Ο ΚΑΙΡΟΣ ΤΗΣ ΦΙΛΙΑΣ

Συγγραφέας: ΜΠΟΟΥΛΣ ΠΩΛ

Εκδότης: ΓΡΑΜΜΑΤΑ

Γράψτε πρώτος μια αξιολόγηση για αυτό το προϊόν

Περίληψη - Ο Πωλ Μπόουλς γεννήθηκε το 1911 και μεγάλωσε στη Νέα Υόρκη και το New England. Πέρασε όμως το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του στο Μαρόκο, και σπάνια γράφει για την Αμερική. Δεκαεφτά χρονών είδε τυπωμένα ποιήματά του στο πρωτοποριακό περιοδικό Transition, που έδρευε στο Παρίσι. Εκεί έκανε το πρώτο του ταξίδι, όπου γνώρισε τη Γερτρούδ......

Αρχική Τιμή: 7.50 €

Τιμή IANOS: 6.75 (Κέρδος: 0.75 €)

Υπό την προϋπόθεση διαθεσιμότητας στον εκδότη. Αποστολή εντός 2-5 εργάσιμων ημερών.

Δωρεάν μεταφορικά

Για αγορές άνω των 25 €

Δωρεάν αντικαταβολή

Για αγορές άνω των 25 €

Άμεση παράδοση

Σε όλη την Ελλάδα

ΜΠΟΟΥΛΣ ΠΩΛ

Συγγραφέας
ΜΠΟΟΥΛΣ ΠΩΛ
Ο Πωλ Μπόουλς (1910-1999) ξεκίνησε στα τέλη της δεκαετίας του 1920 γράφοντας ποίηση, συνέχισε τη δεκαετία του 1930 συνθέτοντας μουσική και τη δεκαετία του 1940 μεταπήδησε στον πεζό λόγο. Η έκδοση το 1949 του πρώτου του μυθιστορήματος "Τσάι στη Σαχάρα" του χάρισε μεγάλη φήμη και η συγγραφική του δραστηριότητα επισκίασε όλες τις άλλες. Την επόμενη εικοσαετία ο Μπόουλς έγραψε τρία ακόμη μυθιστορήματα, "Καλώς να πέσει" (1952), "The Spider's House" (1955) και "Ψηλά πάνω από τον κόσμο" (1966). Στη συνέχεια, αφιερώθηκε στα διηγήματα, τις μεταφράσεις και τα ταξιδιωτικά κομμάτια. Στο έργο του χαρτογραφεί τη σύγκρουση ανάμεσα στον "πολιτισμένο" Δυτικό και τις κοινωνίες που επισκέπτεται, τις οποίες δεν θα μπορέσει ποτέ του να καταλάβει. Σε μια συνέντευξή του είχε πει: "Πάντα ήθελα να πάω όσο πιο μακριά μπορούσα από τον τόπο όπου γεννήθηκα".

Περίληψη

Ο Πωλ Μπόουλς γεννήθηκε το 1911 και μεγάλωσε στη Νέα Υόρκη και το New England. Πέρασε όμως το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του στο Μαρόκο, και σπάνια γράφει για την Αμερική. Δεκαεφτά χρονών είδε τυπωμένα ποιήματά του στο πρωτοποριακό περιοδικό Transition, που έδρευε στο Παρίσι. Εκεί έκανε το πρώτο του ταξίδι, όπου γνώρισε τη Γερτρούδη Στάιν και επηρεάστηκε από τους υπερρεαλιστές. Σε λίγο, έμελλε να εγκαταλείψει τις σπουδές του για να γίνει συγγραφέας. Πέρα από τα μυθιστορήματα του, αυτό που κυρίως τον καθιέρωσε ήταν τα διηγήματα, εμπνευσμένα σε μεγάλο ποσοστό από τον τόπο που έζησε. Η γραφή του πηγάζει από τον Πόε, αλλά και από εξωτικούς συγγραφείς σαν το Βαλερύ, τον Ρουσέλ, τον Ζίντ. Αργότερα άρχισε να χρησιμοποιεί μεξικάνικες και μαροκινές λαϊκές παραδόσεις. Ήταν καλός αναγνώστης αλλά και ακροατής. Ίσως το εξωτικό του στοιχείο στέρησε από τον Μπόουλς την άμεση αναγνώριση, αυτήν που άνετα κέρδισαν οι μεγαλύτεροι αμερικανοί συγγραφείς. Όπως χαρακτηριστικά λέει ο Gore Vidal, "ο Μπόουλς γράφει λες και το Μόμπι Ντικ δεν έχει ακόμα γραφτεί".

Πληροφορίες προϊόντος

 • Ξενόγλωσσος Τίτλος:
  COLLECTED STORIES
 • SKU:
  0009505
 • ISBN:
  960-329-109-9
 • ISBN2:
  9603291099
 • Εκδότης:
  ΓΡΑΜΜΑΤΑ
 • Συγγραφέας:
  ΜΠΟΟΥΛΣ ΠΩΛ
 • Μεταφραστής:
  ΧΑΤΧΟΥΤ ΡΕΝΑ
 • Έτος κυκλοφορίας:
  1981
 • Σελίδες:
  192
 • Διαστάσεις:
  12x21
 • Βάρος:
  0.2100 kg
 • Χώρα:
  ΗΠΑ

Αξιολογήσεις

Βαθμολογία