ΠΝΕΥΜΑΤΙΣΜΟΣ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΩΝ ΠΝΕΥΜΑΤΩΝ

Συγγραφέας: ΚΑΡΝΤΕΚ ΑΛ.

Εκδότης: ΜΑΚΡΗ

Γράψτε πρώτος μια αξιολόγηση για αυτό το προϊόν

Περίληψη - Όταν κυκλοφόρησε το "Βιβλίο των πνευμάτων" προκάλεσε την προσοχή και τη συζήτηση σχετικά με φαινόμενα τα οποία ανήκαν μέχρι πρότινος στη νοσηρή και ολέθρια κυριαρχία της θρησκευτικής δεισιδαιμονίας. Άνοιξε καινούργιους ορίζοντες στην ανθρώπινη διάνοια και επέκτεινε τις γνώσεις της επιστήμης και της έρευνας. LIBERATION Η επικοινωνία των ανθρώπων με τα πνεύματα δίνε......

Αρχική Τιμή: 19.08 €

Τιμή IANOS: 17.17 (Κέρδος: 1.91 €)

Άμεσα διαθέσιμο. Αποστολή εντός 1-3 εργάσιμων ημερών.

Δωρεάν μεταφορικά

Για αγορές άνω των 25 €

Δωρεάν αντικαταβολή

Για αγορές άνω των 25 €

Άμεση παράδοση

Σε όλη την Ελλάδα

ΚΑΡΝΤΕΚ ΑΛ.

Συγγραφέας
ΚΑΡΝΤΕΚ ΑΛ.
Έξοχος Γάλλος συγγραφέας και θεμελιωτής της φιλοσοφίας και επιστήμης του πνευματισμού, χρησιμοποιούσε αυτό το ψευδώνυμο για προσωπικούς λόγους. Γεννήθηκε στις 3 Οκτωβρίου 1804. Σπούδασε στη σχολή του Πεσταλότσι, στο Ιβερσόν της Ελβετίας, και έγινε ένας από τους πιο έξοχους καθηγητές και πιο ένθερμους προσηλυστικές του συστήματις του Πεστολότσι για ανατροφή και την εκπαίδευση, το οποίο άσκησε μεγάλη επιρροή στη μεταρύθμιση των σπουδών σε όλη τη Γερμανία και τη Γαλλία. Από τα δεκατέσσερα του χρόνια δίδασκε σε εκείνους τους συμμαθητές του που ‘είχαν λιγότερες γνώσεις από τον ίδιο. Στη σχολή του Πεσταλότσι αναπτύχθηκαν μέσα του οι ιδέες και οι απόψεις εκείνες που αργότερα έμελλαν να τον ανυψώσουν στην τάξη των φιλοπρόοδων και των ελεύθερα σκεπτόμενων ανθρώπων. Όταν ολοκλήρωσε τις σπουδές του επέστρεψε στην Γαλλία. Επειδή γνώριζε σε βάθος τη γερμανική γλώσσα, μετέφρασε διάφορα έργα περί ανατροφής και ηθικής και ιδιαίτερα τα έργα του Φενελόν, τα οποία τον έθελγαν πολύ. Λίγο πριν πεθάνει, έλεγε: « Ο θάνατος ενέσκηψε φοβερός στις τάξεις των σπουδάιων ανδρών! Τώρα, ποιον άραγε θα έρθει να απελευθερώσει;»

Περίληψη

Όταν κυκλοφόρησε το "Βιβλίο των πνευμάτων" προκάλεσε την προσοχή και τη συζήτηση σχετικά με φαινόμενα τα οποία ανήκαν μέχρι πρότινος στη νοσηρή και ολέθρια κυριαρχία της θρησκευτικής δεισιδαιμονίας. Άνοιξε καινούργιους ορίζοντες στην ανθρώπινη διάνοια και επέκτεινε τις γνώσεις της επιστήμης και της έρευνας. LIBERATION Η επικοινωνία των ανθρώπων με τα πνεύματα δίνει απαντήσεις σε πολλά από τα υπαρξιακά ερωτήματα που όλοι μας έχουμε θέσει στον εαυτό μας σε κάποια στιγμή της ζωής μας: ...Ποιος είμαι; Από πού έρχομαι; και πού πάω; Άραγε τελειώνουν όλα με το θάνατο μου; Υπάρχει ψυχή;... Ο πνευματισμός εξετάζει τις σχέσεις ανάμεσα στους ανθρώπους και στα πνεύματα, δηλαδή τις σχέσεις του ορατού με τον αόρατο.

Πληροφορίες προϊόντος

 • SKU:
  0143573
 • ISBN:
  960-8552-11-7
 • ISBN2:
  9608552117
 • Γλώσσα:
  Ελληνικά
 • Εκδότης:
  ΜΑΚΡΗ
 • Συγγραφέας:
  ΚΑΡΝΤΕΚ ΑΛ.
 • Μεταφραστής:
  ΜΑΚΡΗΣ Σ.-ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΑΚΗΣ Ν.
 • Έτος κυκλοφορίας:
  2004
 • Σελίδες:
  330
 • Διαστάσεις:
  14x21
 • Βάρος:
  0.5800 kg
 • Χώρα:
  ΓΑΛΛΙΑ

Αξιολογήσεις

Βαθμολογία
: Les Brown - My Dreams Are Getting Better All The Time