ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΓΙΑ ΜΗ ΕΙΔΙΚΟΥΣ

Συγγραφέας: ΓΚΟΓΚΑΣ ΠΕΡΙΚΛΗΣ

Εκδότης: ΚΡΙΤΙΚΗ

Υπότιτλος - ΑΠΛΑ,ΚΑΤΑΝΟΗΤΑ,ΠΡΑΚΤΙΚΑ
Περίληψη - Στο παρόν βιβλίο, η οικονομική επιστήμη παρουσιάζεται και εξηγείται απλά και συνοπτικά, με πολλά παραδείγματα από τη βιωματική εμπειρία. Αποτελεί έτσι έναν οδηγό για την ερμηνεία και κατανόηση των οικονομικών γεγονότων, όρων και εννοιών που μας απασχολούν καθημερινά, πολύ χρήσιμο τόσο στον μη ειδικό στα οικονομικά όσο και σε αυτόν που έχει διδαχθεί στο παρελθ......

Αρχική Τιμή: 16.99 €

Τιμή IANOS: 15.29 (Κέρδος: 1.70 €)

Άμεσα διαθέσιμο. Αποστολή εντός 1-3 εργάσιμων ημερών.

Δωρεάν μεταφορικά

Για αγορές άνω των 25 €

Δωρεάν αντικαταβολή

Για αγορές άνω των 25 €

Άμεση παράδοση

Σε όλη την Ελλάδα

ΓΚΟΓΚΑΣ ΠΕΡΙΚΛΗΣ

Συγγραφέας
ΓΚΟΓΚΑΣ ΠΕΡΙΚΛΗΣ
Ο Περικλής Γκόγκας είναι αναπληρωτής καθηγητής Οικονομικής Ανάλυσης και Διεθνών Οικονομικών στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα εστιάζονται στα Μακροοικονομικά, Χρηματοοικονομικά, Πολυπλοκότητα και Μηχανική Μάθηση. Έχει μεταπτυχιακό τίτλο στα Διεθνή Χρηματοοικονομικά με «high distinction» από το University of Saskatchewan και διδακτορικό με ειδίκευση στα Νομισματικά και Χρηματοοικονομικά από το University of Calgary. Διετέλεσε επισκέπτης ερευνητής χρηματοοικονομικών (Visiting Scholar Finance) στο Ross School of Business του University of Michigan, ενώ διδάσκει στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα της Τραπεζικής στο Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο. Είναι ερευνητής στα Euro Area Business Cycle Network και The Rimini Centre for Economic Analysis. Επίσης, έχει διδάξει στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, στο University of Saskatchewan, στο University of Calgary, Plovdiv University, στο Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης του Χρηματιστηρίου Αξιών Αθηνών. Υπήρξε συντάκτης (editor-in-chief) του επιστημονικού περιοδικού Economics and Finance Notes, ενώ συμμετέχει στο Editorial Board των επιστημονικών περιοδικών International Journal of Computational Economics and Econometrics και International Journal of Economics and Management Engineering. Επιστημονικές του εργασίες έχουν δημοσιευτεί σε κορυφαία διεθνή επιστημονικά περιοδικά όπως Journal of Banking and Finance, Journal of Money Credit and Banking, Journal of Forecasting, Economic Modeling, International Finance, Open Economies Review κ.λπ., ενώ είναι συγγραφέας του βιβλίου Σύγχρονη επιχείρηση (εκδ. Διόνικος 2010). Παρουσίασε, κατόπιν πρόσκλησης, την ερευνητική του δουλειά στα University of Michigan, Temple University και στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Πλήθος άρθρων του δημοσιεύονται στον τύπο. Προτού αφοσιωθεί στην ακαδημαϊκή καριέρα, διετέλεσε για σειρά ετών οικονομικός διευθυντής μεγάλης ελληνικής πολυεθνικής εταιρείας και ασχολείται με τη συμβουλευτική επιχειρήσεων.

Περίληψη

Στο παρόν βιβλίο, η οικονομική επιστήμη παρουσιάζεται και εξηγείται απλά και συνοπτικά, με πολλά παραδείγματα από τη βιωματική εμπειρία. Αποτελεί έτσι έναν οδηγό για την ερμηνεία και κατανόηση των οικονομικών γεγονότων, όρων και εννοιών που μας απασχολούν καθημερινά, πολύ χρήσιμο τόσο στον μη ειδικό στα οικονομικά όσο και σε αυτόν που έχει διδαχθεί στο παρελθόν οικονομικά. Στόχος του συγγραφέα είναι να εξηγήσει συνοπτικά και με απλά λόγια τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί συνολικά η σύγχρονη οικονομία. Αυτό επιτυγχάνεται με την παράθεση σύντομων και αυτοτελών κεφαλαίων που παρουσιάζουν με απλούς, κατανοητούς όρους, αλλά ταυτόχρονα με ακρίβεια την ορολογία και τους σχετικούς ορισμούς, τις εξελίξεις και τη δομή της οικονομίας.

Πληροφορίες προϊόντος

 • SKU:
  0368362
 • ISBN:
  978-960-586-110-0
 • ISBN2:
  9789605861100
 • Εκδότης:
  ΚΡΙΤΙΚΗ
 • Συγγραφέας:
  ΓΚΟΓΚΑΣ ΠΕΡΙΚΛΗΣ
 • Συντελεστής:
  ΣΑΚΕΛΛΑΡΙΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ
 • Έτος κυκλοφορίας:
  2016
 • Σελίδες:
  282
 • Διαστάσεις:
  14x21
 • Βάρος:
  0.3600 kg
 • Χώρα:
  ΕΛΛΑΔΑ

Αξιολογήσεις

ΕξαιρετικόReview by Βασίλης Πλακανδάρας
Με εξέπληξε πραγματικά η σαφήνεια και πληρότητα με την οποία σε λίγες μόνο σελίδες έχουν χωρέσει τόσες σύνθετες οικονομικές έννοιες. Αποτελεί πλέον αναπόσπαστο εργαλείο για οποιονδήποτε θέλει να κατανοήσει τις οικονομικές έννοιες που συναντούμε στην καθημερινή ζωή, χωρίς να χρειάζεται να κατέχει ειδικές γνώσεις ή να ανατρέξει σε στριφνά ακαδημαϊκά κείμενα. Ακόμη όμως και για τον ειδικό αποτελεί έναν οδηγό για τον μοναδικό τρόπο που με πολύ απλές και κατανοητές έννοιες και καθημερινά παραδείγματα αποδίδονται σύνθετοι οικονομικοί όροι. Το συνιστώ ανεπιφύλακτα! (Αναρτήθηκε στις 16/1/2017)
ΕξαιρετικόReview by Μαρία Αραπογιάννη
Ο συγγραφέας, μ ' ένα μοναδικά ευκατανόητο, μεταδοτικό τρόπο, σε ξεναγεί στο χώρο των οικονομικών εννοιών και θεωριών . Το μέγεθος του και η απλότητα της γραφής, σου επιτρέπουν σύντομη ανάγνωση και εύκολη πρόσβαση αν θελήσεις να ανατρέξεις σε κάποια έννοια. Ένα βιβλίο για όλους . (Αναρτήθηκε στις 16/1/2017)
Όνομα και πράγμα!Review by Γρηγόρης Δεληγιαννίδης
Πραγματικά ο τίτλος του βιβλίου αντιπροσωπεύει απόλυτα αυτό που είναι. Δεν χρειάζεται να είσαι ειδικός, δεν χρειάζεται να είσαι οικονομολόγος.
Απλά, αλλά όχι απλοϊκά παραδείγματα, σύντομα κεφάλαια αλλά πλούσια θεματολογιά.
Εύκολο στην ανάγνωση χωρίς να κουράζει.
... και όταν σας ρωτήσουν στον δρόμο πόσα εκατομμύρια έχει το δισεκατομμύριο θα ξέρετε να απαντήσετε! :)
(Αναρτήθηκε στις 15/1/2017)
Ευκολοδιάβαστο και πολύ χρήσιμο εγχειρίδιοReview by Τριανταφύλλου Μαίρη
Ενα απαραίτητο εγχειρίδιο για τους μη ειδήμονες στα οικονομικά. Σήμερα, που ο μέσος πολίτης βομβαρδίζεται απο όρους οικονομικών που δεν κατανοεί και πολλές φορές παρερμηνεύει,το παρόν βιβλίο είναι ένα εργαλείο που δίνει απαντήσεις στα εναγώνια ερωτήματά του. Ο συγγραφέας εξηγεί με τρόπο απλό και με τη χρήση παραδειγμάτων από την καθημερινή ζωή την οικονομία και τον τρόπο λειτουργίας της. Χωρισμένο σε μικρά κεφάλαια που διαβάζονται εύκολα και δεν κουράζουν. (Αναρτήθηκε στις 8/12/2016)
Θεωρώ απ' τα καλύτερα βιβλία. Review by Nancy Dimitriadou
Ο συγγραφέας πετυχαίνει να εκφράσει και να παρουσιάσει διάφορους οικονομικούς όρους μέσα από απλά καθημερινά παραδείγματα. Απευθύνεται σε ειδικούς και μη. Το βρίσκω πολύ χρήσιμο ακόμα και τώρα που κάνω μεταπτυχιακές σπουδές πάνω στα οικονομικά. Το προτείνω ανεπιφύλακτα. (Αναρτήθηκε στις 7/12/2016)
Πολύ Καλό!Review by ANNA SOURTZH
πολυ καλο. ευκολο στην αναγνωση.
προσωπικα με βοηθησε να φρεσκαρω τα οικονομικα μου απο το πρωτο και δευτερο ετος σπουδων στα οικονομικα!
(Αναρτήθηκε στις 10/11/2016)
Βαθμολογία