Από τις εκδόσεις IANOS κυκλοφορεί το βιβλίο «Εδώ Λιλιπούπολη - Τα τραγούδια» με τους στίχους και τις παρτιτούρες για πιάνο της πιο δημοφιλούς παιδικής ραδιοφωνικής εκπομπής. Η έκδοση συνοδεύεται από εισαγωγικά κείμενα των: Ελένης Βλάχου, Ρεγγίνας Καπετανάκη, Μαριανίνας Κριεζή, Θωμά Κοντογεώργη, Νίκου Κυπουργού, Δημήτρη Μαραγκόπουλου, Λένας Πλάτωνος και Νίκου Χριστοδούλου.

Μια φορά κι έναν καιρό, υπήρχε μια πόλη που την έλεγαν «Λιλιπούπολη». Σ’ αυτή την πόλη ο δημοσιογράφος Μπρίνης καλούσε κάθε πρωί μικρούς και μεγάλους με το προσκλητήριο «Εδώ Λιλιπούπολη!», κι άρχιζε μια περιπέτεια φανταστική και συνάμα θρυλική.

Η διαχρονική αφοσίωση και η αγάπη των φίλων της «Λιλιπούπολης» δικαίωσαν τον ΜάνοΧατζιδάκι, που με γενναιότητα υποστήριξε αυτούς που μίλησαν στα παιδιά υπεύθυνα με καθαρή ποιοτική γλώσσα και με γενναιοδωρία τούς πρόσφερε όλα όσα χρειάζονταν για να μετατρέψουν ένα όνειρο σε πραγματικότητα.

Τριάντα τέσσερα χρόνια μετά ο Θωμάς Κοντογεώργης μεταγράφει τα αρχικά τραγούδια και οι εκδόσεις IANOS αναλαμβάνουν την πρωτοβουλία να προσφέρουν την ευκαιρία στα παιδιά του χθες να μυήσουν τη «Λιλιπούπολη» στα παιδιά του σήμερα, και να τραγουδήσουν μαζί:

«Πού πάει ο καιρός που φεύγει,

κι όταν φτάνει ξαναφεύγει;».

 

«Τριάντα τέσσερα χρόνια πριν, η «Λιλιπούπολη» επινοήθηκε από κάποιους νέους ανθρώπους

που πίστεψαν ότι τα παιδιά έχουν τη δυνατότητα να καταλάβουν τον κόσμο των μεγάλων και να συμμετάσχουν ενεργά σ’ αυτόν. Οι μεγάλοι, όμως, ήθελαν κι αυτοί να γίνουν παιδιά και να ζουν σ’ αυτή τη φανταστική, αλλά και συνάμα πραγματική, χώρα με αποτέλεσμα η φαντασιακή «Λιλιπούπολη» να γίνεται μέρος της ζωής τους, κάθε πρωί, για 4 ολόκληρα χρόνια.

[…]

Με την παρούσα έκδοση θελήσαμε να συγκεράσουμε δύο στόχους: ο ένας είναι να προσφέρουμε μια πολύχρωμη νότα αισιοδοξίας στην καθημερινότητά μας και να συμβάλουμε με έναν ιδιότυπο τρόπο στη διάχυση του πολιτισμού· ο δεύτερος είναι να φέρουμε σε επαφή τα σημερινά παιδιά με τα τραγούδια που σημάδεψαν τη γενιά των γονιών τους.

Η έκδοση έχει, όμως, επιπρόσθετα, και μία άλλη διάσταση για τους μικρούς μας φίλους ― θα

μπορούν να γίνουν και οι ίδιοι μέλη της μεγάλης παρέας της «Λιλιπούπολης» παίζοντας τη μουσική αυτής της τόσο ίδιας με την Ελλάδα, αλλά και τόσο διαφορετικής χώρας, με βάση τις παρτιτούρες των τραγουδιών.»

Από τον πρόλογο του εκδότη Νίκου Καρατζά.

 
: Duke Ellington - Isfahan