Ο ΕΞΤΡΕΜΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΤΑ ΕΙΔΩΛΑ ΤΟΥ

Συγγραφέας: ΤΑΓΚΙΕΦ ΠΙΕΡ ΑΝΤΡΕ

Εκδότης: ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ

Γράψτε πρώτος μια αξιολόγηση για αυτό το προϊόν

Υπότιτλος - ΕΠΙΚΑΙΡΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΜΟ ΤΗΝ ΑΚΡΑ ΔΕΞΙΑ ΤΟΝ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΙΣΜΟ ΤΟΝ ΛΑΙΚΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΣΥΝΩΜΟΣΙΟΛΟΓΙΑ
Περίληψη - Τι είναι ο εξτρεμισμός; Ιδεολογία, στάση, συμπεριφορά, νοοτροπία; Ο ριζοσπαστισμός μπορεί να περιγράψει και να εξηγήσει με επάρκεια ιδεολογικές και πολιτικές τάσεις; «Εξτρεμισμός» και «ριζοσπαστισμός» διασαφηνίζουν ή, αντίθετα, συσκοτίζουν τη σημερινή κοινωνική και πολιτική πραγματικότητα; Η άκρα δεξιά βρίσκεται, όντως, στα δεξιά της ......

Αρχική Τιμή: 9.00 €

Τιμή Web: 6.21 (Κέρδος: 2.79 €)

Άμεσα διαθέσιμο. Αποστολή εντός 1-3 εργάσιμων ημερών.

Δωρεάν μεταφορικά

Για αγορές άνω των 25 €

Δωρεάν αντικαταβολή

Για αγορές άνω των 25 €

Άμεση παράδοση

Σε όλη την Ελλάδα

ΤΑΓΚΙΕΦ ΠΙΕΡ ΑΝΤΡΕ

Συγγραφέας
ΤΑΓΚΙΕΦ ΠΙΕΡ ΑΝΤΡΕ
Ο Pierre - Andre Taguieff γεννήθηκε το 1946 στο Παρίσι. Φιλόσοφος και ιστορικός πολιτικών ιδεών, είναι διευθυντής ερευνών στο CNRS και διδάσκει στο Ινστιτούτο Πολιτικών Σπουδών του Παρισιού. Κύριο αντικείμενο των ερευνών του είναι η μελέτη των φαινομένων του ρατσισμού, του εθνικισμού, του αντισημιτισμού, του λαϊκισμού, η άκρα δεξιά και η θεωρία της συνωμοσίας. Στα ελληνικά κυκλοφορούν τα βιβλία του: -"Παγκοσμιοποίηση και Δημοκρατία" (Εκδόσεις του Εικοστού Πρώτου) -"Ο ρατσισμός" (Εκδόσεις Τραυλός) -"Η νέα εβραιοφοβία" (Εκδόσεις Πόλις) - "Ο μύθος των "Σοφών της Σιών". Από τη "διεθνή εβραϊκή συνωμοσία" στην "παγκόσμια σιωνιστική επιβουλή" (Πόλις 2006) - "Θεωρίες συνωμοσίας. Εσωτερισμός, εξτρεμισμός" (Πόλις 2010). - "Τι είναι αντισημιτισμός;" (Βιβλιοπωλείον της Εστίας 2011) Αρκετές μελέτες του έχουν δημοσιευτεί στη "Νέα Εστία": τχ 1809 (Σελίν), 1812 (πολυκοινοτισμός), 1816 (λαΐκισμός), 1827 (ακροδεξιά), 1841 (ταυτότητα), κ.ά.

Περίληψη

Τι είναι ο εξτρεμισμός; Ιδεολογία, στάση, συμπεριφορά, νοοτροπία; Ο ριζοσπαστισμός μπορεί να περιγράψει και να εξηγήσει με επάρκεια ιδεολογικές και πολιτικές τάσεις; «Εξτρεμισμός» και «ριζοσπαστισμός» διασαφηνίζουν ή, αντίθετα, συσκοτίζουν τη σημερινή κοινωνική και πολιτική πραγματικότητα; Η άκρα δεξιά βρίσκεται, όντως, στα δεξιά της δεξιάς ή, αντίθετα, έχει περισσότερα κοινά σημεία με τμήματα της λεγόμενης άκρας αριστεράς; Μήπως τα σημερινά λαϊκιστικά κόμματα στην Ευρώπη είναι κυρίως εθνικιστικά; Εισήλθαμε, όντως, στην «εποχή των δημαγωγών»; Από την άλλη πλευρά, τι είναι και πώς αντιμετωπίζεται ο τζιχαντισμός; Ποια είναι η σχέση του με το «Ισλάμ»; Η αναβίωση του θρησκευτικού στοιχείου μαρτυρά μια βαθύτερη ανάγκη των κοινωνιών να πιστεύουν κάπου; Είναι ικανός ο σημερινός δυτικός άνθρωπος να αντιτάξει στη γοητεία του τζιχαντισμού μια «αντι-ουτοπία» ικανή να συγκινεί τους νέους υποψήφιους για το τζιχάντ; Ποια είναι η ουσία του σημερινού αντισημιτισμού, της νέας εβραιοφοβίας, γιατί εμφανίζεται με τη μορφή του ριζοσπαστικού «αντισιωνισμού»; Η συνωμοσιολογία τείνει να γίνει κυρίαρχη ιδεολογία; Στα ερωτήματα αυτά, μεταξύ άλλων, απαντά ο Γάλλος φιλόσοφος, ιστορικός των ιδεών και πολιτικός επιστήμονας Πιερ-Αντρέ Ταγκιέφ (Pierre-André Taguieff) με αυτό το επίκαιρο δοκίμιο. Όλα σχεδόν τα κείμενα του τόμου δημοσιεύονται για πρώτη φορά και είναι όλα τους πρόσφατα, γραμμένα τον Δεκέμβριο του 2016 και τον Ιανουάριο του 2017.

Πληροφορίες προϊόντος

 • SKU:
  0394800
 • ISBN:
  978-960-458-728-5
 • ISBN2:
  9789604587285
 • Εκδότης:
  ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ
 • Συγγραφέας:
  ΤΑΓΚΙΕΦ ΠΙΕΡ ΑΝΤΡΕ
 • Μεταφραστής:
  ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ
 • Συντελεστής:
  ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ
 • Έτος κυκλοφορίας:
  2017
 • Σελίδες:
  240
 • Διαστάσεις:
  14x21
 • Βάρος:
  0.3100 kg
 • Χώρα:
  ΕΛΛΑΔΑ

Αξιολογήσεις

Βαθμολογία
: 13 - Alihan Samedov - Sen Gelmez Oldun