x
NEW IANOS E-SHOP
Δείτε το νέο site του ΙΑΝΟΥ
 

ΜΠΕΣ ΣΤΟ ΝΟΗΜΑ + (DVD)

Συγγραφέας: ΣΑΠΟΥΝΤΖΑΚΗ ΓΑΛΗΝΗ

Εκδότης: ΣΑΠΟΥΝΤΖΑΚΗ ΓΑΛΗΝΗ

Γράψτε πρώτος μια αξιολόγηση για αυτό το προϊόν

Υπότιτλος - ΑΝΤΙΠΑΡΑΒΟΛΗ ΣΗΜΑΣΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΠΕΔΙΩΝ ΜΕΤΑΞΥ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΗΜΑΤΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΚΑΙ ΟΜΙΛΟΥΜΕΝΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ
Περίληψη - Το γλωσσάρι που έχετε στα χέρια σας (DVD και βιβλίο) είναι μέρος της σειράς "Μπες στο Νόημα", σειράς λογισμικών για την εκμάθηση της Ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας και την εξάσκηση σε απλή και φυσική νοηματική μέσα από βιντεοσκοπημένα υποτιτλισμένα παραδείγματα. Η επιλογή της ύλης στο παρόν λογισμικό, διαρθρωμένη σε τέσσερις ενότητες (505 λήμματα και 360......

Αρχική Τιμή: 25.00 €

Τιμή IANOS: 22.50 (Κέρδος: 2.50 €)

Άμεσα διαθέσιμο. Αποστολή εντός 1-3 εργάσιμων ημερών.

Δωρεάν μεταφορικά

Για αγορές άνω των 25 €

Δωρεάν αντικαταβολή

Για αγορές άνω των 25 €

Άμεση παράδοση

Σε όλη την Ελλάδα

ΣΑΠΟΥΝΤΖΑΚΗ ΓΑΛΗΝΗ

Συγγραφέας
ΣΑΠΟΥΝΤΖΑΚΗ ΓΑΛΗΝΗ
Η Γαλήνη Σαπουντζάκη γεννήθηκε το 1972 στην Αθήνα, από γονείς δασκάλους. Μετά την αποφοίτησή της από το Τμήμα Φιλολογίας του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών το 1994, μελέτησε την Ελληνική Νοηματική Γλώσσα και ειδικεύτηκε επίσημα ως διερμηνέας (1997). Το 2006 με υποτροφία του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών απέκτησε διδακτορικό τίτλο σπουδών στη Θεωρητική Γλωσσολογία από το Πανεπιστήμιο του Bristol της Αγγλίας. Από το 2004 διδάσκει στο Παιδαγωγικό Τμήμα Ειδικής Αγωγής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στο Βόλο, αρχικά εργαστηριακά και από το 2012 ως Λέκτορας, με γνωστικό αντικείμενο τη θεωρητική περιγραφή και διδακτική μεθοδολογία της Ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας ως πρώτης ή ως δεύτερης / ξένης γλώσσας. Από το 2003 συνεργάζεται μεταξύ άλλων με το Ινστιτούτο Επεξεργασίας του Λόγου, την Ομοσπονδία Κωφών Ελλάδος, το Σωματείο Διερμηνέων Ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας του οποίου αποτελεί μέλος, καθώς και σε ερευνητικά προγράμματα ευρωπαϊκών φορέων (European Cooperation for Science and Technology, European Science Foundation κ.ά.), ιδιαίτερα όσον αφορά στην τυπολογία των νοηματικών γλωσσών, τη μεθοδολογία διδασκαλίας τους, την ασύγχρονη γλωσσική εκπαίδευση, τις διαδικασίες γραμματικοποίησης και σωματοποίησης (embodiment). Στην εξω-πανεπιστημιακή εκπαιδευτική πράξη έχει διδάξει τα φιλολογικά μαθήματα της Ελληνικής ως δεύτερης γλώσσας στο Γυμνάσιο και Λύκειο Κωφών και Βαρηκόων Αργυρούπολης & στο Διαπολιτισμικό Λύκειο Βαρυμπόμπης, έχει αναλάβει τμήματα υποψηφίων διερμηνέων Ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας και έχει προσκληθεί από πολλά προγράμματα επιμόρφωσης σε σχέση με τη νοηματική γλώσσα και την εκπαίδευση των κωφών. Εκτός από εισηγήσεις σε ελληνικά και διεθνή συνέδρια, εργασίες της έχουν περιληφθεί σε επιστημονικά περιοδικά στο χώρο της Γλωσσολογίας, των Νέων Τεχνολογιών και της Διδακτικής, και σε έργα των εκδόσεων Cambridge, Walter de Gryuter,-Mouton, John Benjamins Press, Springer - Verlag, μεταξύ άλλων.

Περίληψη

Το γλωσσάρι που έχετε στα χέρια σας (DVD και βιβλίο) είναι μέρος της σειράς "Μπες στο Νόημα", σειράς λογισμικών για την εκμάθηση της Ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας και την εξάσκηση σε απλή και φυσική νοηματική μέσα από βιντεοσκοπημένα υποτιτλισμένα παραδείγματα. Η επιλογή της ύλης στο παρόν λογισμικό, διαρθρωμένη σε τέσσερις ενότητες (505 λήμματα και 360 υποτιτλισμένα παραδείγματα χρήσης), έγινε με βάση τις δυσκολίες που εντοπίστηκαν κατά τη μελέτη της ΕΝΓ κατά τα τελευταία είκοσι χρόνια, και τη διδασκαλία της ως ξένης γλώσσας σε ακούοντες φοιτητές. Η γοητευτική, τρισδιάστατη γλωσσική δομή της ΕΝΓ, η διαφορά της από τη δομή της Ελληνικής και η μεγάλη έλλειψη συστηματοποιημένου υλικού διδασκαλίας της καθιστούν την έκδοση αυτή απαραίτητη. Το γλωσσάρι "Μπες στο Νόημα!" μπορεί να χρησιμοποιηθεί από δασκάλους και σπουδαστές της ΕΝΓ άσχετα από το επίπεδο γνώσης τους, από κωφούς που θέλουν να βελτιώσουν τα Ελληνικά τους αλλά και από γονείς κωφών παιδιών και οποιονδήποτε θέλει να προσεγγίσει μια εν πολλοίς άγνωστη γλώσσα που χρησιμοποιείται στην Ελλάδα.

Πληροφορίες προϊόντος

 • SKU:
  0397278
 • ISBN:
  978-960-93-7771-3
 • ISBN2:
  9789609377713
 • Εκδότης:
  ΣΑΠΟΥΝΤΖΑΚΗ ΓΑΛΗΝΗ
 • Συγγραφέας:
  ΣΑΠΟΥΝΤΖΑΚΗ ΓΑΛΗΝΗ
 • Συντελεστής:
  ΧΑΛΕΥΤΗΡΑ ΚΑΤΕΡΙΝΑ
 • Έτος κυκλοφορίας:
  2017
 • Σελίδες:
  120
 • Διαστάσεις:
  17x24
 • Βάρος:
  0.3400 kg
 • Χώρα:
  ΕΛΛΑΔΑ

Αξιολογήσεις

Βαθμολογία
: Neil Young - I Am A Child