Ο ΕΜΦΥΛΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΓΑΛΛΙΑ

Συγγραφέας: ΜΑΡΞ ΚΑΡΛ

Εκδότης: ΣΤΟΧΑΣΤΗΣ

Γράψτε πρώτος μια αξιολόγηση για αυτό το προϊόν

Περίληψη - Η επικαιρότητα ενός έργου σαν τον «Εμφύλιο Πόλεμο στη Γαλλία», δεν μπορεί να ταυτιστεί με αυτήν της συγκεκριμένης και περιορισμένης χρονικά και τοπικά περιόδου που αναφέρεται, αλλά με μιαν ολόκληρη ιστορική περίοδο πολέμων και επαναστάσεων που ο κύκλος τους, ακόμα και στον 21ο αιώνα, δεν φαίνεται να έχει κλείσει. Το υλικό από το οποίο βγαίνουν τα επιστημονικά ......

Αρχική Τιμή: 11.66 €

Τιμή IANOS: 10.49 (Κέρδος: 1.17 €)

Άμεσα διαθέσιμο. Αποστολή εντός 1-3 εργάσιμων ημερών.

Δωρεάν μεταφορικά

Για αγορές άνω των 25 €

Δωρεάν αντικαταβολή

Για αγορές άνω των 25 €

Άμεση παράδοση

Σε όλη την Ελλάδα

ΜΑΡΞ ΚΑΡΛ

Συγγραφέας
ΜΑΡΞ ΚΑΡΛ
Ο Χάινριχ Κάρλ Μάρξ (Τρίρ 1818 - Λονδίνο 1883) θεωρείται ο ιδρυτής της υλιστικής αντίληψης της ιστορίας. Σπούδασε στη Βόννη και έπειτα στο Βερολίνο, όπου ήρθε σε επαφή με τους κύκλους του "Γερμανικού ριζοσπαστισμού". Το 1844 γνώρισε τον Έγγελς, με τον οποίο συνδέθηκε με βαθιά φιλία. Το 1848, με την έκδοση του "Μανιφέστου του κομμουνιστικού κόμματος", καθιερώνεται σαν ένας απ' τους σημαντικότερους θεωρητικούς της επανάστασης. Χάρις στο επιστημονικό του κύρος μπόρεσε να συνενώσει τις γραμμές του Ευρωπαϊκού Εργατικού Κινήματος. Η σκέψη του Μάρξ πηγάζει απ' την κλασική γερμανική φιλοσοφία, το γαλλικό σοσιαλισμό και την αγγλική πολιτική οικονομία.

Περίληψη

Η επικαιρότητα ενός έργου σαν τον «Εμφύλιο Πόλεμο στη Γαλλία», δεν μπορεί να ταυτιστεί με αυτήν της συγκεκριμένης και περιορισμένης χρονικά και τοπικά περιόδου που αναφέρεται, αλλά με μιαν ολόκληρη ιστορική περίοδο πολέμων και επαναστάσεων που ο κύκλος τους, ακόμα και στον 21ο αιώνα, δεν φαίνεται να έχει κλείσει. Το υλικό από το οποίο βγαίνουν τα επιστημονικά συμπεράσματα του Κάρλ Μαρξ δεν είναι ένα «αφηρημένο» επιστημονικό υλικό βασισμένο μόνο στις πηγές ή τα αρχεία. Είναι η ίδια η πάλη των τάξεων, φωτογραφημένη πιστά μέσα από το πολιορκημένο Παρίσι, είναι η ίδια η προλεταριακή δημοκρατία, όπως την εφάρμοσαν οι εξεγερμένοι πολίτες του Παρισιού, είναι η πικρή εμπειρία για το αίμα στο οποίο βυθίζεται η επανάσταση που δεν υπερασπίζεται σωστά τον εαυτό της. Γι' αυτό και το βιβλίο αυτό δεν είναι μόνο ένα από τα σημαντικότερα ντοκουμέντα για τον «δοξασμένο προάγγελο μιας νέας κοινωνίας», αλλά και μια «βίβλος» για τους, απανταχού της γης, εραστές της Άμεσης Δημοκρατίας. Το βιβλίο όμως αυτό αποτελεί, επιπρόσθετα και ένα από τα καλύτερα κείμενα του μεγάλου Γερμανού διανοητή, εκπληκτικό δείγμα συνδυασμού πολιτικής γραφής, επιστημονικής ανάλυσης και φιλολογικής δημιουργίας, υπόδειγμα για το τι σημαίνει ζωντανή πολιτική ανάλυση και πώς πρέπει να γράφεται. Η παρούσα έκδοση, συστηματικά σχολιασμένη, περιλαμβάνει εκτός από το κυρίως έργο, μιαν εκτεταμένη και κατατοπιστική εισαγωγή του Φρειδερίκου Ένγκελς, καθώς και την περίφημη επιστολή του Κάρλ Μαρξ στον Λούντβιχ Κούγκελμαν.

Πληροφορίες προϊόντος

 • SKU:
  0054351
 • ISBN:
  978-960-303-116-1
 • ISBN2:
  9789603031161
 • Γλώσσα:
  Ελληνικά
 • Εκδότης:
  ΣΤΟΧΑΣΤΗΣ
 • Συγγραφέας:
  ΜΑΡΞ ΚΑΡΛ
 • Μεταφραστής:
  ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ
 • Συντελεστής:
  ΑΞΕΛΟΣ ΛΟΥΚΑΣ
 • Έτος κυκλοφορίας:
  2001
 • Σελίδες:
  155
 • Διαστάσεις:
  14x21
 • Βάρος:
  0.2600 kg
 • Χώρα:
  ΑΓΓΛΙΑ

Αξιολογήσεις

Βαθμολογία