ΠΑΘΗΜΑΤΑ ΓΟΝΕΩΝ

Συγγραφέας: ΚΙΣΣΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ - ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΥ ΧΡΙΣΤΙΝΑ

Εκδότης: ΑΡΜΟΣ

Γράψτε πρώτος μια αξιολόγηση για αυτό το προϊόν

Υπότιτλος - ΟΙ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ ΤΩΝ ΓΟΝΙΩΝ, ΚΑΘΩΣ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΓΑΛΩΝΟΥΝ
Περίληψη - Η τέχνη του να γίνεσαι γονιός είναι η δυσκολότερη και η σημαντικότερη των τεχνών. Γονείς δεν γεννιόμαστε, ούτε γινόμαστε σπουδάζοντας σε σχολεία... Γονείς μας κάνουν τα παιδιά μας και όσοι μας τοποθετούν σε γονεϊκό ρόλο. Γονείς όμως μας καθιστούν, κυρίως, τα παθήματά μας. Η παράφραση του τίτλου από "μαθήματα γονέων" σε "παθήματα γονέων" δεν είναι......

Αρχική Τιμή: 12.94 €

Τιμή Web: 9.00 (Κέρδος: 3.94 €)

Άμεσα διαθέσιμο. Αποστολή εντός 1-3 εργάσιμων ημερών.

Δωρεάν μεταφορικά

Για αγορές άνω των 25 €

Δωρεάν αντικαταβολή

Για αγορές άνω των 25 €

Άμεση παράδοση

Σε όλη την Ελλάδα

ΚΙΣΣΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ - ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΥ ΧΡΙΣΤΙΝΑ

Συγγραφέας
ΚΙΣΣΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ - ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΥ ΧΡΙΣΤΙΝΑ
Ο Γιώργος Κίσσας γεννήθηκε, ζει και εργάζεται στην Αθήνα. Ολοκλήρωσε τις βασικές σπουδές του στη Θεολογία (1981) Φιλοσοφία (1987) και Ψυχολογία (2001) στο Πανεπιστήμιο Αθηνών όπου και πραγματοποίησε της μεταπτυχιακές του σπουδες και του απονεμήθηκε ο τίτλος του διδάκτορα (1996). Είναι κάτοχος του Ευρωπαϊκού Πιστοποιητικού Ψυχοθεραπείας από την European Association of Psychotherapy (E.A.P.). Εκπαιδεύτηκε στη συστημική-οικογενειακή θεραπεία. Εργάζεται ιδιωτικά ως αδειούχος ψυχολόγος, ψυχοθεραπευτής. Συνεργάστηκε από το 1996-2012 με το Εργαστήριο Διερεύνησης Ανθρωπίνων Σχέσεων ως θεραπευτής και εκπαιδευτής-επόπτης εκπαιδευομένων ψυχοθεραπευτών. Επίσης εργάστηκε στη δημόσια μέση εκπαίδευση ως καθηγητής θρησκευτικών από το 1982 μέχρι το 2009. Είναι τακτικό μέλος της European Association of Psychotherapy (E.A.P) και της European Family Therapy Associiation(E.F.T.A.), καθώς επίσης και της Ελληνικής Ψυχολογικής Εταιρείας (ΕΛ.Ψ.Ε), του Συλλόγου Ελλήνων Ψυχολόγων (Σ.Ε.Ψ) και της Ελληνικής Εταιρείας Συσημικής Θεραπείας (ΕΛ.Ε.ΣΥ.Θ) Η Χριστίνα Μιχαλοπούλου γεννήθηκε, ζει και εργάζεται στην Αθήνα. Ολοκλήρωσε τις σπουδές της στη Μ. Βρετανία στη Φιλοσοφία και την Ψυχολογία και μεταπτυχιακά στη Συμβουλευτική Ψυχολογία (University of North London, O.U. και Keele University αντίστοιχα). Εργάστηκε στο Λονδίνο στο Promis Counselling Center (Κλινική για διαταραχές διατροφής και εξαρτήσεις) και επιστρέφοντας στην Αθήνα σε τρία ιδιωτικά εκπαιδευτήρια επί 15 συνολικά χρόνια. Διετέλεσε επιστημονικός συνεργάτης στο τμήμα Ενδοκρινολογίας του Νοσοκομείου "Ερυθρός Σταυρός" και ιδρυτικό μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Αυτοάνοσων Συστηματικών Ασθενειών. Από το 1994 ώς σήμερα εργάζεται ιδιωτικά ως ψυχοθεραπεύτρια ψυχαναλυτικής κατεύθυνσης. Είναι μέλος του Βρετανικού Συλλόγου Ψυχολόγων (BPS) και συνεργαζόμενο μέλος της Ελληνικής Ψυχοσωματικής Εταιρείας IPSO Pierre Marty.

Περίληψη

Η τέχνη του να γίνεσαι γονιός είναι η δυσκολότερη και η σημαντικότερη των τεχνών. Γονείς δεν γεννιόμαστε, ούτε γινόμαστε σπουδάζοντας σε σχολεία... Γονείς μας κάνουν τα παιδιά μας και όσοι μας τοποθετούν σε γονεϊκό ρόλο. Γονείς όμως μας καθιστούν, κυρίως, τα παθήματά μας. Η παράφραση του τίτλου από "μαθήματα γονέων" σε "παθήματα γονέων" δεν είναι τυχαία. Ενώ οι πληροφορίες για την αναπτυξιακή πορεία των παιδιών είναι πολλές και εύκολα προσβάσιμες, οι βιωματικές εμπειρίες των γονιών είναι πάντα προσωπικές. Από τη στιγμή που το ζευγάρι ή το κάθε μέλος του ξεχωριστά φαντασιώνεται τον εαυτό του/της με μιά κόρη ή ένα γιο δίπλα, ξεκιξά η διεργασία αναβίωσης της δικής του/της παιδικής ηλικίας και εφηβείας. Στο βιβλίο αυτό καταγράφονται παθήματα γονέων που συμμετείχαν σε τέσσερις συναντήσεις με ψυχολόγους - ψυχοθεραπευτές που δουλεύουν με γονείς και οικογένειες. Είναι μοναδικές και πολύτιμες "προσωπικές καταθέσεις" για την κατανόηση των "παθών" και διατρέχουν όλα τα αναπτυξιακά στάδια των παιδιών μέχρι την εφηβεία.

Πληροφορίες προϊόντος

 • SKU:
  0297386
 • ISBN:
  978-960-527-786-4
 • ISBN2:
  9789605277864
 • Εκδότης:
  ΑΡΜΟΣ
 • Συγγραφέας:
  ΚΙΣΣΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ - ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΥ ΧΡΙΣΤΙΝΑ
 • Έτος κυκλοφορίας:
  2013
 • Σελίδες:
  200
 • Διαστάσεις:
  13x21
 • Βάρος:
  0.2300 kg
 • Χώρα:
  ΕΛΛΑΔΑ

Αξιολογήσεις

Βαθμολογία