Ο ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΣΤΗ ΡΩΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΑΛΛΕΣ ΧΩΡΕΣ ΤΗΣ Τ ΕΣΣΔ

Συγγραφέας: ΚΑΛΑΜΒΡΕΖΟΣ ΔΙΟΝΥΣΗΣ

Εκδότης: ΠΑΠΑΖΗΣΗΣ

Γράψτε πρώτος μια αξιολόγηση για αυτό το προϊόν

Υπότιτλος - ΣΥΝΤΟΜΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΡΙΣΕΙΣ ΜΕΤΑ ΤΟ 1991 ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ
Περίληψη - Το έργο του Διονυσίου Καλαμβρέζου "Ο Ελληνισμός στη Ρωσία και στις άλλες χώρες της τ. ΕΣΣΔ. Σύντομη Ιστορία, κρίσεις μετά το 1991, ελληνικές παρεμβάσεις, προοπτικές" εξετάζει τις εγκαταστάσεις των Ελλήνων στη Ρωσία από την Άλωση μέχρι το 1922 και την πορεία τους στη Ρωσία/ΕΣΣΔ. Εξετάζει τις ένοπλες συγκρούσεις και άλλες πολιτικές, οικονομικές και κοιν......

Αρχική Τιμή: 49.82 €

Τιμή Web: 34.38 (Κέρδος: 15.44 €)

Άμεσα διαθέσιμο. Αποστολή εντός 1-3 εργάσιμων ημερών.

Δωρεάν μεταφορικά

Για αγορές άνω των 25 €

Δωρεάν αντικαταβολή

Για αγορές άνω των 25 €

Άμεση παράδοση

Σε όλη την Ελλάδα

ΚΑΛΑΜΒΡΕΖΟΣ ΔΙΟΝΥΣΗΣ

Συγγραφέας
ΚΑΛΑΜΒΡΕΖΟΣ ΔΙΟΝΥΣΗΣ
Ο Διονύσης Καλαμβρέζος γεννήθηκε στη Ζάκυνθο. Σπούδασε νομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και συνέχισε μεταπτυχιακές σπουδές στο διεθνές δίκαιο και στη σύγχρονη ευρωπαϊκή ιστορία στα πανεπιστήμια London School of Economics and Political Science και Universite de Paris II. Υπηρετεί στη μόνιμη αντιπροσωπία της Ελλάδας στον ΟΗΕ και έχει υπηρετήσει στην πρεσβεία της Ελλάδας στη Μόσχα. Τα προηγούμενα βιβλία του είναι τα μυθιστορήματα πολιτικής φαντασίας Ένα Περιστατικό στα Χρόνια της Δυαρχίας (εκδ. Ροές, 1987), Η Αρρώστια και το Λουλούδι του Λωτού (εκδ. Αίολος, 1995), που μεταφράστηκε στα ρωσικά το 1997 και τιμήθηκε με ελληνικό βραβείο λογοτεχνίας φαντασίας, και οι συλλογές διηγημάτων φαντασίας Η Μηχανή Σταμάτησε (εκδ. Τέχνη και Λόγος, 1984) και Ιστορίες Ερημιτών, Ναυαγών και Εξοριστών (εκδ. Αίολος, 1995). Διηγήματα από τις συλλογές αυτές έχουν τιμηθεί επίσης με διακρίσεις. Άρθρα και εργασίες του έχουν δημοσιευτεί σε εφημερίδες και περιοδικά για ζητήματα διεθνούς δικαίου και πολιτικής, για θέματα του ελληνισμού της πρώην ΕΣΣΔ, καθώς και για τη λογοτεχνία της επιστημονικής φαντασίας.

Περίληψη

Το έργο του Διονυσίου Καλαμβρέζου "Ο Ελληνισμός στη Ρωσία και στις άλλες χώρες της τ. ΕΣΣΔ. Σύντομη Ιστορία, κρίσεις μετά το 1991, ελληνικές παρεμβάσεις, προοπτικές" εξετάζει τις εγκαταστάσεις των Ελλήνων στη Ρωσία από την Άλωση μέχρι το 1922 και την πορεία τους στη Ρωσία/ΕΣΣΔ. Εξετάζει τις ένοπλες συγκρούσεις και άλλες πολιτικές, οικονομικές και κοινωνικές κρίσεις κατά την ύστερη Περεστρόϊκα και την πρώτη μετασοβιετική περίοδο, καθώς και τις προσπάθειες της Ελλάδας να διαμορφώσει ομογενειακή πολιτική και στρατηγική. Αναπτύσσει τις δράσεις της Ελλάδας υπέρ των ομογενών κατά την κρίσιμη περίοδο πριν και μετά τη διάλυση της ΕΣΣΔ, οι οποίες μπορούν να κατηγοριοποιηθούν σε ad hoc μέτρα για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών και καταστάσεων, σε μέτρα σχετικά με την παλιννόστηση και σε μέτρα για την ευρύτερη ενίσχυσή τους στις χώρες διαμονής. Έτσι το βιβλίο παρέχει τη θέα συνόλου των ιστορικών σχέσεων Ελλήνων και Ρώσων και άλλων λαών της τ. ΕΣΣΔ, των μετακινήσεων των ομογενειακών πληθυσμών προς, εντός και από το ρωσικό/σοβιετικό χώρο, των επιπτώσεων από τη διάλυση της ΕΣΣΔ, και των προοπτικών για την Ομογένεια. Ο συγγραφέας είχε το προνόμιο να είναι, ως Πρόξενος της Ελλάδας στη Μόσχα επί μακρό χρονικό διάστημα, ο αυτόπτης και αυτήκοος μάρτυρας πολλών από τις μετασοβιετικές κρίσεις και των συνεπειών τους επί των ομογενών. Έτσι, στο βιβλίο, εκτός των άλλων, καταγράφονται από πρώτο χέρι τα πολλά και διαφορετικά πεδία των κρίσιμων γεγονότων μέσα από τα οποία ο συγγραφέας χρειάστηκε να περάσει, μερικές φορές στη ζώνη του πυρός, όπως στην επιχείρηση «Χρυσόμαλλο Δέρας», με σκοπό να εκτελέσει το καθήκον του να συνδράμει τους Έλληνες της τ. ΕΣΣΔ στις νέες τους περιπέτειες και τη νέα τους μοίρα.

Πληροφορίες προϊόντος

 • Σειρά:
  ΔΙΕΘΝΗΣ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ
 • SKU:
  0392909
 • ISBN:
  978-960-02-3291-2
 • ISBN2:
  9789600232912
 • Εκδότης:
  ΠΑΠΑΖΗΣΗΣ
 • Συγγραφέας:
  ΚΑΛΑΜΒΡΕΖΟΣ ΔΙΟΝΥΣΗΣ
 • Έτος κυκλοφορίας:
  2017
 • Σελίδες:
  910
 • Διαστάσεις:
  14x21
 • Βάρος:
  1.2000 kg
 • Χώρα:
  ΕΛΛΑΔΑ

Αξιολογήσεις

Βαθμολογία