x
NEW IANOS E-SHOP
Δείτε το νέο site του ΙΑΝΟΥ
 

ΣΤΑ ΧΝΑΡΙΑ ΤΩΝ ΦΙΛΙΚΩΝ

Συγγραφέας: ΛΟΥΦΑ ΤΖΟΑΝΝΟΥ ΘΕΟΔΩΡΑ

Εκδότης: ΑΓΚΥΡΑ

Γράψτε πρώτος μια αξιολόγηση για αυτό το προϊόν

Περίληψη - Ακολουθώντας "Τα χνάρια των Φιλικών", μέσα από την "Πόρτα του Χρόνου και της Ιστορίας", ο Νικόλας -και μαζί του ο αναγνώστης- γνωρίζει από κοντά τους μεγάλους πρωτεργάτες της λευτεριάς μας από την παιδική τους ηλικία. Γεύεται την πίκρα της σκλαβιάς τους, μοιράζεται το φόβο και τον κατατρεγμό τους από τους τυράννους και παίρνει μαζί τους το δρόμο του ξ......

Αρχική Τιμή: 10.90 €

Τιμή IANOS: 9.81 (Κέρδος: 1.09 €)

Άμεσα διαθέσιμο. Αποστολή εντός 1-3 εργάσιμων ημερών.

Δωρεάν μεταφορικά

Για αγορές άνω των 25 €

Δωρεάν αντικαταβολή

Για αγορές άνω των 25 €

Άμεση παράδοση

Σε όλη την Ελλάδα

ΛΟΥΦΑ ΤΖΟΑΝΝΟΥ ΘΕΟΔΩΡΑ

Συγγραφέας
ΛΟΥΦΑ ΤΖΟΑΝΝΟΥ ΘΕΟΔΩΡΑ
H Θεοδώρα Λούφα - Τζοάννου γεννήθηκε στην Κουκουνάρα Πυλίας Μεσσηνίας και τελείωσε το Λύκειο της Πύλου. Εκεί πρωτοέδωσε τα αρχικά δείγματα της σχέσης της με τη λογοτεχνία, δημοσιεύοντας ποιήματα στον τοπικό Τύπο. Μετά την αποφοίτησή της από το Λύκειο, πήγε στην Αθήνα, όπου τελείωσε τη Σχολή Δημοσιογραφίας και Δημοσίων Σχέσεων και στη συνέχεια το Πάντειο Πανεπιστήμιο Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών, χωρίς ποτέ να διακόψει τη σχέση της με το γράψιμο. Σήμερα ζει στην Αθήνα και είναι σύζυγος του δημοσιογράφου Αχιλλέα Τζοάννου. Εργάστηκε επί σειρά ετών στις Διεθνείς Σχέσεις του υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων και στο περιοδικό «ΟΞΥΓΟΝΟ» ως υπεύθυνη των περιβαλλοντικών σελίδων, διετέλεσε Γενική Γραμματέας του Οργανισμού Παιδικών και Εφηβικών Βιβλιοθηκών και είναι μέλος της Εθνικής Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών και του Κύκλου Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου. Οι εμπειρίες που αποκόμισε από τις επαγγελματικές της ασχολίες, θα μπορούσαμε να πούμε ότι αποτέλεσαν το έναυσμα για την δημιουργία της σειράς των βιβλίων «Ιβάν και Πρίγκιπας», καθώς μέσω αυτών βίωσε τόσο τα προβλήματα των προσφύγων όσο και εκείνα του περιβάλλοντος και των τραγικών κινδύνων που το απειλούν. Τα βιβλία της από τη σειρά «Η Πόρτα του Χρόνου και της Ιστορίας», που κυκλοφορούν από τις εκδόσεις «΄Αγκυρα » με τίτλους: «Κωνσταντίνος Παλαιολόγος» (βραβείο Εστίας Νέας Σμύρνης) και «Στα Χνάρια των Φιλικών», σημειώνουν μεγάλη επιτυχία, καθώς χάρη στο εύρημα της «Πόρτας», καταφέρνουν να οδηγούν τον αναγνώστη πρόσωπο με πρόσωπο με τα γεγονότα και τους ήρωες που ιστορούν και να κερδίζουν το ενδιαφέρον του από την πρώτη τους κιόλας σελίδα. ΄Ετσι, οι αναγνώστες στους οποίους απευθύνονται, βιώνουν την ιστορία μας με τρόπο εποικοδομητικό και με την ευχαρίστηση που διαβάζουμε ένα γλαφυρό λογοτεχνικό έργο. Μόνο που το έργο αυτό, βασίζεται απόλυτα στην ιστορική αλήθεια και θα συνεχιστεί με το τρίτο βιβλίο που αναφέρεται στην Επανάσταση του 1821. Με το πρώτο βιβλίο της σειράς «Ιβάν και Πρίγκιπας», που επίσης γνωρίζει μεγάλη αποδοχή από τους αναγνώστες, η συγγραφέας ανοίγει δύο «μέτωπα» με σύγχρονες πληγές της κοινωνίας μας. Από τη μια πλευρά αντικρούει το ρατσισμό και την ξενοφοβία και από την άλλη υπενθυμίζει το χρέος όλων μας απέναντι στο περιβάλλον και στα πλάσματά του. Με το νέο βιβλίο της σειράς, με τίτλο «Η Μεγάλη Αναμέτρηση» η Θεοδώρα Λούφα - Τζοάννου, μέσα από τις περιπέτειες των ηρώων της καταδεικνύει και αντιμάχεται δύο ακόμα κοινωνικές πληγές, τα ναρκωτικά και το εμπόριο ανθρώπων, που αποσαθρώνουν, χωρίς διακρίσεις, τον κοινωνικό ιστό και απειλούν το μέλλον του.

Περίληψη

Ακολουθώντας "Τα χνάρια των Φιλικών", μέσα από την "Πόρτα του Χρόνου και της Ιστορίας", ο Νικόλας -και μαζί του ο αναγνώστης- γνωρίζει από κοντά τους μεγάλους πρωτεργάτες της λευτεριάς μας από την παιδική τους ηλικία. Γεύεται την πίκρα της σκλαβιάς τους, μοιράζεται το φόβο και τον κατατρεγμό τους από τους τυράννους και παίρνει μαζί τους το δρόμο του ξεριζωμού και της ξενιτιάς. Αυτούς του ταπεινούς ανθρώπους μα απαράμιλλους ήρωες, γνωρίζουμε, αγαπάμε και τιμούμε ακολουθώντας τα χνάρια τους από την παιδική τους ηλικίας μέχρι τη μεγάλη ώρα της φοβερής τους απόφασης που χώρεσε σε μια μόνο φράση: "Ή Ελευθερία ή θάνατος".

Πληροφορίες προϊόντος

 • Σειρά:
  ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ
 • SKU:
  0022231
 • ISBN:
  960-234-573-Χ
 • ISBN2:
  960234573Χ
 • Γλώσσα:
  Ελληνικά
 • Εκδότης:
  ΑΓΚΥΡΑ
 • Συγγραφέας:
  ΛΟΥΦΑ ΤΖΟΑΝΝΟΥ ΘΕΟΔΩΡΑ
 • Έτος κυκλοφορίας:
  1998
 • Σελίδες:
  244
 • Διαστάσεις:
  15x23
 • Βάρος:
  0.4000 kg
 • Χώρα:
  ΕΛΛΑΔΑ

Αξιολογήσεις

Βαθμολογία