x
NEW IANOS E-SHOP
Δείτε το νέο site του ΙΑΝΟΥ
 

ΜΥΣΤΙΚΑ ΓΙΑ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΑ ΠΑΙΔΙΑ

Συγγραφέας: ΓΙΑΝΝΑΚΟΥΛΑ ΣΤΕΛΛΑ

Εκδότης: ΘΕΡΜΑΪΚΟΣ

Υπότιτλος - ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ
Περίληψη - Γονείς και εκπαιδευτικοί, Συχνά αναρωτιέστε ποιες μέθοδοι και ποιοι τρόποι είναι οι κατάλληλοι για τη σωστή εκπαίδευση των παιδιών σας; Θέλετε η διαδικασία του διαβάσματος να είναι ευχάριστη και σκέφτεστε τι πρέπει να εφαρμόσετε, ώστε να υπάρχει το επιθυμητό αποτέλεσμα; Αναζητάτε κίνητρα μάθησης αλλά βλέπετε πως κάθε προσπάθειά σας είναι ατελέσφορη; Ανησυχ......

Αρχική Τιμή: 9.00 €

Τιμή IANOS: 8.10 (Κέρδος: 0.90 €)

Άμεσα διαθέσιμο. Αποστολή εντός 1-3 εργάσιμων ημερών.

Δωρεάν μεταφορικά

Για αγορές άνω των 25 €

Δωρεάν αντικαταβολή

Για αγορές άνω των 25 €

Άμεση παράδοση

Σε όλη την Ελλάδα

ΓΙΑΝΝΑΚΟΥΛΑ ΣΤΕΛΛΑ

Συγγραφέας
ΓΙΑΝΝΑΚΟΥΛΑ ΣΤΕΛΛΑ
Η Στέλλα Χ. Γιαννακούλα κατάγεται από τον Άγιο Πέτρο του Νομού Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης το 2015 και συνέχισε με μεταπτυχιακό στην «Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση» στο University of Nicosia. Έχει λάβει πιστοποίηση της γραφής Braille (τυφλό σύστημα γραφής και ανάγνωσης). Παράλληλα αρθρογραφεί, παρακολουθεί σεμινάρια ειδικής αγωγής και συμμετέχει ως εισηγήτρια σε εκπαιδευτικά συνέδρια στην Ελλάδα..

Περίληψη

Γονείς και εκπαιδευτικοί, Συχνά αναρωτιέστε ποιες μέθοδοι και ποιοι τρόποι είναι οι κατάλληλοι για τη σωστή εκπαίδευση των παιδιών σας; Θέλετε η διαδικασία του διαβάσματος να είναι ευχάριστη και σκέφτεστε τι πρέπει να εφαρμόσετε, ώστε να υπάρχει το επιθυμητό αποτέλεσμα; Αναζητάτε κίνητρα μάθησης αλλά βλέπετε πως κάθε προσπάθειά σας είναι ατελέσφορη; Ανησυχείτε για τυχόν μαθησιακές δυσκολίες του παιδιού και δεν γνωρίζετε πώς να το βοηθήσετε; Σας προβληματίζει η συμπεριφορά του στο κοινωνικό περιβάλλον στο οποίο εντάσσεται; Ελάτε να ανακαλύψουμε μαζί «Μυστικά για ευτυχισμένα παιδιά» και να περιηγηθούμε εύκολα και αποτελεσματικά στα μονοπάτια της γνώσης. Πρόκειται για έναν συμβουλευτικό οδηγό ο οποίος, χάρη στην απλότητα και τη σαφήνειά του, προσφέρει λύσεις στις απορίες και στους προβληματισμούς σας.

Πληροφορίες προϊόντος

 • SKU:
  0462637
 • ISBN:
  978-960-9547-73-4
 • ISBN2:
  9789609547734
 • Εκδότης:
  ΘΕΡΜΑΪΚΟΣ
 • Συγγραφέας:
  ΓΙΑΝΝΑΚΟΥΛΑ ΣΤΕΛΛΑ
 • Συντελεστής:
  ΜΗΛΛΑ ΠΗΓΗ
 • Έτος κυκλοφορίας:
  2019
 • Σελίδες:
  120
 • Διαστάσεις:
  14,5χ21
 • Βάρος:
  0.2200 kg
 • Χώρα:
  ΕΛΛΑΔΑ

Αξιολογήσεις

Παρουσίαση του βιβλίου της Στέλλας Χ. Γιαννακούλα, Μυστικά για ευτυχισμένα παιδιά-Συμβουλευτικός οδηγός για γονείς και εκπαιδευτικούς, εκδ. Θερμαϊκός, Θεσσαλονίκη 2019.Review by Αρχοντά Αγλαΐα
Παρουσίαση του βιβλίου της Στέλλας Χ. Γιαννακούλα, Μυστικά για ευτυχισμένα παιδιά-Συμβουλευτικός οδηγός για γονείς και εκπαιδευτικούς, εκδ. Θερμαϊκός, Θεσσαλονίκη 2019.
Μία νέα συγγραφέας, η Γιαννακούλα Χ. Στέλλα, με το πρώτο της βιβλίο «Μυστικά για ευτυχισμένα παιδιά-Συμβουλευτικός οδηγός για γονείς και εκπαιδευτικούς» μας εκπλήσσει ευχάριστα με την ωριμότητα των θέσεων-προτάσεών της σχετικά με το διαχρονικά φλέγον θέμα της «σωστής» εκπαίδευσης και της ευρύτερης διαπαιδαγώγησης των παιδιών, ερευνώντας το στο σύγχρονο ιστορικο-κοινωνικό περιβάλλον.
Ο τίτλος του βιβλίου δεν είναι ούτε υπερβολικός ούτε παραπλανητικός, αλλά ανταποκρίνεται με τιμιότητα σε αυτό που υπόσχεται, καθώς η συγγραφέας καταφέρνει να μας παραδώσει ένα έργο με πολύτιμες παιδαγωγικές οδηγίες, άρτια ενημερωμένο επιστημονικά, με υλικό από την πιο πρόσφατη κι ευρέως επιστημονικά αποδεκτή βιβλιογραφία, ελληνόγλωσση, αγγλόγλωσση, έντυπη και διαδικτυακή.
Στις 115 σελίδες του βιβλίου της ξεδιπλώνονται σε 44 θεματικές ενότητες επίκαιρα παιδαγωγικά θέματα, ίσως τα πιο συχνά παρατηρούμενα που είναι, εκ πρώτης όψεως, οικεία σε όλους μας, για τα οποία, ωστόσο, δυσκολευόμαστε τις περισσότερες φορές να βρούμε ικανοποιητικές λύσεις προς βραχυπρόθεσμο και μακροπρόθεσμο όφελος των παιδιών. Τα ευφυή κι εύστοχα αποφθέγματα σπουδαίων προσωπικοτήτων στην αρχή κάθε ενότητας προσδίδουν ένα επιπρόσθετο ενδιαφέρον και προβληματισμό και προϊδεάζουν πνευματικά και συναισθηματικά τον αναγνώστη για το περιεχόμενο που ακολουθεί.
Φωτίζονται όλες οι φάσεις ανάπτυξης του παιδιού σε φυσική χρονολογική σειρά, από τη γέννησή του μέχρι και την ύστερη εφηβεία. Με εκλαϊκευμένο τρόπο, με γλαφυρά παραδείγματα και με υποδειγματική λεπτομέρεια ξεκινά με οδηγίες προς την εμπεριστατωμένη αναγνώριση και τον εντοπισμό της δυσκολίας που παρουσιάζεται σε παιδιά χωρίς ή με εξειδικευμένες ανάγκες. Έτσι, στις πρώτες 30 ενότητες ο αναγνώστης μαθαίνει να διαχειρίζεται ζητήματα πολύ κοινά όπως το κλάμα του μωρού ή την αντίδραση στο πρωινό ξύπνημα ή τον θυμό ή τη βελτίωση των λεκτικών δεξιοτήτων ή την ενδυνάμωση της αυτοπεποίθησης του παιδιού κ.λπ. Στις τελευταίες 14 ενότητες γίνεται αναφορά σε πιο εξειδικευμένα θέματα όπως του αυτισμού και των μαθησιακών δυσκολιών, του τραυλισμού κ.λπ. Όλα τα θέματα είναι ενταγμένα στο ευρύτερο σύγχρονο πολιτισμικό περιβάλλον με τις γνωστές προκλήσεις όπως αυτή της επίδρασης του διαδικτύου στους εφήβους.
Μετά την ανίχνευση του προβλήματος παρουσιάζονται οι προτάσεις-συμβουλές-οδηγίες-λύσεις, συχνά βήμα-βήμα, τις οποίες είναι εύκολο να ακολουθήσει ο καθένας. Παρέχονται εναλλακτικοί πρακτικοί τρόποι βελτίωσης της απόδοσης των καθηκόντων του παιδιού, καθώς και της ψυχικής υγείας του παιδιού, όπως σταθερή υποστήριξη, τεχνικές αποβολής άγχους, στρατηγικές ηρεμίας, εξασφάλιση ασφαλούς περιβάλλοντος, συμμετοχή του παιδιού σε εξωσχολικές δραστηριότητες που το ευχαριστούν, όπως ο αθλητισμός και το θέατρο. Επίσης, προτείνονται βήματα για την οργάνωση του παιδιού, ιδέες για να περνούμε ποιοτικό χρόνο με το παιδί και άλλες έξυπνες θέσεις που μεταμορφώνουν συχνά τον εφιάλτη της μελέτης σε παιχνιδάκι.
Τονίζεται πως στη διαδικασία άμβλυνσης των αρνητικών συναισθημάτων των παιδιών συμβάλλει η αγαστή συνεργασία γονέων, εκπαιδευτικών και όσων εμπλέκονται στον πολυσύνθετο ιστό της κοινωνικοποίησης του παιδιού. Η αποδοχή των αρχικά δυσάρεστων χαρακτηριστικών ή ιδιαιτεροτήτων των παιδιών με παράλληλη υπόδειξη βελτίωσης ή λύσης τους καθησυχάζει και τους γονείς και τους παιδαγωγούς ή φροντιστές παιδιών, καθιστώντας τους κι αυτούς ενεργούς συνοδοιπόρους και «ήρωες» στο παιχνίδι κατάκτησης της ευτυχίας των παιδιών.
Το βιβλίο συνάδοντας με τη σύγχρονη παιδαγωγική και ανθρωπιστική αντίληψη, προτρέπει όλους μας, εάν στοχεύουμε σε μια πιο ευτυχισμένη κοινωνία, να υποστηρίζουμε όλα τα παιδιά, π.χ. εστιάζοντας στην ανάπτυξη των ιδιαίτερων κλίσεων και χαρισμάτων τους, χωρίς να εγκλωβιζόμαστε και να απογοητευόμαστε από τις όποιες «αδυναμίες» τους. Είναι ωφέλιμο να αποβάλουμε άκαμπτες στάσεις και αναχρονιστικές αντιλήψεις που δυσχεραίνουν το σύγχρονο εκπαιδευτικό έργο και οι οποίες θεωρούσαν πως κάποια παιδιά είναι ανεπίδεκτα μαθήσεως. Για τη συγγραφέα κάθε παιδί είναι μοναδικό και μαθαίνει με συγκεκριμένο τρόπο. Διαμέσου μιας αισιόδοξης προοπτικής, όλα τα παιδιά μπορούν και πρέπει να είναι ευτυχισμένα, μέσω κατάλληλης παιδείας.
Και, φυσικά, μετά την ανάγνωση του βιβλίου και τη βοήθεια που θα αναζητούμε σ’ αυτό όποτε καθίσταται αναγκαίο, το ευλογημένο αποτέλεσμα της ευτυχίας των παιδιών μας θα οφείλει μέρος της και στα πολύτιμα «Μυστικά» της συγγραφέως.
Περιμένουμε με αγωνία το νέο συγγραφικό βήμα της Γιαννακούλα Στέλλας, η οποία ήδη μας έπεισε στο πρώτο της βιβλίο πως μπορεί να κάνει τη ζωή μας λιγότερο αγχώδη, εφόσον κάποιες δυσκολίες, προκειμένου να ξεπεραστούν, δε θέλουν κόπο αλλά τρόπο.
(Αναρτήθηκε στις 22/9/2019)
Βαθμολογία