ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΗΛΙΚΩΝ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Συγγραφέας: ΜΑΛΙΚΙΩΣΗ ΛΟΙΖΟΥ Μ.

Εκδότης: ΠΕΔΙΟ

Γράψτε πρώτος μια αξιολόγηση για αυτό το προϊόν

Περίληψη - Η “συμβουλευτική ομηλίκων” ή “στήριξη ομηλίκων” βασίζεται στην έμφυτη ανάγκη του ανθρώπου να προσφέρει βοήθεια ή να αναζητά βοήθεια από άτομα τα οποία έχουν παρόμοιες εμπειρίες, ανησυχίες και δυσκ9ολίες, γιατί πιστεύει ότι μπορεί να κατανοήσει καλύτερα τη δική τους κατάσταση αλλά και να γίνει επίσης με τη σειρά του καλύτερα κατανοητός ο ίδιος. Ειδικά στο χ......

Αρχική Τιμή: 29.91 €

Τιμή Web: 22.40 (Κέρδος: 7.51 €)

Άμεσα διαθέσιμο. Αποστολή εντός 1-3 εργάσιμων ημερών.

Δωρεάν μεταφορικά

Για αγορές άνω των 25 €

Δωρεάν αντικαταβολή

Για αγορές άνω των 25 €

Άμεση παράδοση

Σε όλη την Ελλάδα

ΜΑΛΙΚΙΩΣΗ ΛΟΙΖΟΥ Μ.

Συγγραφέας
ΜΑΛΙΚΙΩΣΗ ΛΟΙΖΟΥ Μ.
Η Μαρία Μαλικιώση - Λοΐζου είναι διδάκτορας της συμβουλευτικής ψυχολογίας του Πανεπιστημίου της Πολιτείας Maine των ΗΠΑ και καθηγήτρια συμβουλευτικής ψυχολογίας στο ΤΕΑΠΗ του Πανεπιστημίου Αθηνών, του οποίου και υπήρξε πρόεδρος. Υπήρξε υπότροφος της γαλλικής κυβέρνησης για την εκπόνηση μεταδιδακτορικής έρευνας (1983-1985) στο C.N.R.S., University Paris VII στη Γαλλία. Παράλληλα συνεργάστηκε με το International Institute for Educational Planning (IIEP) της UNESCO στο Παρίσι. Με πρωτοβουλία της ιδρύθηκε το 1995 στο ΤΕΑΠΗ του Πανεπιστημίου Αθηνών το πρώτο Συμβουλευτικό Κέντρο Ομηλίκων στην Ελλάδα, το οποίο λειτουργεί από τότε σε εθελοντική βάση προσφέροντας υπηρεσίες στους φοιτητές και οργανώνοντας σεμινάρια, ημερίδες και άλλες εκδηλώσεις.

Περίληψη

Η “συμβουλευτική ομηλίκων” ή “στήριξη ομηλίκων” βασίζεται στην έμφυτη ανάγκη του ανθρώπου να προσφέρει βοήθεια ή να αναζητά βοήθεια από άτομα τα οποία έχουν παρόμοιες εμπειρίες, ανησυχίες και δυσκ9ολίες, γιατί πιστεύει ότι μπορεί να κατανοήσει καλύτερα τη δική τους κατάσταση αλλά και να γίνει επίσης με τη σειρά του καλύτερα κατανοητός ο ίδιος. Ειδικά στο χώρο της εκπαίδευσης, η ψυχολογική στήριξη των παιδιών από τους συμμαθητές τους ή των φοιτητών από τους συμφοιτητές τους αποδεικνύεται πολλαπλά ευεργετική: αποτελεί ένα ικανό μέσο πρόληψης που δεν επιτρέπει στα απλά, καθημερινά προβλήματα να επιδεινωθούν και να οδηγήσουν σε συναισθηματικές διαταραχές και αποκλίνουσα συμπεριφορά.(...) Ο συλλογικός αυτός τόμος αποτυπώνει τα αποτελέσματα της εικοσαετούς προσφοράς των μελών του Συμβουλευτικού Κέντρου Ομηλίκων (ΣΥΚΕΟΜ) του Τμήματος Εκπαίδευσης και Αγωγής στην Προσχολική Ηλικία (ΤΕΑΠΗ) του Πανεπιστημίου Αθηνών στους συμφοιτητές τους, ενώ παράλληλα δείχνει το δρόμο για περαιτέρω εφαρμογές της στήριξης ομηλίκων και σε άλλους πληθυσμούς και άλλα πλαίσια, μέσα από τις δραστηριότητες της πρόσφατα συσταθείσας Ελληνικής Επιστημονικής Εταιρείας Συμβουλευτικής Ομηλίκων (ΕΣΥΟΜ).

Πληροφορίες προϊόντος

 • Σειρά:
  ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ
 • SKU:
  0307080
 • ISBN:
  978-960-546-240-6
 • ISBN2:
  9789605462406
 • Εκδότης:
  ΠΕΔΙΟ
 • Συγγραφέας:
  ΜΑΛΙΚΙΩΣΗ ΛΟΙΖΟΥ Μ.
 • Έτος κυκλοφορίας:
  2014
 • Σελίδες:
  446
 • Διαστάσεις:
  16x24
 • Βάρος:
  0.7200 kg
 • Χώρα:
  ΕΛΛΑΔΑ

Αξιολογήσεις

Βαθμολογία