ΟΙ ΖΑΚΥΝΘΙΝΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ 15ΟΣ - 20ΟΣ

Συγγραφέας: ΒΙΤΣΟΣ ΔΙΟΝΥΣΗΣ

Εκδότης: ΠΕΡΙΠΛΟΥΣ

Γράψτε πρώτος μια αξιολόγηση για αυτό το προϊόν

Υπότιτλος - Η ΔΙΑΣΩΣΗ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΝΑΖΙ
Περίληψη - Από τα τέλη του 15ου αιώνα μέχρι τα τέλη του 20ού ζούσαν στην Ζάκυνθο Εβραίοι και μάλιστα με έντονη παρουσία στην κοινωνική, οικονομική, πολιτιστική και πολιτική ιστορία της. Κάλλιστα μπορούμε να υποστηρίξουμε ότι η Ζάκυνθος φέρει έντονα τα ίχνη της εβραϊκής παράδοσης. Αυτή ήταν κυρίως η αιτία, αλλά και η συγκυρία να βρίσκονται ως Μητροπολίτης και ως ......

Αρχική Τιμή: 16.96 €

Τιμή IANOS: 15.26 (Κέρδος: 1.70 €)

Υπό την προϋπόθεση διαθεσιμότητας στον εκδότη. Αποστολή εντός 2-5 εργάσιμων ημερών.

Δωρεάν μεταφορικά

Για αγορές άνω των 25 €

Δωρεάν αντικαταβολή

Για αγορές άνω των 25 €

Άμεση παράδοση

Σε όλη την Ελλάδα

ΒΙΤΣΟΣ ΔΙΟΝΥΣΗΣ

Συγγραφέας
ΒΙΤΣΟΣ ΔΙΟΝΥΣΗΣ
Ο Διονύσης Βίτσος γεννήθηκε στην Ζάκυνθο το 1956 και παραμένει στο νησί του, παρότι από το 1974 ζει στην Αθήνα. Απόφοιτος του Νομικού και του Οικονομικού τμήματος του Πανεπιστημίου Αθηνών. Το 1984 ίδρυσε τον Εκδοτικό Οίκο Περίπλους, που αρχικά εξέδιδε το ομώνυμο περιοδικό για τα Γράμματα και τις Τέχνες και επιστημονικά βιβλία, κυρίως επτανησιακού ενδιαφέροντος. Από το 1993 εκδίδει και βιβλία γενικώτερου ενδιαφέροντος. Παράλληλα με τις εκδόσεις, εργάστηκε από το 1975 στην Εθνική Τράπεζα -και στο Μορφωτικό Ίδρυμά της- ως διευθυντής της εκδοτικής εταιρείας "Μπάστας-Πλέσσας ΑΕ" και ως αρθρογράφος και κριτικός Θεάτρου σε αθηναικές εφημερίδες. Τον Ιούνιο 2008 ίδρυσε από κοινού με τον Νίκο Σίμο,π. Διευθυντή της Καθημερινής, Ελεύθερου Τύπου κλπ. το Πολιτιστικό Ηλεκτρονικό Περιοδικό "ΦουστανΕΛΛΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣmos" (www.politismospolitis.org). Μια από τις λόξες του είναι να μεταφράζει κείμενα. Το blog φτιάχτηκε εξαιτίας της έμφυτης διάθεσης των επτανησίων για πάρλα, αλλά χωρίς πρόθεση υιοθέτησης της πεποίθησης των νεοελλήνων ότι κατέχουν το αλάθητο. Αν φανεί πως κάπου παραβιάζεται αυτή η αρχή, παράκληση για την όσο το δυνατόν πιο έντονη επισήμανσή σας.

Περίληψη

Από τα τέλη του 15ου αιώνα μέχρι τα τέλη του 20ού ζούσαν στην Ζάκυνθο Εβραίοι και μάλιστα με έντονη παρουσία στην κοινωνική, οικονομική, πολιτιστική και πολιτική ιστορία της. Κάλλιστα μπορούμε να υποστηρίξουμε ότι η Ζάκυνθος φέρει έντονα τα ίχνη της εβραϊκής παράδοσης. Αυτή ήταν κυρίως η αιτία, αλλά και η συγκυρία να βρίσκονται ως Μητροπολίτης και ως Δήμαρχος στο νησί δυο δυναμικοί ανθρωπιστές, που σύσσωμη η Ζάκυνθος αγωνίστηκε και κατάφερε να σώσει από τα στρατόπεδα συγκέντρωσης και τα κρεματόρια του Χίτλερ τους 275 Εβραίους της. Σε αυτό το μοναδικό στον κόσμο συμβάν συνεργάστηκαν όλοι οι ζακυνθινοί, όλες οι αντιστασιακές οργανώσεις ανεξαρτήτως πολιτικής τοποθέτησης.

Πληροφορίες προϊόντος

 • SKU:
  0423007
 • ISBN:
  978-960-438-202-6
 • ISBN2:
  9789604382026
 • Εκδότης:
  ΠΕΡΙΠΛΟΥΣ
 • Συγγραφέας:
  ΒΙΤΣΟΣ ΔΙΟΝΥΣΗΣ
 • Έτος κυκλοφορίας:
  2017
 • Σελίδες:
  256
 • Διαστάσεις:
  14x21
 • Βάρος:
  0.4100 kg
 • Χώρα:
  ΕΛΛΑΔΑ

Αξιολογήσεις

Βαθμολογία