ΠΑΛΙΟΙ ΚΑΙ ΝΕΟΙ ΦΑΣΙΣΜΟΙ

Συγγραφέας: ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ ΘΑΝΑΣΗΣ

Εκδότης: ΠΑΠΑΖΗΣΗΣ

Γράψτε πρώτος μια αξιολόγηση για αυτό το προϊόν

Περίληψη - Η πρόσφατη συμπλήρωση μισού αιώνα από την πτώση του ναζιστικού καθεστώτος δίνει την ευκαιρία για επαναπροβληματισμό πάνω στις αιτίες επώασης του αυγού του φιδιού, η, δε, πρόσφατη, πανευρωπαϊκή σχεδόν, αναζωογόνηση ακραίων εθνικιστικών, ακόμη και ρατσιστικών, ιδεολογημάτων επιβάλλει τη συστηματική -και προληπτική- διερεύνηση των πολιτικών κινήσεων και ......

Αρχική Τιμή: 5.31 €

Τιμή Web: 3.60 (Κέρδος: 1.71 €)

Άμεσα διαθέσιμο. Αποστολή εντός 1-3 εργάσιμων ημερών.

Δωρεάν μεταφορικά

Για αγορές άνω των 25 €

Δωρεάν αντικαταβολή

Για αγορές άνω των 25 €

Άμεση παράδοση

Σε όλη την Ελλάδα

ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ ΘΑΝΑΣΗΣ

Συγγραφέας
ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ ΘΑΝΑΣΗΣ
Ο Θανάσης Διαμαντόπουλος σπούδασε αρχικά νομικά και πολιτικές επιστήμες στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και αργότερα φιλοσοφία, ψυχολογία και παιδαγωγικά στη Φιλοσοφική Σχολή του ίδιου πανεπιστημίου. Με διαδοχικές υποτροφίες της γαλλικής κυβέρνησης και του Ιδρύματος Στασινόπουλου πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στη Σορβόννη, με τον καθηγητή Maurice Duverger και είναι διδάκτορας πολιτικής επιστήμης του 1ου Πανεπιστημίου του Παρισιού. Πραγματοποίησε μεταδιδακτορικές έρευνες και στην Οξφόρδη. Καθηγητής στο Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Παντείου Πανεπιστημίου, έχει επίσης διδάξει ως επισκέπτης καθηγητής στο Ινστιτούτο Πολιτικών Επιστημών της Λίλλης. Διετέλεσε πρόεδρος του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης. Είναι συγγραφέας πολλών επιστημονικών και δύο λογοτεχνικών βιβλίων, ενώ από τις Εκδόσεις "Πατάκη" κυκλοφορεί και το έργο του "Εκλογικά συστήματα: Θεωρία και πρακτικές εφαρμογές", "Ανάδειξη κοινοβουλίων και προέδρων δημοκρατίας", το οποίο έχει εκδοθεί σε μετάφραση και από τις Πανεπιστημιακές εκδόσεις Βρυξελλών. Έχει συνεργασθεί επί χρόνια, ως πολιτικός σχολιαστής-αναλυτής, με την "Καθημερινή", τον "Οικονομικό Ταχυδρόμο", τον "Τύπο της Κυριακής" και το ραδιοσταθμό "Αθήνα-9.84".

Περίληψη

Η πρόσφατη συμπλήρωση μισού αιώνα από την πτώση του ναζιστικού καθεστώτος δίνει την ευκαιρία για επαναπροβληματισμό πάνω στις αιτίες επώασης του αυγού του φιδιού, η, δε, πρόσφατη, πανευρωπαϊκή σχεδόν, αναζωογόνηση ακραίων εθνικιστικών, ακόμη και ρατσιστικών, ιδεολογημάτων επιβάλλει τη συστηματική -και προληπτική- διερεύνηση των πολιτικών κινήσεων και σχημάτων που τα προβάλλουν. Χωρίς διάθεση δαιμονολογίας αλλά και χωρίς εφησυχασμό. Βέβαια, στόχος της συγκεκριμένης εργασίας δεν είναι ούτε η συνολική μελέτη του μεσοπολεμικού φασισμού, ούτε η "ακτινοσκόπηση" του συνόλου των σύγχρονων υπερεθνικιστικών πολιτικών κινήσεων που θεωρούνται "ύποπτες" για φασιστικές ροπές. Πολύ πιο περιορισμένες, αντίθετα, οι φιλοδοξίες της συγκεκριμένης μελέτης προσανατολίζονται αφενός μεν στην εξέταση του καθεστώτος-προτύπου των μεσοπολεμικών φασισμών, του εθνικοσοσιαλιστικού, αφετέρου, δε, στην ανάλυση του κόμματος του J.-M. Le Pen, του Εθνικού Μετώπου, που από πολλούς θεωρείται ως η πρώτη "soft" έκφραση του αναβιώσαντος σύγχρονου φασίζοντος εθνικισμού. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Πληροφορίες προϊόντος

 • SKU:
  0053694
 • ISBN:
  960-02-1138-8
 • ISBN2:
  9600211388
 • Γλώσσα:
  Ελληνικά
 • Εκδότης:
  ΠΑΠΑΖΗΣΗΣ
 • Συγγραφέας:
  ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ ΘΑΝΑΣΗΣ
 • Έτος κυκλοφορίας:
  1996
 • Σελίδες:
  116
 • Διαστάσεις:
  14x21
 • Βάρος:
  0.1700 kg
 • Χώρα:
  ΕΛΛΑΔΑ

Αξιολογήσεις

Βαθμολογία
: Various Artists - Harlem Nocturne