x
NEW IANOS E-SHOP
Δείτε το νέο site του ΙΑΝΟΥ
x
Αγαπητοί μας πελάτες
Σας ενημερώνουμε ότι ο προβλεπόμενος χρόνος παράδοσης πλέον είναι 5-7 μέρες.
Λόγω του μεγάλου όγκου παραγγελιών καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια να μειωθεί ο χρόνος εκτέλεσης της παραγγελίας.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση σας.
#μένουμε_σπίτι
 

ΠΕΡΙΠΟΛΟΣ Ζ ΣΧΟΛΙΑΣΜΕΝΗ ΓΕΝΕΤΙΚΗ ΦΙΛΟΛΟΓΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

Συγγραφέας: ΣΚΑΡΙΜΠΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Εκδότης: ΝΕΦΕΛΗ

Γράψτε πρώτος μια αξιολόγηση για αυτό το προϊόν

Περίληψη - Μια ιδιαιτερότητα που συνδέει τον Γιάννη Σκαρίμπα με σημαντικούς συγγραφείς της Γενιάς του ’30 - όπου γραμματολογικά ανήκει, αλλά από την οποία πολλαπλώς αποκλίνει - είναι η διαρκής επεξεργασία του ίδιου έργου, η κατά καιρούς επίσκεψη του ίδιου κειμένου και η επανέκδοση του - με άλλα λόγια, η αγωνία για την κατάκτηση προσωπικού ύφους. Ιδιότυπη η περίπτωση του......

Αρχική Τιμή: 18.87 €

Τιμή Web: 13.20 (Κέρδος: 5.67 €)

Άμεσα διαθέσιμο. Αποστολή εντός 1-3 εργάσιμων ημερών.

Δωρεάν μεταφορικά

Για αγορές άνω των 25 €

Δωρεάν αντικαταβολή

Για αγορές άνω των 25 €

Άμεση παράδοση

Σε όλη την Ελλάδα

ΣΚΑΡΙΜΠΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Συγγραφέας
ΣΚΑΡΙΜΠΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
Ο Γιάννης Σκαρίμπας γεννήθηκε στην Αγία Ευθυμία της Παρνασσίδας τον Σεπτέμβριο του 1893 και ήταν απόγονος αγωνιστών του ’21. Την εγκύκλια παιδεία έλαβε στο Αίγιο και στην Πάτρα. Στα μέσα της δεκαετίας του 1910 έκανε την πρώτη εμφάνισή του στη λογοτεχνία, δημοσιεύοντας με ψευδώνυμο ποιήματα και πεζά σε περιοδικά και εφημερίδες της Αθήνας και της Χαλκίδας, της πόλης όπου την ίδια περίοδο εγκαταστάθηκε και έζησε σε όλη του τη ζωή. Η επίσημη εμφάνισή του από τις στήλες των Ελληνικών Γραμμάτων (1929) συνοδεύτηκε από το πρώτο βραβείο διηγήματος. Έκτοτε δημιούργησε πολύπλευρο στη θεματολογία και τη μορφή έργο (ποιήματα, μυθιστορήματα, διηγήματα, θεατρικά, χρονογραφήματα κ.ά.), ιδιότυπο και οξύ στο ύφος, όπου αναδείχτηκε βαθύς στοχαστής της ζωής και ανατόμος των προβλημάτων της. Ο «μόνος επαρχιώτης συγγραφέας που έγινε μύθος» πέθανε το 1984.

Περίληψη

Μια ιδιαιτερότητα που συνδέει τον Γιάννη Σκαρίμπα με σημαντικούς συγγραφείς της Γενιάς του ’30 - όπου γραμματολογικά ανήκει, αλλά από την οποία πολλαπλώς αποκλίνει - είναι η διαρκής επεξεργασία του ίδιου έργου, η κατά καιρούς επίσκεψη του ίδιου κειμένου και η επανέκδοση του - με άλλα λόγια, η αγωνία για την κατάκτηση προσωπικού ύφους. Ιδιότυπη η περίπτωση του Σκαρίμπα - δεν αρκείται μόνον στη διαρκή επεξεργασία ενός κειμένου και στη δημοσίευση των διαδοχικών του μορφών, αλλά επεκτείνεται και στη διαφορετική μετάπλαση της ίδιας ιδέας, η οποία υποστασιώνει τώρα ένα ποίημα, αργότερα ένα μυθιστόρημα και άλλοτε ένα θεατρικό έργο ή δοκίμιο. (. . .) Η συγκριτική μελέτη των διαφορετικών εκδόσεων των έργων του, και παράλληλα, του υλικού που απόκειται στο Αρχείο του, έχει πολλά να αποκαλύψει για τη δημιουργία του ιδιότυπου και καλά «κλειδωμένου» ύφους του. Ανάμεσά τους, το αντιπολεμικό διήγημα «Περίπολος Ζ’», που ο συγγραφέας επεξεργάζεται επί μισό σχεδόν αιώνα (1932-1972), αποτελεί αντιπροσωπευτική περίπτωση σύνθετου, συγγραφικά και εκδοτικά, έργου, του οποίου η διαμόρφωση φωτίζει το εργαστήρι του Σκαρίμπα και, συνάμα, τη δαιδαλώδη διαδρομή μιας δαιμονικής συγγραφικής ιδιοσυγκρασίας.

Πληροφορίες προϊόντος

 • Σειρά:
  ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ ΚΑΙ ΦΙΛΟΛΟΓΙΑ
 • SKU:
  0221312
 • ISBN:
  978-960-211-895-5
 • ISBN2:
  9789602118955
 • Εκδότης:
  ΝΕΦΕΛΗ
 • Συγγραφέας:
  ΣΚΑΡΙΜΠΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
 • Συντελεστής:
  ΤΟΥΤΟΥΝΑ ΧΡΙΣΤΙΝΑ
 • Έτος κυκλοφορίας:
  2009
 • Σελίδες:
  225
 • Διαστάσεις:
  17x24
 • Βάρος:
  0.5600 kg
 • Χώρα:
  ΕΛΛΑΔΑ

Αξιολογήσεις

Βαθμολογία
: Doros Dimosthenous - Koritsi Kyriakatko