Ο ΠΕΡΙΠΑΤΗΤΗΣ ΤΩΝ ΔΥΟ ΟΧΘΕΩΝ

Συγγραφέας: ΑΠΟΛΛΙΝΑΙΡ ΓΚΥΓΙΩΜ

Εκδότης: ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΦΑΡΦΟΥΛΑΣ

Γράψτε πρώτος μια αξιολόγηση για αυτό το προϊόν

Υπότιτλος - ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ ΣΤΟ ΠΑΡΙΣΙ
Περίληψη - Ο Guillaume Apolliaire (1880-1918) υπήρξε εμβληματική μορφή του γαλλικού μοντερνισμού κι ένας από τους μεγαλύτερους ποιητές του 20ού αι. Στο Παρίσι όπου ζει κατά το μεγαλύτερο μέρος των δύο πρώτων δεκαετιών του 20ού αι. συναναστρέφεται και επιδρά σε έναν εκπληκτικό αριθμό ανθρώπων που θα αποκτήσουν εμβληματική σημασία στη νεωτερ......

Αρχική Τιμή: 11.72 €

Τιμή IANOS: 10.55 (Κέρδος: 1.17 €)

Υπό την προϋπόθεση διαθεσιμότητας στον εκδότη. Αποστολή εντός 2-5 εργάσιμων ημερών.

Δωρεάν μεταφορικά

Για αγορές άνω των 25 €

Δωρεάν αντικαταβολή

Για αγορές άνω των 25 €

Άμεση παράδοση

Σε όλη την Ελλάδα

ΑΠΟΛΛΙΝΑΙΡ ΓΚΥΓΙΩΜ

Συγγραφέας
ΑΠΟΛΛΙΝΑΙΡ ΓΚΥΓΙΩΜ
Ο Wilhelm Apollinaris de Kostrowitsky, γνωστός ως Guillaume Apollinaire, γεννήθηκε στη Ρώμη το 1880 και πέθανε στο Παρίσι το 1918. Από τους δημιουργούς της Σχολής του Παρισιού, ποιητής πρωτοποριακός της Ειρήνης και του Πολέμου, πρόδρομος του σουρεαλισμού, στενός φίλος του Πικασό και απολογητής του κυβισμού και όλων των νέων ρευμάτων της Τέχνης, παραμένει μέχρι σήμερα ο πιο διάσημος εκπρόσωπος μιας εποχής που είχε σαν μέλημά της την ανανέωση του ποιητικού λόγου και της καλλιτεχνικής δημιουργίας. Η προσφορά του κατέχει το προνόμιο της μοναδικότητας. Παρ` όλη την τεράστια επιρροή της, δεν μπόρεσε να βρει αξιόλογους μιμητές.

Περίληψη

Ο Guillaume Apolliaire (1880-1918) υπήρξε εμβληματική μορφή του γαλλικού μοντερνισμού κι ένας από τους μεγαλύτερους ποιητές του 20ού αι. Στο Παρίσι όπου ζει κατά το μεγαλύτερο μέρος των δύο πρώτων δεκαετιών του 20ού αι. συναναστρέφεται και επιδρά σε έναν εκπληκτικό αριθμό ανθρώπων που θα αποκτήσουν εμβληματική σημασία στη νεωτερική έκφραση: Alfred Jarry, Picasso, Heri Rousseau, Gertrude Stei, Pierre Reverdy, Marcel Duchamp, Eric Satie, αλλά και τους νεαρούς εκείνους που θα αποτελέσουν τον πυρήνα της παρισινής ντανταϊστικής ομάδας και μετέπειτα της πρώτης υπερρεαλιστικής. Καθώς βλέπουμε στο παρόν βιβλίο, συναντά και τους εκπροσώπους της περασμένης γενιάς - συμβολιστές ποιητές και συγγραφείς που διασώζονται μέσα από πλούσια ανέκδοτα και στιγμιότυπα. Το βιβλίο, αποκτά ιδιαίτερη σημασία για το ελληνικό αναγνωστικό κοινό μιας και ο Apolliaire αφιερώνει ένα ξεχωριστό κεφάλαιο στον Jea Moreas περιγράφοντας τον ίδιο, τις ξεχωριστές στιγμές της φιλίας τους, αλλά και τις τελευταίες ημέρες της ζωής του μεγάλου Έλληνα συγγραφέα. Ο "Περιπατητής των δύο όχθεων" είναι το τελευταίο βιβλίο του που εκδόθηκε όσο ζούσε, το έτος του θανάτου του: αθέλητος αλλά ταιριαστός αποχαιρετισμός. Ο Apolliaire περιπλανώμενος στους δρόμους, τις βιβλιοθήκες και τα καφέ, ξεθάβοντας ιστορίες για πρόσωπα ξεχασμένα, που ανακαλούνται μόνο χάρη σε θραύσματα διαλόγων και τίτλους βιβλίων, δεν ανακαλύπτει το θαύμα ούτε το έγκλημα - αφήνει όμως μιαν ύστατη ματιά, σαν χάδι, σ' ένα Παρίσι που ήδη χάνεται. Ένα Παρίσι, γεμάτο με εκκεντρικούς ποιητές, περίφημα καφέ, παράξενες βιβλιοθήκες, θεσπέσιες φάρσες και ηρωικά μεθύσια.

Πληροφορίες προϊόντος

 • Ξενόγλωσσος Τίτλος:
  LE FLANEUR DES DEUX RIVES
 • SKU:
  0253831
 • ISBN:
  978-960-9441-14-8
 • ISBN2:
  9789609441148
 • Γλώσσα:
  Ελληνικά
 • Εκδότης:
  ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΦΑΡΦΟΥΛΑΣ
 • Συγγραφέας:
  ΑΠΟΛΛΙΝΑΙΡ ΓΚΥΓΙΩΜ
 • Μεταφραστής:
  ΣΤΑΜΠΑΚΗΣ ΝΙΚΟΣ
 • Έτος κυκλοφορίας:
  2010
 • Σελίδες:
  121
 • Διαστάσεις:
  15x21
 • Βάρος:
  0.1500 kg
 • Χώρα:
  ΓΑΛΛΙΑ

Αξιολογήσεις

Βαθμολογία