ΣΤΟΝ ΑΣΤΕΡΙΣΜΟ ΤΗΣ ΑΒΕΒΑΙΟΤΗΤΑΣ

Συγγραφέας: ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΖΗΣΗΣ

Εκδότης: ΘΕΡΜΑΪΚΟΣ

Γράψτε πρώτος μια αξιολόγηση για αυτό το προϊόν

Περίληψη - Χαρακτηριστικό γνώρισμα της εποχής μας είναι η αφερεγγυότητα του πολιτικού λόγου, καθότι οι πολιτικοί τείνουν να μετατραπούν σε κυνικούς διαχειριστές της εξουσίας. Όντας σε μεγάλο βαθμό εξαρτημένοι από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, αφού σε αυτά και όχι στο έργο τους οφείλουν συχνά την αναγνωρισιμότητά τους και συνακόλουθα την πολιτική τους καριέρα, ξιφουλκούν μεταξύ......

Αρχική Τιμή: 11.00 €

Τιμή IANOS: 5.00 (Κέρδος: 6.00 €)

Άμεσα διαθέσιμο. Αποστολή εντός 1-3 εργάσιμων ημερών.

Δωρεάν μεταφορικά

Για αγορές άνω των 25 €

Δωρεάν αντικαταβολή

Για αγορές άνω των 25 €

Άμεση παράδοση

Σε όλη την Ελλάδα

ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΖΗΣΗΣ

Συγγραφέας
ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΖΗΣΗΣ
Ο καθηγητής Ζήσης Δ. Παπαδημητρίου γεννήθηκε στους Γόννους της Λάρισας. Σπούδασε, αρχικά, ηλεκτρολόγος μηχανικός ισχυρών ρευμάτων στο Τεχνικό Πανεπιστήμιο του Βερολίνου (Technische Universität, Berlin) και, στη συνέχεια, Κοινωνιολογία στο Τμήμα Οικονομικών και Κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστημίου του Αμβούργου. Εξειδικεύτηκε στη Βιομηχανική Κοινωνιολογία και εργάστηκε για περίπου δώδεκα χρόνια στο διεθνούς φήμης Ινστιτούτο Κοινωνικής Έρευνας του Πανεπιστημίου της Φραγκφούρτης του Μάιν, γνωστό και ως «Κριτική Σχολή της Φραγκφούρτης». Παράλληλα με τις ερευνητικές του δραστηριότητες, δίδαξε στο Τμήμα Κοινωνικών Επιστημών του ίδιου Πανεπιστημίου Βιομηχανική Κοινωνιολογία (1975-1984). Από το 1985 μέχρι και τη συνταξιοδότησή του, τον Αύγουστο του 2006, δίδασκε Γενική και Πολιτική Κοινωνιολογία στο Προπτυχιακό καθώς και Πολιτική Επιστήμη στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών. Διετέλεσε επισκέπτης καθηγητής στο Πανεπιστήμιο TOHOKU της πόλης Sendai της Ιαπωνίας (1992), προσκεκλημένος από την Ιαπωνική Εταιρεία Προώθησης της Επιστήμης (Japan Society for the Promotion of Science), στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών της Αθήνας (1993-1996), όπου δίδαξε Βιομηχανική Κοινωνιολογία και Κοινωνιολογία της Τεχνολογίας, καθώς και στο Τμήμα Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Ανάπτυξης (Δ.Ο.Σ.Α.) του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης στην Κομοτηνή, όπου δίδαξε Γενική και Βιομηχανική Κοινωνιολογία, καθώς και Πολιτική Επιστήμη (1999-2006). Έχει πλούσιο συγγραφικό έργο στα ελληνικά, γερμανικά και αγγλικά. Μεταφράσεις εργασιών του κυκλοφόρησαν, επίσης, στα ιταλικά και ιαπωνικά. Από το 1995 ασχολούταν με θέματα ρατσισμού, ξενοφοβίας και κοινωνικού αποκλεισμού.

Περίληψη

Χαρακτηριστικό γνώρισμα της εποχής μας είναι η αφερεγγυότητα του πολιτικού λόγου, καθότι οι πολιτικοί τείνουν να μετατραπούν σε κυνικούς διαχειριστές της εξουσίας. Όντας σε μεγάλο βαθμό εξαρτημένοι από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, αφού σε αυτά και όχι στο έργο τους οφείλουν συχνά την αναγνωρισιμότητά τους και συνακόλουθα την πολιτική τους καριέρα, ξιφουλκούν μεταξύ τους μέσα από τα τηλεοπτικά παράθυρα, πλειοδοτώντας σε λεκτικό ριζοσπαστισμό και ανέξοδες υποσχέσεις. Τα ΜΜΕ δεν υπηρετούν πλέον την πολιτική πολλαπλότητα αλλά τις υφιστάμενες δομές εξουσίας. Την ίδια στιγμή, οι πολίτες, αντιμέτωποι με τα καθημερινά προβλήματα, αντί να αντισταθούν στη διαφθορά και απαξίωση του πολιτικού συστήματος και να διεκδικήσουν συλλογικά το δικαίωμα στην πολιτική, αναπτύσσουν συνήθως ατομικές στρατηγικές με βάση τη λογική των πελατειακών σχέσεων, εξοβελίζοντας έτσι από τη ζωή τους την έννοια της αξιοκρατίας.

Πληροφορίες προϊόντος

 • Σειρά:
  ΜΕΛΕΤΕΣ
 • SKU:
  0269684
 • ISBN:
  978-960-9547-08-6
 • ISBN2:
  9789609547086
 • Γλώσσα:
  Ελληνικά
 • Εκδότης:
  ΘΕΡΜΑΪΚΟΣ
 • Συγγραφέας:
  ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΖΗΣΗΣ
 • Έτος κυκλοφορίας:
  2012
 • Σελίδες:
  232
 • Διαστάσεις:
  14x21
 • Βάρος:
  0.3600 kg
 • Χώρα:
  ΕΛΛΑΔΑ

Αξιολογήσεις

Βαθμολογία