ΟΜΗΡΟΥ ΟΔΥΣΣΕΙΑ Τ2 ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΤΩΝ ΦΑΙΑΚΩΝ

Συγγραφέας: ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΗΣ ΤΑΣΟΣ

Εκδότης: ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ

Γράψτε πρώτος μια αξιολόγηση για αυτό το προϊόν

Περίληψη - Η συναρπαστική μεταφορά σε κόμικς του έπους του Ομήρου, από τους δημιουργούς της πολυβραβευμένης κλασικής σειράς Οι κωμωδίες του Αριστοφάνη σε κόμικς. Η νύμφη Καλυψώ, υπακούοντας στην εντολή του Δία, επιτρέπει στον Οδυσσέα –ύστερα από επτά χρόνια που τον κρατούσε στο νησί της- να επιστρέψει στην Ιθάκη. Το ταξίδι δεν είναι ανώδυνο: ο Οδυσσέας ναυαγεί και φτάνει, ύστερα από απίστευτες ταλαιπωρίες, στο φιλόξ......

Αρχική Τιμή: 8,76 €

Τιμή Web: 3,00 € (Κέρδος: 5,76 €)

Αμεσα διαθέσιμο

ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΗΣ ΤΑΣΟΣ

Συγγραφέας
ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΗΣ ΤΑΣΟΣ
Ο Τάσος Αποστολίδης γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1947. Σπούδασε μαθηματικά, εργάστηκε ως εκπαιδευτικός και σήμερα διευθύνει το δευτεροβάθμιο πρόγραμμα της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής Θεσσαλονίκης. Από το 1972 μέχρι το 1984 συνεργάστηκε με εφημερίδες και περιοδικά της Θεσσαλονίκης και της Αθήνας ως χρονογράφος-ευθυμογράφος. Γνωστός γίνεται κυρίως ως σεναριογράφος κόμικς από τις διασκευές των έντεκα κωμωδιών του Αριστοφάνη. Η σειρά αυτή, που έχει πουλήσει στην Ελλάδα τον αριθμό ρεκόρ των 750.000 αντιτύπων, έλαβε «Ειδική Τιμητική Διάκριση» από το Διεθνές Ινστιτούτο Θεάτρου. Όλο το έργο, δίγλωσσο, μπορεί να διαβαστεί ψηφιοποιημένο σε i-Pad, ενώ έξι από τις κωμωδίες κυκλοφόρησαν σε τεύχη στα αγγλικά, γαλλικά και γερμανικά. Στις ίδιες γλώσσες μεταφράστηκε και το graphic novel Tήνελλα Καλλίνικε, Οι Ολυμπιακοί Αγώνες στην Αρχαία Ελλάδα. Συνολικά έχει γράψει σενάρια σε 35 κόμικς για παιδιά και ενήλικες, συνεργαζόμενος με τους μεγαλύτερους Έλληνες σχεδιαστές (Γ. Ακοκαλίδη, Μ. Ζογλοπίτου, Α. Παπαδάτο, Ν. Βακάλη, κ.ά.). Ακόμα έχει γράψει κείμενα για comic-strips, σενάρια για κινούμενα σχεδία σε DVD-ROM, καθώς και θεατρικά μονόπρακτα και κείμενα για stand-up comedy. Το 1999 ίδρυσε τον «Αιρετικό Θίασο» και ως το 2002 ήταν αποκλειστικός συγγραφέας και σκηνοθέτης των παραστάσεών του. Είναι μέλος της Εταιρείας Ελλήνων Σκηνοθετών, της European Federation F.E.R.A. καθώς και της International Federation M.E.I. Δίδαξε για 10 χρόνια «Τεχνική γραφής σεναρίου» σε Μεταλυκειακά Εργαστήρια Καλών Τεχνών. Διετέλεσε οργανωτής, επιμελητής ή σύμβουλος εκθέσεων, φεστιβάλ, εκδηλώσεων σχετικών με το σκίτσο, τη γελοιογραφία και τα κόμικς, ενώ έχει δώσει πλήθος διαλέξεων με αντίστοιχη θεματολογία.

Περίληψη

Η συναρπαστική μεταφορά σε κόμικς του έπους του Ομήρου, από τους δημιουργούς της πολυβραβευμένης κλασικής σειράς Οι κωμωδίες του Αριστοφάνη σε κόμικς. Η νύμφη Καλυψώ, υπακούοντας στην εντολή του Δία, επιτρέπει στον Οδυσσέα –ύστερα από επτά χρόνια που τον κρατούσε στο νησί της- να επιστρέψει στην Ιθάκη. Το ταξίδι δεν είναι ανώδυνο: ο Οδυσσέας ναυαγεί και φτάνει, ύστερα από απίστευτες ταλαιπωρίες, στο φιλόξενο νησί των Φαιάκων. Εκεί τον περιθάλπει η Ναυσικά, κόρη του βασιλιά Αλκίνοου, ο οποίος και του υπόσχεται βοήθεια για να γυρίσει στην πατρίδα του.

Πληροφορίες προϊόντος

 • Σειρά:
  ΟΜΗΡΟΥ ΟΔΥΣΣΕΙΑ/GRAPHIC NOVEL
 • SKU:
  0266549
 • ISBN:
  978-960-501-574-9
 • ISBN2:
  9789605015749
 • Γλώσσα:
  Ελληνικά
 • Εκδότης:
  ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ
 • Συγγραφέας:
  ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΗΣ ΤΑΣΟΣ
 • Εικονογράφος:
  ΑΚΟΚΑΛΙΔΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
 • Έτος κυκλοφορίας:
  2011
 • Σελίδες:
  48
 • Διαστάσεις:
  21x28
 • Βάρος:
  0.2400 kg
 • Χώρα:
  ΕΛΛΑΔΑ

Αξιολογήσεις

Βαθμολογία
: Άγνωστο