Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Θερμαϊκός το πρώτο βιβλίο της Ελισάβετ Σιόλιου με τίτλο  «Το χρονικό της Γκόλεντορ - Ο Μαγικός Κήπος». Ένα βιβλίο φαντασίας για παιδιά και εφήβους, που θα ζήσουν την περιπέτεια μέσα σ' έναν κόσμο άλλοτε σαγηνευτικό και άλλοτε τρομακτικό, γεμάτο μάγους, μυθικά πλάσματα, όμορφα αλλά και σκοτεινά μονοπάτια, όπου επικρατεί η αιώνια πάλη του Καλού με το Κακό. 

 

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΒΙΒΛΙΟΥ

Πέντε παιδιά που μεγαλώνουν σ’ ένα ορφανοτροφείο, ο Άρης, η Θάλεια, ο Παύλος, η Ρέα κι ο Ηρακλής, βλέπουν ξαφνικά τη μίζερη ζωή τους να αλλάζει απ’ τη µια στιγµή στην άλλη, εξαιτίας ενός εντελώς τυχαίου γεγονότος. Μεταφέρονται στη χώρα της Γκόλεντορ, όπου µαθαίνουν ότι είναι ο τόπος που γεννήθηκαν. Εκεί, βρίσκουν καινούργιους φίλους, πρόθυµους να τους βοηθήσουν, αλλά έρχονται κι αντιµέτωποι µε θανάσιµους κινδύνους που καραδοκούν. Μέσα από συναρπαστικές περιπέτειες η φιλία τους γίνεται πιο δυνατή κι ανακαλύπτουν όχι µόνο την αληθινή τους καταγωγή, αλλά και πράγµατα σηµαντικά για τον ίδιο τους τον εαυτό και τις δυνατότητές τους. Θα συνειδητοποιήσουν µε τον καιρό ότι η χώρα της Γκόλεντορ µε τα µυθικά και µαγικά της πλάσµατα, άλλα σαγηνευτικά κι άλλα τροµακτικά κι επικίνδυνα, τους χρειάζεται κι αυτή όσο τη χρειάζονται και οι ίδιοι…

 

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Η Ελισάβετ Σιόλιου γεννήθηκε το 1992 στην πόλη της Καβάλας, όπου ζει και εργάζεται. Είναι φιλόλογος, απόφοιτη του Τµήµατος Ελληνικής Φιλολογίας της Σχολής Κλασικών και Ανθρωπιστικών Επιστηµών του ∆ηµοκρίτειου Πανεπιστηµίου Θράκης. Κατά τη διάρκεια των σπουδών της ακολούθησε την Κλασική Ειδίκευση. 

Γνωρίζει και µιλά πολύ καλά την αγγλική γλώσσα, ενώ κατέχει σε ικανοποιητικό βαθµό και τη γαλλική. Επίσης, είναι λάτρης της παγκόσµιας κλασικής καθώς και της νεοελληνικής λογοτεχνίας. Το Χρονικό της Γκόλεντορ – Ο Μαγικός Κήπος είναι το πρώτο της βιβλίο.