ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ

Ianos Web Price

ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ

Συγγραφέας: ΝΟΥΤΣΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Εκδότης: ΚΕΔΡΟΣ

Γράψτε πρώτος μια αξιολόγηση για αυτό το προϊόν

Περίληψη - Οι μελέτες που συγκεντρώνονται σ' αυτόν τον τόμο αποτελούν καρπό δωδεκάχρονης έρευνας (η παλαιότερη μελέτη δημοσιεύτηκε το 1970) και αναφέρονται σε χαρακτηριστικούς εκπροσώπους και σε βασικά προβλήματα της νεοελληνικής φιλοσοφίας, από το 18ο αιώνα ως την εποχή μας. Βέβαια μ' αυτή την ανθολόγηση δεν οριστικοποιείται η φυσιογνωμία του τόμου και -πο......

Αρχική Τιμή: 12.17 €

Τιμή Web: 8.28 (Κέρδος: 3.89 €)

Υπό την προϋπόθεση διαθεσιμότητας στον εκδότη. Αποστολή εντός 2-5 εργάσιμων ημερών.

Δωρεάν μεταφορικά

Για αγορές άνω των 25 €

Δωρεάν αντικαταβολή

Για αγορές άνω των 25 €

Άμεση παράδοση

Σε όλη την Ελλάδα

ΝΟΥΤΣΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Συγγραφέας, Συντελεστής
ΝΟΥΤΣΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
Ο Παναγιώτης Νούτσος γεννήθηκε στο Ελληνικό Ιωαννίνων το 1948. Σπούδασε στα Πανεπιστήμια Ιωαννίνων και δυτικού Βερολίνου (Freie και Technische Universitat. Αναγορεύτηκε διδάκτωρ (1979) και υφηγητής (1982) της φιλοσοφίας στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. Σήμερα είναι καθηγητής της κοινωνικής και πολιτικής φιλοσοφίας στο ίδιο Πανεπιστήμιο, όπου διδάσκει από το 1980. Κατά τη διάρκεια ετήσιας (1978/1988) εκπαιδευτικής άδειας εργάσθηκε ερευνητικά, έδωσε διαλέξεις και δίδαξε στα Πανεπιστήμια Ι, ΙV και Χ των Παρισίων, ενώ στο πλαίσιο αντίστοιχης άδειας (1994/1995) εργάσθηκε ερευνητικά στα Πανεπιστήμια RMIT (Μελβούρνη), Pomona College (Los Angeles) και New York University. Κατά την άνοιξη του 1999 ήταν ερευνητικός εταίρος στο Πανεπιστήμιο του Princeton. Με ερευνητικά ενδιαφέροντα: Κοινωνική και Πολιτική φιλοσοφία, Φιλοσοφία των κοινωνικών επιστημών, Νεοελληνική φιλοσοφία, Νεότερη και Σύγχρονη ευρωπαïκή φιλοσοφία, Φιλοσοφία της ιστορίας, δημοσίευσε σειρά αυτοτελών βιβλίων (βλ. τις σελίδες 121-122 του παρόντος βιβλίου) στην ελληνική και σε άλλες γλώσσες. Άρθρα και μελέτες του έχουν μεταφρασθεί στη αγγλική, γαλλική, γερμανική, ιαπωνική, ισπανική, ιταλική, ουγγρική και τουρκική γλώσσα. Κατά τα έτη 1991-1994 (πριν ακόμη εμφανισθούν οι επαγγελματίες Πρυτάνεις) ήταν Αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Συνέβαλε στην οργάνωση και στη διεύθυνση του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών: «Ελληνική Φιλοσοφία» – «Φιλοσοφία των Επιστημών» του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Περίληψη

Οι μελέτες που συγκεντρώνονται σ' αυτόν τον τόμο αποτελούν καρπό δωδεκάχρονης έρευνας (η παλαιότερη μελέτη δημοσιεύτηκε το 1970) και αναφέρονται σε χαρακτηριστικούς εκπροσώπους και σε βασικά προβλήματα της νεοελληνικής φιλοσοφίας, από το 18ο αιώνα ως την εποχή μας. Βέβαια μ' αυτή την ανθολόγηση δεν οριστικοποιείται η φυσιογνωμία του τόμου και -πολύ περισσότερο- δεν προεξοφλείται ο τερματισμός των ερευνητικών μου προσπαθειών για την ολόπλευρη και ορθή αξιολόγηση της νεοελληνικής φιλοσοφίας. Απλώς μια σειρά εργασιών, που είδαν το φως της δημοσιότητας σε περιοδικά ή σε forum επιστημονικών συνεδρίων, βρίσκει τώρα μια ενιαία εκδοτική εμφάνιση που θα επιτρέψει να διαφανεί πληρέστερα η εσωτερική συνέχεια των θεμάτων τους. (ΑΠΌ ΤΟΝ ΠΡΟΛΟΓΟ ΤΗΣ ΕΚΔΟΣΗΣ)

Πληροφορίες προϊόντος

 • SKU:
  0042841
 • Γλώσσα:
  Ελληνικά
 • Εκδότης:
  ΚΕΔΡΟΣ
 • Συγγραφέας:
  ΝΟΥΤΣΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
 • Έτος κυκλοφορίας:
  1961
 • Βάρος:
  0.4800 kg
 • Χώρα:
  ΕΛΛΑΔΑ

Αξιολογήσεις

Βαθμολογία
: Kazamiakis - Rorris, Tetarti 19 Dec stis 6 ston Iano