ΟΙ ΜΑΡΜΑΡΟΤΕΧΝΙΤΕΣ ΤΗΣ ΑΚΡΟΠΟΛΗΣ

Συγγραφέας: ΒΡΕΤΤΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

Εκδότης: ΑΓΡΑ

Γράψτε πρώτος μια αξιολόγηση για αυτό το προϊόν

Περίληψη - Πρόσωπα κάτω από τον ήλιο σκαλίζουν το μάρμαρο με υπομονή. Παλεύουν να νικήσουν τον χρόνο και να σταθούν αντάξιοι των προκατόχων τους, που δούλεψαν στον ίδιο χώρο πριν από 2.500 χρόνια. Από αθέατοι ήρωες οι μαρμαροτεχνίτες της Ακρόπολης μετατρέπονται σε πρωταγωνιστές. Και διηγούνται τις ιστορίες τους μέσα από τα ασπρόμαυρα καρέ του φωτογράφου Βασίλη Βρ......

Αρχική Τιμή: 32.81 €

Τιμή Web: 22.30 (Κέρδος: 10.51 €)

Άμεσα διαθέσιμο. Αποστολή εντός 1-3 εργάσιμων ημερών.

Δωρεάν μεταφορικά

Για αγορές άνω των 25 €

Δωρεάν αντικαταβολή

Για αγορές άνω των 25 €

Άμεση παράδοση

Σε όλη την Ελλάδα

ΒΡΕΤΤΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

Συγγραφέας, Συντελεστής
ΒΡΕΤΤΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ
Ο Βασίλης Βρεττός σπούδασε και εργάστηκε μηχανικός αεροσκαφών. Η ερασιτεχνική ενασχόλησή του με τη φωτογραφία έγινε και μόνιμη επαγγελματική δραστηριοποίηση τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια. Η εταιρεία του ACCENT, την οποία ίδρυσε το 1994, έχει αναλάβει ολοκληρωμένα φωτογραφικά project για διαφημιστικές και δισκογραφικές εταιρείες, καθώς και για περιοδικά. Συνεργάζεται με το Μουσείο Μπενάκη για την καταγραφή επαγγελμάτων σε όλη τη χώρα (προβιομηχανικών και σύγχρονων) αποτυπώνοντας το αντικείμενο εργασίας αλλά και τον ανθρώπινο μόχθο. Τμήμα του υλικού παρουσιάστηκε στο Πολιτιστικό Κέντρο "Μελίνα Μερκούρη" το 2000. Έχει συνεργαστεί με τον Πολιτιστικό Οργανισμό του Δήμου Αθηναίων στη δημιουργία εκδόσεων με θέμα τα Αρχαία Μνημεία της Αθήνας, καθώς και για την έκδοση βιβλίου του Δημαρχείου της Αθήνας· με την Ενοποίηση Αρχαιολογικών Χώρων της Αθήνας στην καταγραφή των εργασιών αναβάθμισης του ιστορικού κέντρου της πόλης και ανάδειξης των μνημείων και σημαντικών κτιρίων αυτής· με το Πολιτιστικό Ίδρυμα της Τράπεζας Πειραιώς για τη φωτογράφιση των μουσείων τους, με προβιομηχανικά επαγγέλματα· με την PRC για την ψηφιοποίηση των συλλογών κινητών μνημείων του Υπουργείου Πολιτισμού · με το Νέο Μουσείο Ακροπόλεως για την καταγραφή των εργασιών ανέγερσης και τη μεταφορά και τοποθέτηση των εκθεμάτων· με την Ελληνοαμερικανική Ένωση για την αντιγραφή έργων τέχνης. Συμμετοχή σε εκθέσεις: -Ιστορίες τοπίου, από την παράδοση στην αειφορία, 2009 -Βασιλική Αγίου Μάρκου, Ηράκλειο Κρήτης -San Marco dei Cavoti, Benevento, Ιταλία -Λουτρό των Αέρηδων, Αθήνα -Από την αρχαία καλύπτρα στη μουσουλμανική μαντίλα, 2009 -Πολιτιστικό Κέντρο Αθηναΐδα, Αθήνα -Πολιτιστική Εταιρεία Άλεκτον, Αθήνα -Εορτασμός 100 χρόνων του λογότυπου "Keep Walking" για το ουίσκυ Johnie Walker, στο "Loft" οδού Πειραιώς, 2008 -Trash Art, Αθήνα 2003 -Πόλις εν κινήσει (Βερολίνο, Σεπτέμβριος 2003· Αθήνα, Δεκέμβριος 2003)

Περίληψη

Πρόσωπα κάτω από τον ήλιο σκαλίζουν το μάρμαρο με υπομονή. Παλεύουν να νικήσουν τον χρόνο και να σταθούν αντάξιοι των προκατόχων τους, που δούλεψαν στον ίδιο χώρο πριν από 2.500 χρόνια. Από αθέατοι ήρωες οι μαρμαροτεχνίτες της Ακρόπολης μετατρέπονται σε πρωταγωνιστές. Και διηγούνται τις ιστορίες τους μέσα από τα ασπρόμαυρα καρέ του φωτογράφου Βασίλη Βρεττού, που επί τρία χρόνια (2006-2009) ανέβαινε σε σκαλωσιές, τρύπωνε σε εργαστήρια και κρυφοκοίταζε τις δημιουργικές στιγμές τους στην αναστήλωση των μνημείων του Ιερού Βράχου. Καρέ που ζητούν την προσοχή μέσα από την έκδοση «Οι μαρμαροτεχνίτες της Ακρόπολης» (εκδ. Άγρα) και την έκθεση που εγκαινιάζεται απόψε στο βιβλιοπωλείο του Μορφωτικού Ιδρύματος Εθνικής Τραπέζης.

Πληροφορίες προϊόντος

 • SKU:
  0235464
 • ISBN:
  978-960-325-863-6
 • ISBN2:
  9789603258636
 • Γλώσσα:
  Ελληνικά
 • Εκδότης:
  ΑΓΡΑ
 • Συγγραφέας:
  ΒΡΕΤΤΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ
 • Έτος κυκλοφορίας:
  2009
 • Σελίδες:
  153
 • Διαστάσεις:
  21x23
 • Βάρος:
  0.8000 kg
 • Χώρα:
  ΕΛΛΑΔΑ

Αξιολογήσεις

Βαθμολογία