ΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

Συγγραφέας: ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Εκδότης: ΣΑΚΚΟΥΛΑΣ

Γράψτε πρώτος μια αξιολόγηση για αυτό το προϊόν

Περίληψη - Το βιβλίο διαιρείται σε δύο μέρη. Στο πρώτο επιχειρείται ο εννοιολογικός προσδιορισμός των κοινωνικών δικαιωμάτων, σε σχέση με τα υπόλοιπα θεμελιώδη δικαιώματα, όπως και η ανάλυση των βασικών συνταγματικών τους λειτουργιών.[...] Το δεύτερο μέρος επικεντρώνεται στην ανάλυση των κοινωνικών δικαιωμάτων στο ελληνικό Σύνταγμα του 1975/1986/2011. Στο επίπε......

Αρχική Τιμή: 25.00 €

Τιμή IANOS: 22.50 (Κέρδος: 2.50 €)

Υπό την προϋπόθεση διαθεσιμότητας στον εκδότη. Αποστολή εντός 2-5 εργάσιμων ημερών.

Δωρεάν μεταφορικά

Για αγορές άνω των 25 €

Δωρεάν αντικαταβολή

Για αγορές άνω των 25 €

Άμεση παράδοση

Σε όλη την Ελλάδα

ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Συγγραφέας, Συντελεστής
ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
Ο Γιώργος Σ.-Π. Κατρούγκαλος είναι συνταγματολόγος, καθηγητής Δημοσίου Δικαίου στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και δικηγόρος με ιδιαίτερη ενασχόληση σε υποθέσεις ανθρώπινων δικαιωμάτων. Είναι επίσης μεσολαβητής-διαιτητής του ΟΜΕΔ. Γεννήθηκε το 1963 στην Αθήνα και είναι κάτοχος πτυχίου Νομικής της Νομικής Σχολής Αθηνών (1985), D.E.A. Δημοσίου Δικαίου (1986) και διδακτορικού του Πανεπιστημίου Paris-1 Panthéon-Sorbonne (1990). Eργάσθηκε ως ερευνητής στο C.N.R.S της Γαλλίας, στα Ερευνητικά Πανεπιστημιακά Ινστιτούτα της Νομικής Αθηνών «Iνστιτούτο Eλληνικής Συνταγματικής Iστορίας και Συνταγματικού Δικαίου» και «ΕΠΙΚΑΥΠ» (αναπληρωματικό μέλος του ΔΣ, 1996) και στο Κέντρο Eυρωπαϊκού Συνταγματικού Δικαίου (μέλος της εκτελεστικής επιτροπής) ενώ συμμετέχει σε ερευνητικά προγράμματα του Συμβουλίου της Ευρώπης, του Ευρωπαϊκού Ιδρύματος για την βελτίωση των βιοτικών και εργασιακών σχέσεων και του American Bar Association. To 1998 συμμετείχε συμβουλευτικά, ως αλλοδαπός εμπειρογνώμων, στην διαδικασία κατάρτισης του νέου Αλβανικού Συντάγματος, την έκδοση του οποίου στα Ελληνικά επιμελήθηκε μαζί με τον καθηγητή Δ. Θ. Τσάτσο. Εκπροσώπησε την Ελλάδα στην Τρίτη Επιτροπή (Δικαιωμάτων) της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ (2000-2003) και ήταν μέλος της συμβουλευτικής επιτροπής του Υπουργείου Εξωτερικών για την κατάρτιση του Σχεδίου Συντάγματος της Ευρωπαϊκής Ένωσης (2003-2004). Εχει δημοσιεύσει πάνω από εκατό άρθρα διοικητικού και συνταγματικού δικαίου, όπως και θεωρίας του δικαίου στον ειδικό νομικό τύπο της Ελλάδας, των Ηνωμένων Πολιτειών, της Γερμανίας και της Αγγλίας και πολλές μονογραφίες μεταξύ των οποίων «Θεσμοί κοινωνικής πολιτικής και προστασία των κοινωνικών δικαιωμάτων σε διεθνές και εθνικό επίπεδο (Ν. Βιβλιοθήκη, Αθήνα, 2009), «Τα κοινωνικά δικαιώματα» (Α. Σάκκουλας, Αθήνα, 2004), «Το κοινωνικό κράτος της μεταβιομηχανικής εποχής» (Α. Σάκκουλας, Αθήνα, 1998) και “Southern-European Welfare States” (Palgrave, London, 2003 –με τη Γ. Λαζαρίδου).

Περίληψη

Το βιβλίο διαιρείται σε δύο μέρη. Στο πρώτο επιχειρείται ο εννοιολογικός προσδιορισμός των κοινωνικών δικαιωμάτων, σε σχέση με τα υπόλοιπα θεμελιώδη δικαιώματα, όπως και η ανάλυση των βασικών συνταγματικών τους λειτουργιών.[...] Το δεύτερο μέρος επικεντρώνεται στην ανάλυση των κοινωνικών δικαιωμάτων στο ελληνικό Σύνταγμα του 1975/1986/2011. Στο επίπεδο των επί μέρους κοινωνικών δικαιωμάτων, ορισμένα ήδη παράγουν αγώγιμες αξιώσεις, άλλα στην παρούσα φάση λειτουργούν περισσότερο ως αντικειμενικοί κανόνες δικαίου, χωρίς να αποκλείεται στο μέλλον και τούτα να μετεξελιχθούν σε γνήσια υποκειμενικά δικαιώματα.

Πληροφορίες προϊόντος

 • Σειρά:
  ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ
 • SKU:
  0307253
 • ISBN:
  960-15-1524-0
 • ISBN2:
  9601515240
 • Εκδότης:
  ΣΑΚΚΟΥΛΑΣ
 • Συγγραφέας:
  ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
 • Έτος κυκλοφορίας:
  2006
 • Σελίδες:
  256
 • Διαστάσεις:
  14x24
 • Βάρος:
  0.4500 kg
 • Χώρα:
  ΕΛΛΑΔΑ

Αξιολογήσεις

Βαθμολογία