο φιλελληνικό κόμμα της νεοελληνικής ιστορίας "ΝΕΟΦΙΛΕΛΛHΝΙΣΜΟΣ-ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ή ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ".

Περίληψη

«Το βιβλίο της Σιμόν Λε Μπαρόν [...] προτείνει ως εναλλακτικό τρόπο ζωής την αναβίωση και πραγμάτωση των ανθρωπιστικών αξιών, εστιάζοντας στον νεοφιλελληνικό ανθρωποκεντρισμό, υπό την έννοια της πεποίθησης που υποστηρίζει: "Πρώτα ο άνθρωπος κι έπειτα οι αριθμοί". Το γεγονός πως η φωνή αυτή υψώνεται από άνθρωπο ξένης ιθαγένειας - αλλά ελληνόφωνης φιλοσοφίας - ακυρώνει την, ενδεχόμενη, υποψία περί εθνικιστικού ναρκισσισμού των Ελλήνων, αφού η άποψη/πρόταση προέρχεται από μια Γαλλίδα κατά το γένος. Αυτό προσφέρει την άνεση σε κάθε Έλληνα και ελληνόφρονα πολίτη να τοποθετηθεί επί των απόψεών της χωρίς τον κίνδυνο να κατηγορηθεί για εθνικιστική ιδεοληψία. [...] Η Σιμόν Λε Μπαρόν επαναφέρει τη διάκριση μεταξύ χρήματος και νομίσματος και τις ελληνικές αξίες που υπήρξαν, κατά κοινήν ομολογία, πρόδρομος και στυλοβάτης του δυτικού πολιτισμού.»

Πληροφορίες προϊόντος

 • SKU:
  0291072
 • ISBN:
  978-960-382-957-7
 • ISBN2:
  9789603829577
 • Εκδότης:
  ΚΑΚΤΟΣ
 • Συγγραφέας:
  ΛΕ ΜΠΑΡΟΝ ΣΙΜΟΝ
 • Έτος κυκλοφορίας:
  2013
 • Σελίδες:
  262
 • Διαστάσεις:
  14x21
 • Βάρος:
  0.2900 kg
 • Χώρα:
  ΕΛΛΑΔΑ

Αξιολογήσεις

Βαθμολογία