x
NEW IANOS E-SHOP
Δείτε το νέο site του ΙΑΝΟΥ
 

ΠΡΟΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΑ ΠΟΙΗΜΑΤΑ

Συγγραφέας: ΜΑΓΙΑΚΟΦΣΚΙ ΒΛΑΝΤΙΜΙΡ

Εκδότης: ΕΚΔΟΣΕΙΣ VAKXIKON

Γράψτε πρώτος μια αξιολόγηση για αυτό το προϊόν

Περίληψη - Ο Βλαντίμιρ Μαγιακόφσκι έζησε και πέθανε - και εξακολούθησε να υπάρχει και μετά τον θάνατό του- ως ένας πολυσυζητημένος ποιητής, που τόσο η αποδοχή όσο και η απόρριψή του αγγίζει συχνά τα πιο ακραία όρια αυτών των εννοιών. Ακόμη και στα πρώτα χρόνια της μεταπολίτευσης οι συζητήσεις για τον ποιητή, την πρωτοποριακή ποιητική του, τη ζωή του και τη στάση του απ......

Αρχική Τιμή: 11.66 €

Τιμή IANOS: 10.49 (Κέρδος: 1.17 €)

Άμεσα διαθέσιμο. Αποστολή εντός 1-3 εργάσιμων ημερών.

Δωρεάν μεταφορικά

Για αγορές άνω των 25 €

Δωρεάν αντικαταβολή

Για αγορές άνω των 25 €

Άμεση παράδοση

Σε όλη την Ελλάδα

ΜΑΓΙΑΚΟΦΣΚΙ ΒΛΑΝΤΙΜΙΡ

Συγγραφέας
ΜΑΓΙΑΚΟΦΣΚΙ ΒΛΑΝΤΙΜΙΡ
Ο Βλαντίμιρ Μαγιακόφσκι γεννήθηκε στις 7 Ιουλίου του 1893. Πρωτοπαρουσιάστηκε ως ποιητής στην κοινή έκδοση των φουτουριστών το 1912 με δυο ποιήματα. Το 1914-1915 γράφει το Σύννεφο με παντελόνια -του οποίου η πρώτη πλήρη έκδοσή έγινε το 1918. Ο Μαγιακόφσκι ήταν ήδη ένας δόκιμος ποιητής, όταν η Ρωσία γνώρισε τον κατακλυσμό του 1917. Στο πλαίσιο της Επανάστασης, αναπτύσσει τρομερή δραστηριότητα σε πολλούς τομείς ταυτόχρονα. Δημοσιογραφεί, φτιάχνει αφίσες, γράφει διαφημιστικά κείμενα, γράφει κινηματογραφικά σενάρια και παίζει ο ίδιος σε ταινίες. Το 1927 με αφορμή τα δέκα χρόνια της Επανάστασης ο Μαγιακόφσκι γράφει το συνθετικό ποίημα «Καλά!» Το 1927-1928 ο Μαγιακόφσκι ταξίδεψε πολύ στη Σοβιετική Ένωση διαβάζοντας σε λογοτεχνικές βραδιές αποσπάσματα από το ποίημα αυτό. Ωστόσο, κανένα άλλο έργο του δεν έχει συναντήσει τόσο έντονη και αρνητική κριτική και δεν αμφισβητήθηκε τόσο πολύ για την ειλικρίνεια και για τις προθέσεις του. Στις 14 του Απρίλη του 1930, ύστερα από μια περίοδο έντονης αμφισβήτησης και κριτικής, έθεσε τέρμα στη ζωή του με μια σφαίρα στο κεφάλι. Το χωριό που γεννήθηκε σήμερα σε ένδειξη μνήμης έχει πάρει το όνομά του. Ο Μαγιακόφσκι ήταν ένας από τους επαναστάτες του 20ού αιώνα.

Περίληψη

Ο Βλαντίμιρ Μαγιακόφσκι έζησε και πέθανε - και εξακολούθησε να υπάρχει και μετά τον θάνατό του- ως ένας πολυσυζητημένος ποιητής, που τόσο η αποδοχή όσο και η απόρριψή του αγγίζει συχνά τα πιο ακραία όρια αυτών των εννοιών. Ακόμη και στα πρώτα χρόνια της μεταπολίτευσης οι συζητήσεις για τον ποιητή, την πρωτοποριακή ποιητική του, τη ζωή του και τη στάση του απέναντι στη σοσιαλιστική επανάσταση, βρίσκονταν σε ένταση. Η στάση αυτή ήταν αναμενόμενη απέναντι σ' έναν ποιητή που σ' όλη την πορεία του απέρριπτε και αποδεχόνταν σε ένταση. Η στάση του απέναντι στη σοσιαλιστική επανάσταση, βρίσκονταν σε ένταση. Η στάση αυτή ήταν αναμενόμενη απέναντι σ' έναν ποιητή που σ' όλη την πορεία του απέρριπτε και αποδεχόταν πραγματα με πολύ πάθος, ορμητικό και προκλητικό ως τα άκρα και ταυτόχρονα τρυφερό και ευαίσθητο, έναν ποιητή, ο οποίος έβαλε τελικά << την τελεία μιας σφαίρας>> στην καρδιά του. Τόσο η αποδοχή, όσο και η απόρριψη του σχετίζονται άμεσα με την ιδιότυπη ποιητική του από τη μια και με τις ιδεολογικές του τοποθετήσεις από την άλλη. Η γραμμλη, ωστόσο, που χωρίζει αυτά τα δύο δεν είναι ευθεία. Ιδεολογικοί του σύντροφοι τον απορρίπτουν ως ποιητή και αντίπαλοί του τον θαυμάζουν. Άλλοι πάλι χωρίζουν την ποίηση του πριν και μετά το 1917 για να απορρίψουν το ένα ή το άλλο της μέρος. Ο Μαγιακόφσκι, που ξεκίνησς ως φουτουριστής ποιητής, και από μια άποψη παρέμεινε τέτοιος ως το τέλος, ταυτίστηκε μετά το 1917, με όλο το πάθος που τον διέκρινε ως ποιητή και ως άνθρωπο, με τη σοσιαλιστική επανάσταση.

Πληροφορίες προϊόντος

 • SKU:
  0486439
 • ISBN:
  978-960-638-085-3
 • ISBN2:
  9789606380853
 • Εκδότης:
  ΕΚΔΟΣΕΙΣ VAKXIKON
 • Συγγραφέας:
  ΜΑΓΙΑΚΟΦΣΚΙ ΒΛΑΝΤΙΜΙΡ
 • Έτος κυκλοφορίας:
  2019
 • Σελίδες:
  125
 • Διαστάσεις:
  14x21
 • Βάρος:
  0.2000 kg

Αξιολογήσεις

Βαθμολογία
: Louis Armstrong & The Hot Five - St. James Infirmary