ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΙΣΧΝΕΣ ΑΓΕΛΑΔΕΣ

Συγγραφέας: ΜΩΡΟΣ ΚΥΠΑΡΙΣΣΗΣ - ΜΑΡΙΟΣ

Εκδότης: IANOS

Γράψτε πρώτος μια αξιολόγηση για αυτό το προϊόν

Υπότιτλος - ΜΕΛΕΤΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΝΤΙΝΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΠΟΥΛΟΥ
Περίληψη - Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις IANOS το βιβλίο του Μάριου Κυπαρίσση Μώρου, με τίτλο Πέρα από τις ισχνές αγελάδες και υπότιτλο Μελετήματα για την ποίηση του Ντίνου Χριστιανόπουλου. Το βιβλίο προλογίζει η Σωτηρία Σταυρακοπούλου. Τα έντεκα μελετήματα του τόμου προσπαθούν να συστήσουν στον αναγνώστη τρεις εκδοχές του ποιητή Ντίνου Χριστιανόπουλου: τον Χριστιανόπουλ......

Αρχική Τιμή: 10.00 €

Τιμή IANOS: 9.00 (Κέρδος: 1.00 €)

Άμεσα διαθέσιμο. Αποστολή εντός 1-3 εργάσιμων ημερών.

Δωρεάν μεταφορικά

Για αγορές άνω των 25 €

Δωρεάν αντικαταβολή

Για αγορές άνω των 25 €

Άμεση παράδοση

Σε όλη την Ελλάδα

ΜΩΡΟΣ ΚΥΠΑΡΙΣΣΗΣ - ΜΑΡΙΟΣ

Συγγραφέας, Συντελεστής
ΜΩΡΟΣ ΚΥΠΑΡΙΣΣΗΣ - ΜΑΡΙΟΣ
Μάριος-Κυπαρίσσης Μώρος: γεννήθηκε στην Αθήνα το 1993 αλλά μεγάλωσε στην Κοζάνη. Είναι απόφοιτος του Τμήματος Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του ΑΠΘ (2015). Στο ίδιο Τμήμα εκπόνησε τη μεταπτυχιακή του εργασία σχετικά με τις αναφορές πεζογράφων της Θεσσαλονίκης στη Γερμανική Κατοχή και εκπονεί διδακτορική διατριβή με θέμα την παρουσία του θρησκευτικού στοιχείου στην ελληνική μεταπολεμική ποίηση. Κείμενά του έχουν δημοσιευτεί σε πρακτικά συνεδρίων καθώς και σε φιλολογικά και λογοτεχνικά περιοδικά.

Περίληψη

Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις IANOS το βιβλίο του Μάριου Κυπαρίσση Μώρου, με τίτλο Πέρα από τις ισχνές αγελάδες και υπότιτλο Μελετήματα για την ποίηση του Ντίνου Χριστιανόπουλου. Το βιβλίο προλογίζει η Σωτηρία Σταυρακοπούλου. Τα έντεκα μελετήματα του τόμου προσπαθούν να συστήσουν στον αναγνώστη τρεις εκδοχές του ποιητή Ντίνου Χριστιανόπουλου: τον Χριστιανόπουλο ως αναγνώστη της βιβλικής και χριστιανικής γραμματείας, αλλά και του έργου άλλων ομοτέχνων του (Σολωμός, Καβάφης, Σεφέρης)· τον Χριστιανόπουλο όπως τον προσέλαβαν δύο σημαντικοί έλληνες συνθέτες (Χατζιδάκις και Κουγιουμτζής)· και τον Χριστιανόπουλο των αρχών της δεκαετίας του 1950, περίοδο διαμόρφωσης της ποιητικής του. Καθένα από τα μελετήματα εκκινεί από διαφορετικό σημείο και φωτίζει ένα μικρό κομμάτι του ποιητή, δημιουργώντας ψηφίδες που συνθέτουν ένα τμήμα της ποιητικής του δημιουργίας. Όταν ο μεταπτυχιακός μου φοιτητής Μάριος-Κυπαρίσσης Μώρος μού ανακοίνωσε την πρόθεσή του να γράψει κάποιες μικρές μελέτες για το έργο του Ντίνου Χριστιανόπουλου, ειλικρινά αναρωτήθηκα τι τάχα θα μπορούσε να προσθέσει σ’ ένα έργο για το οποίο έχουν γραφτεί τόσα πολλά, κι άλλα τόσα έχει πει ο ίδιος ο ποιητής στα δοκίμιά του και στις συνεντεύξεις του. Επειδή έχω ως αρχή να μην επεμβαίνω στην επιλογή των θεμάτων που μου προτείνουν οι φοιτητές μου κι ούτε να τους αποθαρρύνω, του είπα να προχωρήσει. Γνώριζα ασφαλώς τη φιλολογική και κριτική ικανότητα του Μώρου, αλλά όταν διάβασα τον φωτοτυπημένο τόμο των εργασιών αυτών που μου παρέδωσε, κατάλαβα καλά, πως εδώ έχουμε να κάνουμε με μια «εξαιρετική περίπτωση» προικισμένου μελετητή της νεοελληνικής μας φιλολογίας.

Πληροφορίες προϊόντος

 • SKU:
  0443975
 • ISBN:
  978-618-5141-49-3
 • ISBN2:
  9786185141493
 • Εκδότης:
  IANOS
 • Συγγραφέας:
  ΜΩΡΟΣ ΚΥΠΑΡΙΣΣΗΣ - ΜΑΡΙΟΣ
 • Συντελεστής:
  ΜΩΡΟΣ ΚΥΠΑΡΙΣΣΗΣ - ΜΑΡΙΟΣ, ΣΤΑΥΡΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΣΩΤΗΡΙΑ
 • Έτος κυκλοφορίας:
  2018
 • Σελίδες:
  208
 • Διαστάσεις:
  14,5χ21
 • Βάρος:
  0.3500 kg
 • Χώρα:
  ΕΛΛΑΔΑ

Αξιολογήσεις

Βαθμολογία
: Male Chorus/City of Prague Philharmonic - Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl (Suite)