ΜΟΥΣΙΚΟΦΙΛΙΑ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΓΚΕΦΑΛΟ

Συγγραφέας: ΣΑΚΣ ΟΛΙΒΕΡ

Εκδότης: ΑΓΡΑ

Γράψτε πρώτος μια αξιολόγηση για αυτό το προϊόν

Περίληψη - Ο δόκτωρ Σακς γράφει όχι μόνον ως γιατρός και επιστήμονας, αλλά επεκτείνεται και στη φιλοσοφική πλευρά με λογοτεχνικό ύφος. Αφετηρία του η εξερεύνηση των τρόπων με τους οποίους η μουσική ενεργοποιεί βασικά κέντρα της κίνησης μαζί με το συναίσθημα, βοηθώντας ασθενείς με Πάρκινσον, αφασικούς, με άνοια και κινητικά προβλήματα, στο πλαίσιο της όλο και πιο δημοφιλούς......

Αρχική Τιμή: 23.00 €

Τιμή Web: 15.80 (Κέρδος: 7.20 €)

Άμεσα διαθέσιμο. Αποστολή εντός 1-3 εργάσιμων ημερών.

Δωρεάν μεταφορικά

Για αγορές άνω των 25 €

Δωρεάν αντικαταβολή

Για αγορές άνω των 25 €

Άμεση παράδοση

Σε όλη την Ελλάδα

ΣΑΚΣ ΟΛΙΒΕΡ

Συγγραφέας
ΣΑΚΣ ΟΛΙΒΕΡ
Ο Όλιβερ Σάκς γεννήθηκε το 1933 στο Λονδίνο. Σπούδασε στο Queen's College της Οξφόρδης. Από το 1965 ζει στη Νέα Υόρκη. Είναι κλινικός καθηγητής νευρολογίας στο Albert Einstein College of Medicicne και στο NYU School of Medicine. Έχει τιμηθεί με πολλές και μεγάλες διεθνείς διακρίσεις. Είναι τακτικός συνεργάτης στο "The New Yorker", στο "The New York Review of Books", καθώς και σε πολλά ιατρικά περιοδικά. Οι New York Times αποκάλεσαν τον Δρα Σακς "the poet laureate of medicine". Έχει δημοσιεύσει δέκα βιβλία: "Migraine" (1970), "Awakenings" (1973 - "Ξυπνήματα"), "A Leg to Stand On" (1984), "The Man who Mistook his Wife for a Hat" (1985 - "Ο άνθρωπος που πήρε τη γυναίκα του για καπέλο"), "Seeing Voices: A Journey into the World of the Deaf" (1989), "An Anthropologist on Mars: Seven Paradoxical Tales" (1995), "The Island of the Colorblind" (1996), "Uncle Tungsten: Memories of a Chemical Boyhood" (2001), "Oaxaca Journal" (2002) και 'Μusicophilia" (2007). Τα βιβλία του έχουν μεταφράσει σε 22 γλώσσες και έχουν πουλήσει εκατομμύρια αντίτυπα σε όλον τον κόσμο. Σε κείμενα και βιβλία του έχουν βασιστεί για θεατρικές παραστάσεις ο Harold Pinter και ο Peter Brook, ενώ το "Αwakenings" ("Ξυπνήματα") γυρίστηκε ταινία με τον Robert De Niro και τον Robin Williams. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το έργο του επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του www.oliversacks.com.

Περίληψη

Ο δόκτωρ Σακς γράφει όχι μόνον ως γιατρός και επιστήμονας, αλλά επεκτείνεται και στη φιλοσοφική πλευρά με λογοτεχνικό ύφος. Αφετηρία του η εξερεύνηση των τρόπων με τους οποίους η μουσική ενεργοποιεί βασικά κέντρα της κίνησης μαζί με το συναίσθημα, βοηθώντας ασθενείς με Πάρκινσον, αφασικούς, με άνοια και κινητικά προβλήματα, στο πλαίσιο της όλο και πιο δημοφιλούς μουσικοθεραπείας, που πια χρησιμοποιείται ακόμα και για να βελτιωθούν οι επιδόσεις κορυφαίων αθλητών. Ανάμεσα στις περιπτώσεις που χρησιμοποιεί είναι ανοϊκοί που αναπτύσσουν μουσικά ταλέντα και, ακόμα πιο χαρακτηριστικά, τα παιδιά με σύνδρομο Williams, που παρουσιάζουν ταυτόχρονα χαμηλό δείκτη νοημοσύνης και εξαιρετικά υψηλή ικανότητα τόσο στη μουσική (μια γυναίκα μαθαίνει άριες σε 30 γλώσσες) όσο και στην αφήγηση. «Η μουσική», λέει ο Ολιβερ Σακς, «μπορεί να λειτουργήσει σαν μια προυστική μνημονική, που εκμαιεύει συναισθήματα και σχέσεις που είχαν ξεχαστεί, δίνοντας στον ασθενή πρόσβαση σε μνήμες, σκέψεις και κόσμους που φαίνονταν πραγματικά χαμένοι». Μία από τις τελευταίες ιστορίες στη «Μουσικοφιλία» είναι αυτή του Κλάιβ Ουέρινγκ, ενός Άγγλου μουσικού και μουσικολόγου του οποίου τη μνήμη κατέστρεψε μια σοβαρή εγκεφαλική λοίμωξη, με αποτέλεσμα να ζει μέσα σε σύντομες χρονικές παρενθέσεις, μόλις μερικών δευτερολέπτων. Το μόνο που τον ανακουφίζει είναι η μουσική. Όταν παίζει πιάνο, ξαφνικά γίνεται και πάλι ο εαυτός του. Ένα πρελούδιο του Μπαχ δεν μπορεί να τον κάνει να ανακτήσει το παρελθόν του, όμως του επιτρέπει να ζει πλήρως το παρόν. Μπορεί να μοιραστεί, έστω και για μια στιγμή, τα συναισθήματα που δημιουργεί η μελωδία. Η μουσική «γεφυρώνει την άβυσσο», γράφει ο Σακς, είναι μια προσωρινή ανακούφιση από την τρομακτική μοναξιά της αμνησίας του.

Πληροφορίες προϊόντος

 • Ξενόγλωσσος Τίτλος:
  MUSICOPHILIA TALES OF MUSIC AND THE BRAIN
 • SKU:
  0267261
 • ISBN:
  978-960-325-877-3
 • ISBN2:
  9789603258773
 • Γλώσσα:
  Ελληνικά
 • Εκδότης:
  ΑΓΡΑ
 • Συγγραφέας:
  ΣΑΚΣ ΟΛΙΒΕΡ
 • Μεταφραστής:
  ΣΠΥΡΑΚΟΥ Α.-ΠΟΤΑΓΑΣ Κ.
 • Συντελεστής:
  ΠΕΤΣΟΠΟΥΛΟΣ Α. ΣΤΑΥΡΟΣ
 • Έτος κυκλοφορίας:
  2011
 • Σελίδες:
  503
 • Διαστάσεις:
  14x21
 • Βάρος:
  0.7600 kg
 • Χώρα:
  ΑΜΕΡΙΚΗ

Αξιολογήσεις

Βαθμολογία
: Billy Bragg & Wilco - Eisler On The Go