ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΕΙΚΟΝΑΣ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Συγγραφέας: ΠΛΕΙΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Εκδότης: ΠΟΛΥΤΡΟΠΟΝ

Γράψτε πρώτος μια αξιολόγηση για αυτό το προϊόν

Υπότιτλος - Ο ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ ΕΙΚΟΝΙΚΗΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑΣ
Περίληψη - Ο πολιτισμός της εικόνας, εκτός από την οικονομία, την πολιτική, την ιδεολογία κ. ά., δεν αφήνει αλώβητη ούτε την εκπαίδευση. Σε αντίθεση με τη σχέση εκπαίδευσης και ΜΜΕ σε προηγούμενες εποχές, η κυριαρχία της τηλεόρασης και άλλων ΜΜΕ της εικόνας, εντέλει της εικονικής ιδεολογίας, συμβάλλει ώστε να βρίσκεται σήμερα σε εξέλιξη ένας εκτεταμένος εξει......

Αρχική Τιμή: 29.53 €

Τιμή IANOS: 26.58 (Κέρδος: 2.95 €)

Υπό την προϋπόθεση διαθεσιμότητας στον εκδότη. Αποστολή εντός 2-5 εργάσιμων ημερών.

Δωρεάν μεταφορικά

Για αγορές άνω των 25 €

Δωρεάν αντικαταβολή

Για αγορές άνω των 25 €

Άμεση παράδοση

Σε όλη την Ελλάδα

ΠΛΕΙΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Συγγραφέας, Συντελεστής
ΠΛΕΙΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
Ο Γιώργος Πλειός διδάσκει στο Τμήμα Επικοινωνίας και ΜΜΕ του Πανεπιστημίου Αθηνών, ενώ παράλληλα διευθύνει το Εργαστήριο Κοινωνικής Έρευνας στα ΜΜΕ. Κατά το παρελθόν δίδαξε στα Πανεπιστήμια Κρήτης και Ιωαννίνων. Έχει συγγράψει τις εξής μελέτες: Τα «εθνικά θέματα» στη δίνη των ΜΜΕ (Σιδέρης, 2011· με τον Χ. Φραγκονικολόπουλο), Πολιτισμός της εικόνας και εκπαίδευση (Πολύτροπον, 2005), Ο λόγος της εικόνας: Ιδεολογία και πολιτική (Παπαζήσης, 2001), Κινούμενη εικόνα και καλλιτεχνική επικοινωνία (Δελφίνι, 1993). Έχει δημοσιεύσει περισσότερες από 40 επιστημονικές εργασίες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, με κυριότερες, κατά τα τελευταία 5 χρόνια, τις εξής: «Η ενημέρωση στην blogόσφαιρα: Νέο μέσο – παλιές λογικές;», «Fame and symbolic value in celebrity activism and diplomacy», «Publicity and private life within the Greek blogosphere» (με άλλους), «En Blogs: Από το διαδίκτυο στην blogόσφαιρα», «Ο πολιτισμός των ειδήσεων», «News and views about Europe in Greece», «Election news coverage in Greece: Between two logics» (με τον Ν. Δεμερτζή), «Η προβολή των πολιτικών θεσμών από τις τηλεοπτικές ειδήσεις» (με τον Σ. Παπαθανασόπουλο), «Περιεχόμενο και ποιότητα της τηλεοπτικής ενημέρωσης» κ.ά. Επίσης έχει παρουσιάσει περισσότερες από 40 επιστημονικές εργασίες σε ελληνικά και ξένα επιστημονικά συνέδρια, ενώ έχει πραγματοποιήσει ως επιστημονικός υπεύθυνος περισσότερες από 20 έρευνες για τα ΜΜΕ. Απόψεις του φιλοξενούνται τακτικά σε ελληνικά και ξένα ΜΜΕ. Τα επιστημονικά του ενδιαφέροντα εντοπίζονται στον ευρύτερο χώρο της κοινωνιολογίας των ΜΜΕ και, ειδικότερα, των εικονιστικών μέσων, ενώ τα τελευταία χρόνια ασχολείται ερευνητικά και συγγραφικά με τις ειδήσεις.

Περίληψη

Ο πολιτισμός της εικόνας, εκτός από την οικονομία, την πολιτική, την ιδεολογία κ. ά., δεν αφήνει αλώβητη ούτε την εκπαίδευση. Σε αντίθεση με τη σχέση εκπαίδευσης και ΜΜΕ σε προηγούμενες εποχές, η κυριαρχία της τηλεόρασης και άλλων ΜΜΕ της εικόνας, εντέλει της εικονικής ιδεολογίας, συμβάλλει ώστε να βρίσκεται σήμερα σε εξέλιξη ένας εκτεταμένος εξεικονισμός της εκπαίδευσης.

Πληροφορίες προϊόντος

 • Σειρά:
  ΜΜΕ-ΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
 • SKU:
  0152139
 • ISBN:
  960-8354-31-5
 • ISBN2:
  9608354315
 • Γλώσσα:
  Ελληνικά
 • Εκδότης:
  ΠΟΛΥΤΡΟΠΟΝ
 • Συγγραφέας:
  ΠΛΕΙΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
 • Έτος κυκλοφορίας:
  2005
 • Σελίδες:
  514
 • Διαστάσεις:
  17x20
 • Βάρος:
  0.4990 kg
 • Χώρα:
  ΕΛΛΑΔΑ

Αξιολογήσεις

Βαθμολογία
: Juliana Hatfield - Make it Home