x
NEW IANOS E-SHOP
Δείτε το νέο site του ΙΑΝΟΥ
 

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗΣ DESIGN STYLING

Συγγραφέας: ΛΙΑΜΑΔΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Εκδότης: UNIVERSITY STUDIO PRESS

Γράψτε πρώτος μια αξιολόγηση για αυτό το προϊόν

Περίληψη - Το βιβλίο έχει ως κύριο αντικείμενο τη διερεύνηση της κοινωνικής και πολιτισμικής διάστασης της αυτοκίνησης και του τρόπου με τον οποίο αυτή αποτυπώνεται στη μορφολογία και την τυπολογία των οχημάτων. Αποτελεί μία προσπάθεια καταγραφής των κυριότερων τάσεων στο σχεδιασμό αυτοκινήτων από το 1970 μέχρι σήμερα, υπό το πρίσμα της σημειολογίας και της κοι......

Αρχική Τιμή: 40.00 €

Τιμή Web: 32.00 (Κέρδος: 8.00 €)

Άμεσα διαθέσιμο. Αποστολή εντός 1-3 εργάσιμων ημερών.

Δωρεάν μεταφορικά

Για αγορές άνω των 25 €

Δωρεάν αντικαταβολή

Για αγορές άνω των 25 €

Άμεση παράδοση

Σε όλη την Ελλάδα

ΛΙΑΜΑΔΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Συγγραφέας
ΛΙΑΜΑΔΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
Ο ΔΡ Γεώργιος Λιαμάδης είναι μέλος Δ.Ε.Π, υπεύθυνος του εργαστηρίου μαθημάτων Βιομηχανικού Σχεδιασμού στο Τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών του Α.Π.Θ. Αρχιτέκτων Μηχανικός με μεταπτυχιακό και διδακτορικό τίτλο σπουδών στο σχεδιασμό αυτοκινήτων. Δραστηριοποιείται στην επιστημονική περιοχή της θεωρίας και της πρακτικής του βιομηχανικού σχεδιασμού, με έμφαση στη σειμειωτική των χρηστικών αντικειμένων. Έχει συνεργαστεί με την Alfa Romeo, τη Jaguar, το σχεδιαστικό οίκο Pininfarina, την SVP Worldwide και την ΕΛ.Β.Ο. Υπήρξε υπεύθυνος design στο πρωτότυπο Aletis της ΕΛ.Β.Ο και επιστημονικός επιμελητής της έκθεσης “Τεχνολογία Μεταφορών” στο Κέντρο Διάδοσης επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας ΝΟΗΣΙΣ. Διδάσκει στο τμήμα Αρχιτεκτόνων του Α.Π.Θ και στο Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος. Έχει στο ερευνητικό του πλούσιο ερευνητικό έργο, καθώς και σειρά δημοσιεύσεων σε συνέδρια και έγκριτα επιστημονικά περιοδικά. Έχει αναλάβει πολυπληθείς πρωτοβουλίες για την προώθηση του βιομηχανικού σχεδιασμού και της σχεδιαστικής σκέψης (Design Thinking) στην Ελλάδα, όπως την οργάνωση και το συντονισμό εργαστηρίων Design για παιδιά σχολικής ηλικίας, στο πλαίσιο των Μουσειοπαιδαγωγικών Προγραμμάτων του Μακεδονικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης. Τιμήθηκε με Αριστείο Έρευνας από την Επιτροπή Ερευνών του Α.Π.Θ για την ακαδημαϊκή χρονιά 2010-11.

Περίληψη

Το βιβλίο έχει ως κύριο αντικείμενο τη διερεύνηση της κοινωνικής και πολιτισμικής διάστασης της αυτοκίνησης και του τρόπου με τον οποίο αυτή αποτυπώνεται στη μορφολογία και την τυπολογία των οχημάτων. Αποτελεί μία προσπάθεια καταγραφής των κυριότερων τάσεων στο σχεδιασμό αυτοκινήτων από το 1970 μέχρι σήμερα, υπό το πρίσμα της σημειολογίας και της κοινωνικής ανθρωπολογίας. Το κεντρικό ερώτημα γύρω από το οποίο διαρθρώνεται το περιεχόμενό του αφορά στο δίπολο των εννοιών design και styling, όπως αυτές περιγράφουν τη δημιουργική υλοποίηση ιδεών μέσω της ολιστικής πράξης του σχεδιασμού στην πρώτη περίπτωση και τη διαμόρφωση του αισθητικού κώδικα του κελύφους στη δεύτερη. Ο συγγραφέας επιχειρεί να αποσαφηνίσει τις δύο έννοιες και τη μεταξύ τους διαχωριστική γραμμή, διερευνώντας το ρόλο της καθεμιάς χωριστά στο πολύπλοκο φαινόμενο της αγοράς και κατανάλωσης βιομηχανικών προϊόντων στη σύγχρονη κοινωνία της μετανεωτερικότητας. Tο βιβλίο παρουσιάζεται σε μια περίοδο αρχιτεκτονικής συγκυρίας τέτοιας, ώστε το έργο να συνιστά πρόοδο και στον τομέα της αρχιτεκτονικής έρευνας. Το σύγχρονο παράδειγμα της αρχιτεκτονικής, μέσα από το διαχωρισμό και την αυτονομία του κτιριακού κελύφους, καθιστά την πρακτική του σχεδιασμού των αυτοκινήτων ένα πεδίο διερεύνησης και αναζήτησης των νέων εργαλείων της αρχιτεκτονικής. Η έκδοση περιλαμβάνει συνολικά 300 έγχρωμες φωτογραφίες και την προλογίζει ο Διευθυντής Σχεδιασμού της Renault (1987-2009), Patrick le Quement.

Πληροφορίες προϊόντος

 • SKU:
  0300582
 • ISBN:
  978-960-12-2157-1
 • ISBN2:
  9789601221571
 • Εκδότης:
  UNIVERSITY STUDIO PRESS
 • Συγγραφέας:
  ΛΙΑΜΑΔΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
 • Έτος κυκλοφορίας:
  2013
 • Σελίδες:
  352
 • Διαστάσεις:
  21x26
 • Βάρος:
  1.1700 kg
 • Χώρα:
  ΕΛΛΑΔΑ

Αξιολογήσεις

Βαθμολογία
: Seminaria Dimiourgikis Grafis Ianos