Ο ΜΑΥΡΟΣ ΟΡΛΩΦ

Συγγραφέας: ΓΑΙΤΑΝΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Εκδότης: ΓΑΒΡΙΗΛΙΔΗΣ

Γράψτε πρώτος μια αξιολόγηση για αυτό το προϊόν

Υπότιτλος - ΤΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ ΠΟΡΦΥΡΟΓΕΝΗ - ΗΜΕΡΑΙ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟΥ ΤΟΥ 1905
Περίληψη - Ο Μαύρος Ορλώφ είναι η ιστορία του Ιωάννη Πορφυρογένη, ενός υπαλλήλου του Υπουργείου Εξωτερικών, που εστάλη το 1905 στη Θεσσαλονίκη από τους αρμόδιους της τότε ελληνικής κυβέρνησης σε μια επικίνδυνη αποστολή στην υπό οθωμανική κυριαρχία Μακεδονία. Την εποχή που η Ελλάς βρισκόταν στον αστερισμό της "Μεγάλης Ιδέας" της απελευθέρωσης των αλύτρωτων πατρίδων, καθώ......

Αρχική Τιμή: 19.08 €

Τιμή Web: 13.10 (Κέρδος: 5.98 €)

Υπό την προϋπόθεση διαθεσιμότητας στον εκδότη. Αποστολή εντός 2-5 εργάσιμων ημερών.

Δωρεάν μεταφορικά

Για αγορές άνω των 25 €

Δωρεάν αντικαταβολή

Για αγορές άνω των 25 €

Άμεση παράδοση

Σε όλη την Ελλάδα

ΓΑΙΤΑΝΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Συγγραφέας
ΓΑΙΤΑΝΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
Ο Γιάννης Γαϊτάνος γεννήθηκε το 1946 στην Καβάλα. Εχει γράψει τα έργα: Συνάντηση στο Vanishing Point, μυθιστόρημα, Αθήνα 1978 Συμφωνία Κυριών και Αλλες Ιστορίες, διηγήματα, Αθήνα 1982 Με Φλος Ρουαγιάλ, μυθιστόρημα, Αθήνα 1988 Το Τελευταίο Πέρασμα, μυθιστόρημα, Αθήνα 1992 Σύντομη Εισαγωγή στην Θεωρία και Πράξη των Μαζικών Μέσων Επικοινωνίας, δοκίμιο, Αθήνα 1996 Μια Μέρα, Μια Ζωή, νουβέλα, Αθήνα 1997 Εγραψε κριτικά σημειώματα για τη λογοτεχνία και τα ΜΜΕ σε ελληνικά έντυπα καθώς και της αλλοδαπής. Ζει και εργάζεται στην Αθήνα.

Περίληψη

Ο Μαύρος Ορλώφ είναι η ιστορία του Ιωάννη Πορφυρογένη, ενός υπαλλήλου του Υπουργείου Εξωτερικών, που εστάλη το 1905 στη Θεσσαλονίκη από τους αρμόδιους της τότε ελληνικής κυβέρνησης σε μια επικίνδυνη αποστολή στην υπό οθωμανική κυριαρχία Μακεδονία. Την εποχή που η Ελλάς βρισκόταν στον αστερισμό της "Μεγάλης Ιδέας" της απελευθέρωσης των αλύτρωτων πατρίδων, καθώς και του Μακεδονικού Αγώνα των Ελλήνων Μακεδονομάχων. Στόχο είχε την πρόσδεση της Μακεδονίας στο ελληνικό κράτος εν μέσω διεκδικήσεών της από τους Βουλγάρους, Σέρβους, Αλβανούς και φυσικά τους Οθωμανούς Τούρκους. Ο Πορφυρογένης σκιαγραφεί με τη μορφή ημερολογίου την Ελλάδα και τη Θεσσαλονίκη του 1905, που σε πολλά μοιάζουν με τη σημερινή κατάσταση. Περιγράφει τη μεγάλη περιπέτεια στην οποία εγκλωβίστηκε, τις επαναστατημένες ψυχές, τον μοιραίο έρωτα, το αίνιγμα του Μαύρου Ορλώφ που σφραγίζει την ιστορία του. Το ημερολόγιο άπτεται των πολιτικών δολοπλοκιών που συνιστούν τη σχολαστική αμαρτία της παρακμής, της ευτυχίας των πεθαμένων συγκριτικά με τη δυστυχία των ζωντανών, του πάθους ως ένα αίσθημα νοσηρό που μπορεί να εξουθενώσει το θάνατο. Ακόμα περιγράφει τον έρωτα, ως ένα φρενήρη στρόβιλο μέθης. Τέλος, καταγράφει τον επερχόμενο 20ό αιώνα με γελοιογραφικό οίστρο, σαρκασμό και μερικές φορές σαν οργισμένη παρωδία. Ο Πορφυρογένης θα συναντήσει το πεπρωμένο του εν τω γίγνεσθαι, του τι πρέπει να γίνει ενώ ήταν.

Πληροφορίες προϊόντος

 • SKU:
  0339313
 • ISBN:
  978-960-576-239-1
 • ISBN2:
  9789605762391
 • Εκδότης:
  ΓΑΒΡΙΗΛΙΔΗΣ
 • Συγγραφέας:
  ΓΑΙΤΑΝΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
 • Συντελεστής:
  ΚΕΡΑΣΙΔΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
 • Έτος κυκλοφορίας:
  2014
 • Σελίδες:
  464
 • Διαστάσεις:
  15x22
 • Βάρος:
  0.7300 kg
 • Χώρα:
  ΕΛΛΑΔΑ

Αξιολογήσεις

Βαθμολογία
: Amadou & Mariam - Camions sauvages