ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΘΕΩΡΙΑ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΜΕ ΤΟΝ MS EXCEL

Συγγραφέας: ΜΥΛΩΝΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

Εκδότης: ΠΕΔΙΟ

Γράψτε πρώτος μια αξιολόγηση για αυτό το προϊόν

Υπότιτλος - ΜΕ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΜΕΤΡΙΚΗΣ ΘΕΩΡΙΑΣ ΚΑΙ ΨΥΧΟΜΕΤΡΙΑΣ
Περίληψη - Το βιβλίο αυτό αφορά στη χρήση της Στατιστικής στις Κοινωνικές Επιστήμες και ειδικότερα στις Επιστήμες της Συμπεριφοράς. Η ερευνητική δραστηριότητα στις επιστήμες αυτές στηρίζεται στην ευρύτητα της Στατιστικής και Μετρικής Θεωρίας, καθώς και στην όλο και διογκούμενη πληθώρα των στατιστικών μεθόδων-εφαρμογών της θεωρίας αυτής. Στα θεωρητικά μέρη του βιβλίου αυτού κ......

Αρχική Τιμή: 39.89 €

Τιμή Web: 29.90 (Κέρδος: 9.99 €)

Άμεσα διαθέσιμο. Αποστολή εντός 1-3 εργάσιμων ημερών.

Δωρεάν μεταφορικά

Για αγορές άνω των 25 €

Δωρεάν αντικαταβολή

Για αγορές άνω των 25 €

Άμεση παράδοση

Σε όλη την Ελλάδα

ΜΥΛΩΝΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

Συγγραφέας, Καλλιτέχνης
ΜΥΛΩΝΑΣ ΚΩΣΤΑΣ
Ο συνθέτης και συγγραφέας Κώστας Μυλωνάς γεννήθηκε και μεγάλωσε στον Πειραιά. Σπούδασε μουσική στο Ελληνικό Ωδείο, απ' όπου αποφοίτησε με άριστα παμψηφεί. Μουσικές σπουδές έκανε επίσης στο Παρίσι. Έχει ασχοληθεί με όλα τα είδη της μουσικής: μουσική στο θέατρο και στον κινηματογράφο, τραγούδια. Έγραψε μουσική σε αρκετά θεατρικά έργα και το 1978 πήρε το βραβείο μουσικής στο Θεατρικό Φεστιβάλ Ιθάκης. Στον κινηματογράφο έγραψε μουσική σε πέντε ταινίες, δύο από τις οποίες βραβεύτηκαν στο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης και σε αντίστοιχα ξένα. Έχει γράψει πολλά τραγούδια σε στίχους Μενέλαου Λουντέμη, Κωστούλας Μητροπούλου, Γιάννη Νεγρεπόντη κ.ά., 42 από τα οποία ηχογραφήθηκαν για τη δισκογραφία. Επί σειρά ετών δίδαξε σε δραματικές, κινηματογραφικές σχολές και σε διάφορα σεμινάρια μουσικής και θεατρικής επιμόρφωσης. Υπήρξε μόνιμος συνεργάτης της ΕΡΤ πραγματοποιώντας εκπομπές αρχείου. Το 1986 πήρε το βραβείο δοκιμίου του Δήμου Αθηναίων για τη μελέτη του "Ιστορία του Ελληνικού τραγουδιού" (Κέδρος). Βασική δραστηριότητα όλα αυτά τα χρόνια, οι συναυλίες που πραγματοποιεί σε όλη την Ελλάδα και στις οποίες ανθολογεί τις κορυφαίες στιγμές από την ιστορία του ελληνικού τραγουδιού.

Περίληψη

Το βιβλίο αυτό αφορά στη χρήση της Στατιστικής στις Κοινωνικές Επιστήμες και ειδικότερα στις Επιστήμες της Συμπεριφοράς. Η ερευνητική δραστηριότητα στις επιστήμες αυτές στηρίζεται στην ευρύτητα της Στατιστικής και Μετρικής Θεωρίας, καθώς και στην όλο και διογκούμενη πληθώρα των στατιστικών μεθόδων-εφαρμογών της θεωρίας αυτής. Στα θεωρητικά μέρη του βιβλίου αυτού καλύπτονται οι κύριοι άξονες στην Περιγραφική και Επαγωγική Στατιστική, καθώς και οι βασικές αρχές της Ψυχομετρίας. Τα μέρη αυτά αναπτύσσονται σε επίπεδα, ώστε να είναι χρήσιμα τόσο στους πρωτόπειρους ερευνητές προσφέροντας βασικές κατευθύνσεις στη στατιστική ανάλυση, όσο και στους έμπειρους στατιστικούς αναλυτές, επεξηγώντας περαιτέρω ειδικά θέματα και τεχνικές στατιστικής επεξεργασίας πληροφοριών. Άλλο ένα βιβλίο Στατιστικής λοιπόν; Όχι, καθώς στο βιβλίο αυτό η θεωρία εφαρμόζεται μέσω των Υπολογιστικών Αλγορίθμων που διατίθενται υπό μορφή οπτικού δίσκου και που ο ερευνητής είναι σε θέση να χρησιμοποιεί ως προς κάθε στατιστική μέθοδο που περιλαμβάνεται στο βιβλίο, προκειμένου να αναλύσει αναλόγως τα δικά του ερευνητικά στοιχεία. Ειδικότερα, στο CD που συνοδεύει το βιβλίο, ο ανήσυχος επιστήμονας θα βρει και θα χρησιμοποιήσει μέσω του Microsoft Excel μια σειρά από "έτοιμες" στατιστικές διαδικασίες. Εισάγοντας τα ερευνητικά του δεδομένα, θα λαμβάνει απαντήσεις σε ερευνητικά ερωτήματα παιδαγωγικής-εκπαίδευσης, ψυχολογίας, κοινωνιολογίας και άλλων Κοινωνικών Επιστημών, ως προς τους κύριους άξονες της βασικής μονομεταβλητής στατιστικής ανάλυσης. Οι περιλαμβανόμενοι στατιστικοί αλγόριθμοι έχουν δημιουργηθεί εξειδικευμένα και σε συνδυασμό με τα περιεχόμενα του βιβλίου. Στο σύνολό τους αποτελούν αυτόνομο λογισμικό βασικής μονομεταβλητής στατιστικής επεξεργασίας πληροφοριών, εκτεινόμενο από τις απλές κατανομές συχνότητας και τους διαφόρους δείκτες συνάφειας έως τη διπαραγοντική ανάλυση διακύμανσης με ανισοπληθή δείγματα και τα μικτά υποδείγματα στην ανάλυση αυτή.

Πληροφορίες προϊόντος

 • Σειρά:
  ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ
 • SKU:
  0272637
 • ISBN:
  978-960-546-052-5
 • ISBN2:
  9789605460525
 • Γλώσσα:
  Ελληνικά
 • Εκδότης:
  ΠΕΔΙΟ
 • Συγγραφέας:
  ΜΥΛΩΝΑΣ ΚΩΣΤΑΣ
 • Έτος κυκλοφορίας:
  2012
 • Σελίδες:
  335
 • Διαστάσεις:
  17x24
 • Βάρος:
  0.5900 kg
 • Χώρα:
  ΕΛΛΑΔΑ

Αξιολογήσεις

Βαθμολογία