ΜΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ ΘΥΜΑΤΑΙ...

Συγγραφέας: ΓΚΙΜΠΑ ΤΖΙΑΜΠΙΡΗ ΟΛΥΜΠΙΑ

Εκδότης: IANOS

Γράψτε πρώτος μια αξιολόγηση για αυτό το προϊόν

Υπότιτλος - ΑΝΑΔΡΟΜΕΣ ΚΑΙ ΑΝΑΖΗΤΗΣΕΙΣ
Περίληψη - Το βιβλίο αυτό είναι το αποτέλεσμα της ανάγκης της συγγραφέως να καταθέσει στον κόσμο και ιδιαίτερα στη νέα γενιά τη συμμετοχή και την προσφορά της δικής της γενιάς ,μιά εποχή αντίξοη και πολυτάραχη, στο σημερινό γίγνεσθαι. ......

Αρχική Τιμή: 12.00 €

Τιμή IANOS: 10.80 (Κέρδος: 1.20 €)

Άμεσα διαθέσιμο. Αποστολή εντός 1-3 εργάσιμων ημερών.

Δωρεάν μεταφορικά

Για αγορές άνω των 25 €

Δωρεάν αντικαταβολή

Για αγορές άνω των 25 €

Άμεση παράδοση

Σε όλη την Ελλάδα

ΓΚΙΜΠΑ ΤΖΙΑΜΠΙΡΗ ΟΛΥΜΠΙΑ

Συγγραφέας
ΓΚΙΜΠΑ ΤΖΙΑΜΠΙΡΗ ΟΛΥΜΠΙΑ
Η Ολυμπία Γκίμπα-Τζιαμπίρη γεννήθηκε στην Κοζάνη. Είναι πτυχιούχος, Διδάκτωρ και Καθηγήτρια της Ιατρικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (Α.Π.Θ.) και διηύθυνε το Εργαστήριο Φυσιολογίας και Νευροφυσιολογίας. Μετεκπαιδεύτηκε στη Νευροφυσιολογία και Νευροενδοκρινολογία σε Γερμανία, Αγγλία και Η.Π.Α. Έγραψε το πεντάτομο σύγγραμμα «Η Φυσιολογία του Ανθρώπου» καθώς και αρκετά άλλα ιατρικά συγγράμματα και δημοσίευσε πολυάριθμες πειραματικές εργασίες σε ελληνικά και διεθνή ιατρικά περιοδικά. Επίσης, ασχολήθηκε και με τη συγγραφή λογοτεχνικών κειμένων. Το 1997 εξελέγη στην Πρυτανική Αρχή του Α.Π.Θ. (είναι η πρώτη γυναίκα Αντιπρύτανις στην Ιστορία του), αξίωμα στο οποίο επανεξελέγη το 2000 για μία ακόμη τριετία, και υπηρέτησε ως Αντιπρύτανις Ακαδημαϊκών Υποθέσεων και Προσωπικού, Πρόεδρος του Τμήματος Δημοσιογραφίας και Μ.Μ.Ε. καθώς και διαφόρων Επιτροπών (Ερευνών, Κοσμητόρων, Κ.Ε.Ε.Μ.Ε. του Υπουργείου Παιδείας και της Συντακτικής Επιτροπής των περιοδικών “Πανεπιστημιούπολις” και “Ανάλεκτα”). Ήταν υπεύθυνη των Ευρωπαϊκών Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων και Διεθνών Σχέσεων και εκπρόσωπος της Συνόδου των Ελλήνων Πρυτάνεων στην Ενωμένη Ευρώπη για θέματα Παιδείας στην CRE (Confederation Rectors European), μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της EUA (European University Association) και εθνική συντονίστρια διαφόρων ευρωπαϊκών προγραμμάτων κινητικότητας και ανταλλαγής φοιτητών και διδασκόντων. Η Καθηγήτρια Ολυμπία Γκίμπα-Τζιαμπίρη διετέλεσε Πρόεδρος του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών (Ι.Κ.Υ., 2004-2009), Έφορος του Αμερικανικού Κολεγίου Anatolia, Πρόεδρος του παραρτήματος Θεσσαλονίκης του Ινστιτούτου Δημοκρατίας «Κωνσταντίνος Καραμανλής», ιδρυτικό μέλος και Αντιπρόεδρος της Διαβαλκανικής Συνεργασίας Γυναικών του Κέντρου UNESCO στη Θεσσαλονίκη, καθώς και μέλος διαφόρων επιστημονικών, φιλανθρωπικών και πολιτιστικών Εταιρειών και Συλλόγων. Για το έργο και την προσφορά της έχει τιμηθεί, μεταξύ πολλών άλλων, από την Εκκλησία (της Θεσσαλονίκης με τον Σταυρό του Αγίου Δημητρίου και τον Σταυρό του Γρηγορίου Παλαμά, της Βέροιας με τον Σταυρό του Αποστόλου Παύλου και από τη Μητρόπολη Σερβίων και Κοζάνης), το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, τους Δήμους Θεσσαλονίκης και Βέροιας, ενώ είναι Επίτιμος Δημότης Πάρου και Χίου. Είναι παντρεμένη με τον Κωνσταντίνο Τζιαμπίρη, Καθηγητή Παιδιατρικής του Α.Π.Θ., και έχει δύο γιους, τον Αριστοτέλη και τον Γιώργο.

Περίληψη

Το βιβλίο αυτό είναι το αποτέλεσμα της ανάγκης της συγγραφέως να καταθέσει στον κόσμο και ιδιαίτερα στη νέα γενιά τη συμμετοχή και την προσφορά της δικής της γενιάς ,μιά εποχή αντίξοη και πολυτάραχη, στο σημερινό γίγνεσθαι.

Πληροφορίες προϊόντος

 • Σειρά:
  ΠΡΟΣΩΠΑ - ΒΙΟΓΡΑΦΙΕΣ
 • SKU:
  0007786
 • ISBN:
  960-7771-61-3
 • ISBN2:
  9607771613
 • Γλώσσα:
  Ελληνικά
 • Εκδότης:
  IANOS
 • Συγγραφέας:
  ΓΚΙΜΠΑ ΤΖΙΑΜΠΙΡΗ ΟΛΥΜΠΙΑ
 • Συντελεστής:
  ΧΑΣΙΩΤΗ ΑΣΠΑ
 • Έτος κυκλοφορίας:
  2002
 • Σελίδες:
  156
 • Διαστάσεις:
  14x21
 • Βάρος:
  0.3000 kg
 • Χώρα:
  ΕΛΛΑΔΑ

Αξιολογήσεις

Βαθμολογία
: Operatica - The First Noel