Ο ΦΡΗΝΤΡΙΧ ΝΙΤΣΕ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΕΡΓΑ ΤΟΥ

Συγγραφέας: ΣΑΛΟΜΕ ΑΝΤΡΕΑΣ ΛΟΥ

Εκδότης: ΠΑΠΑΖΗΣΗΣ

Γράψτε πρώτος μια αξιολόγηση για αυτό το προϊόν

Περίληψη - Η συγγραφέας έγινε γνωστή διότι υπήρξε το πρόσωπο που ερωτεύτηκε ο Νίτσε, ενώ στην συνέχεια συνδέθηκε με τον Ρίλκε και τον Φρόϋντ. Κατά συνέπεια, παρά τον έντονό υποκειμενισμό της, η άποψή της έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον και σημασία για όσους ενδιαφέρονται για το έργο του Νίτσε. Ο Δ.Λαμπρέλλης ένας από τους εμβριθέστερους γνώστες του νιτσεϊκού έργου και συγγ......

Αρχική Τιμή: 19.08 €

Τιμή Web: 13.10 (Κέρδος: 5.98 €)

Άμεσα διαθέσιμο. Αποστολή εντός 1-3 εργάσιμων ημερών.

Δωρεάν μεταφορικά

Για αγορές άνω των 25 €

Δωρεάν αντικαταβολή

Για αγορές άνω των 25 €

Άμεση παράδοση

Σε όλη την Ελλάδα

ΣΑΛΟΜΕ ΑΝΤΡΕΑΣ ΛΟΥ

Συγγραφέας
ΣΑΛΟΜΕ ΑΝΤΡΕΑΣ ΛΟΥ
Μούσα, ερωμένη, μαθήτρια αλλά και αξιόλογη συγγραφέας η Λου Αντρέας-Σαλομέ συμμετείχε με πάθος σε όλα τα καλλιτεχνικά και πνευματικά κινήματα της εποχής της. Συνδέθηκε με τρεις σημαντικές προσωπικότητες του γερμανικού πνεύματος: τον Φρίντριχ Νίτσε, τον Ράινερ Μαρία Ρίλκε και τον Σίγκμουντ Φρόιντ. Έμεινε στην ιστορία ως ο ανεκπλήρωτος έρωτας του Νίτσε, καθώς αρνήθηκε την πρόταση γάμου που της έκανε. Ο Νίτσε, ο Ρίλκε και ο Φρόιντ είχαν γοητευτεί από το αναλυτικό και κοφτερό πνεύμα της, από την ικανότητά της να κατανοεί τις ιδέες τους και να τις αναπτύσσει αυτόνομα σε δικά της έργα. Κάποιοι την χαρακτήρισαν μοιραία γυναίκα, η γυναίκα που κάνει συλλογή αντρών σαν να ήταν τρόπαια. Άλλοι την λάτρεψαν ως την ιδανική, αυτάρκη γυναίκα που μπορεί να βρει την ευτυχία ακόμα και μέσα από τις οδυνηρές εμπειρίες. Ωστόσο, όλοι οι μύθοι που δημιουργήθηκαν γύρω από το πρόσωπό της βασίστηκαν στο ότι η Λου Αντρέας-Σαλομέ έσπασε τα όρια του δομημένου, σύμφωνα με τα αντρικά πρότυπα, κόσμου της λογικής, καθώς και του ρόλου που ο κόσμος αυτός επιφύλασσε για τη γυναίκα.

Περίληψη

Η συγγραφέας έγινε γνωστή διότι υπήρξε το πρόσωπο που ερωτεύτηκε ο Νίτσε, ενώ στην συνέχεια συνδέθηκε με τον Ρίλκε και τον Φρόϋντ. Κατά συνέπεια, παρά τον έντονό υποκειμενισμό της, η άποψή της έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον και σημασία για όσους ενδιαφέρονται για το έργο του Νίτσε. Ο Δ.Λαμπρέλλης ένας από τους εμβριθέστερους γνώστες του νιτσεϊκού έργου και συγγραφέας πολλών σημαντικών σχετικών μελετών τονίζει στην διαφωτιστική εισαγωγή του ότι το έργο εκδίδεται για πρώτη φορά το 1894 λίγα χρόνια πριν ο Νίτσε απολέσει τελείως την συνείδηση του και ένα χρόνο αφού επέστρεψε στην Γερμανία από την Παραγουάη, η αντισημίτρια αδερφή του, Ελισάβετ με σκοπό να παρερμηνεύσει πλήρως το νιτσεϊκό έργο. Σαλομέ και Ελισάβετ δεν διεκδίκησαν πλέον μόνο τον Νίτσε αλλά και την αποκλειστική ερμηνεία του έργου του. Η Σαλομέ ξετυλίγει μια ψυχολογική ερμηνεία του νιτσεϊκού έργου, θεωρώντας ότι η τελική ψυχική του κατάρρευση έχει αφήσει τα ίχνη της σε οτιδήποτε έγραψε. Κάτι τέτοιο δεν βρίσκει σύμφωνο τον Λαμπρέλλη που επιμένει στην πολυσημία του έργου του Νίτσε, θεωρώντας τον ως τον φιλόσοφο της πολλαπλότητας.

Πληροφορίες προϊόντος

 • SKU:
  0299790
 • ISBN:
  978-960-02-2769-7
 • ISBN2:
  9789600227697
 • Εκδότης:
  ΠΑΠΑΖΗΣΗΣ
 • Συγγραφέας:
  ΣΑΛΟΜΕ ΑΝΤΡΕΑΣ ΛΟΥ
 • Μεταφραστής:
  ΣΙΔΕΡΑ ΛΥΤΡΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
 • Έτος κυκλοφορίας:
  2013
 • Σελίδες:
  317
 • Διαστάσεις:
  14x21
 • Βάρος:
  0.4400 kg
 • Χώρα:
  ΡΩΣΙΑ

Αξιολογήσεις

Βαθμολογία