ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Συγγραφέας: ΜΕΓΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΕΝΜΑΓΙΟΡ ΤΖΕΚΥ

Εκδότης: UNIVERSITY STUDIO PRESS

Γράψτε πρώτος μια αξιολόγηση για αυτό το προϊόν

Υπότιτλος - ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΜΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΕΩΝ
Περίληψη - Εφαλτήριο του ανά χείρας βιβλίου αποτέλεσε η συστηματική συλλογή πληροφοριών σχετικά με την εβραϊκή κοινότητα Θεσσαλονίκης-περιλαμβανομένης και της κοινότητας των Ντονμέδων- από άτομα που επισκέφθηκαν την πόλη ή έζησαν κατά διαστήματα σ' αυτήν, ξεκινώντας από τα χρόνια το αποστόλου Παύλου (50μ.Χ. μέχρι τον Οκτώβριο του 1912, ημερομηνία απελευθέρωσ......

Αρχική Τιμή: 37.00 €

Τιμή IANOS: 27.70 (Κέρδος: 9.30 €)

Άμεσα διαθέσιμο. Αποστολή εντός 1-3 εργάσιμων ημερών.

Δωρεάν μεταφορικά

Για αγορές άνω των 25 €

Δωρεάν αντικαταβολή

Για αγορές άνω των 25 €

Άμεση παράδοση

Σε όλη την Ελλάδα

ΜΕΓΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Συγγραφέας
ΜΕΓΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
Ο Γιάννης Μέγας γεννήθηκε το 1945 στη Θεσσαλονίκη, όπου μεγάλωσε και σπούδασε πολιτικός μηχανικός. Εργάστηκε ως μηχανικός στην Αγγλία, τη Νιγηρία και την Αθήνα και το 2000 επέστρεψε στη Θεσσαλονίκη. Εδώ και 30 χρόνια συλλέγει υλικό με θέμα τη Θεσσαλονίκη για την περίοδο 1850-1950, που αποτελείται από οτιδήποτε έχει ως βάση το χαρτί, δηλαδή καρτ-ποστάλ, φωτογραφίες, γκραβούρες, βιβλία, περιοδικά, χάρτες, μετοχές, διαφημιστικά έντυπα, προγράμματα θεάτρου και κινηματογράφου, επιστολόχαρτα κ.ά. Έχει συγγράψει ένδεκα βιβλία με θέματα πάντοτε σε σχέση με την ιστορία της Θεσσαλονίκης, χρησιμοποιώντας εικονογράφηση από το υλικό της συλλογής του.

Περίληψη

Εφαλτήριο του ανά χείρας βιβλίου αποτέλεσε η συστηματική συλλογή πληροφοριών σχετικά με την εβραϊκή κοινότητα Θεσσαλονίκης-περιλαμβανομένης και της κοινότητας των Ντονμέδων- από άτομα που επισκέφθηκαν την πόλη ή έζησαν κατά διαστήματα σ' αυτήν, ξεκινώντας από τα χρόνια το αποστόλου Παύλου (50μ.Χ. μέχρι τον Οκτώβριο του 1912, ημερομηνία απελευθέρωσης της πόλης Ευελπιστούμε να χρησιμεύσει ως "βιβλίο πηγών" για όποιον ενδιαφέρεται να εμβαθύνει στην ιστορία της εβραϊκής κοινότητας της Θεσσαλονίκης. Στο παρόν έργο το αναγνωστικό κοινό θα βρει γεγονότα και ερμηνείες τους που αφορούν την κοινότητα Θεσαλονίκης από μη Θεσσαλονικείς, τα οποία δημοσιεύονται για πρώτη φορά στην ελληνική γλώσσα.

Πληροφορίες προϊόντος

 • SKU:
  0396715
 • ISBN:
  960-12-2310-0
 • ISBN2:
  9601223100
 • Εκδότης:
  UNIVERSITY STUDIO PRESS
 • Συγγραφέας:
  ΜΕΓΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ, ΜΠΕΝΜΑΓΙΟΡ ΤΖΕΚΥ
 • Έτος κυκλοφορίας:
  2017
 • Σελίδες:
  550
 • Διαστάσεις:
  21x28
 • Βάρος:
  1.6700 kg
 • Χώρα:
  ΕΛΛΑΔΑ

Αξιολογήσεις

Βαθμολογία